FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Devon Rex til salg

En kat er et helt genialt kæledyr. Den er selvstændig, fuld af personlighed og vidunderligt selskab, og det er ikke underligt, at den er danskernes andet mest foretrukne kæledyr Her på siden finder du et kæmpe udvalg af katte og killinger der søger et nyt, kærligt hjem, og her er både plads til racekatte og huskatte, indekatte og udekatte. Så hvis du har besluttet at føje en kat til familien, så er du havnet det helt rigtige sted. Herunder kan du se alle aktuelle salgsannoncer for racen Devon Rex.

Læs mere i vores leksikon om racen Devon Rex.

Køb devon rex

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Devon Rex

En Devon Rex er en katterace som opstod i England sidst i 1950’erne. Racen er særligt kendt for sin høje intelligens, lange ører og meget korte pels.Udseende og kendetegn

En Devon Rex har et på mange måder usædvanligt udseende, som bestemt ikke er for alle. Det er ikke en race, som ligner en traditionel kat. Nogen kalder sågar racen for ”ET”, da de synes den ligner E.T. fra den kendte Steven Spielberg-film.

Det er en forholdsvis lille og slank kat, som dog har en relativt bred brystkasse, er muskuløs og har et stort hoved sammenlignet med resten af kroppen. Den har lange slanke ben, hvor bagbenene er lidt længere end forbenene. Poterne er små og ovalformede.

Hovedet er kileformet med store runde øjne og de karakteristiske store ører sidder lavt på hovedet. Nogen kalder Devon Rex’ens store ører for ”sommerfugleører”, da de minder om sommerfugle, som sidder med vingerne spredt. Racens pels er meget kort og fin, men blød og en smule krøllet. I visse tilfælde ses der eksempler på Devon Rex som har helt bare pletter, hvor der slet ingen hår er. Pelsen er generelt ret sart og porøs. Den fås i en lang række forskellige farver og mønstre.

Hannerne er som regel en lille smule større end hunnerne, men begge vejer sjældent mere end 3 kg.Temperament og personlighed

Foruden at være en intelligent kat, er en Devon Rex også en venlig, kærlig og hengiven følgesvend. Den er glad for mennesker, og er kendt for at følge sine ejere rundt i huset, for at se, hvad de mon finder på.

En Devon Rex er desuden også en nysgerrig og legesyg kat, som elsker at med sine ejere, men som også sagtens kan lege selv, hvis den har noget legetøj. Den kan godt være lidt drillesyg, hvis den ikke synes, at der sker nok derhjemme. Den trives derfor godt i en familie, som er lidt aktiv, og som er indstillet på, at afsætte tid til socialisering med katten.

Generelt er en Devon Rex er nem og omgængelig kat, som kan tilpasse sig til de fleste miljøer. Racen kommer godt ud af det med de fleste, og er således perfekt som familiekat til børnefamilien.Oprindelse og historie

Man troede oprindeligt, at Devon Rex’en stammede fra Comish Rex’en, som også er en korthåret katterace, som har mange ligheder med Devon Rex’en. Man har dog senere fundet ud af, at dette ikke er tilfældet. Man vedtog derfor, at der var tale om to separate racer.

Devon Rex’en stammer, heraf navnet, fra Devon i Storbritannien, og blev første gang set i 1959. Rex henviser til kattens korte pels.Sundhed og sygdom

En Devon Rex er generelt en sund kat, men som med alle andre racekatte, er der risiko for visse medfødte sygdomme.

Der er fx set eksempler på medfødt hjertefejl, som gør, at hjertemusklen forstørres. Nogen tror, at dette skyldes forkert ernæring, men det er ikke korrekt. Tilstanden er derimod arvelig. Sørg derfor for, at denne tilstand er undersøgt af en dyrlæge, før du køber en Devon Rex.

Der er også registreret tilfælde af arvelige knæproblemer hos Devon Rex, hvor knæskallen lejlighedsvis springer ud af led, hvilket får katten til at halte. Som oftest springer knæskallen dog på plads igen, men i sjældne tilfælde kan det blive permanent og kræve et kirurgisk indgreb.Pleje

På grund af racens korte pels, kræver den ikke særligt meget pelspleje. Nogen tror, at katten slet ikke skal børstes, fordi den har så kort pels. Dette er dog langt fra tilfældet. En Devon Rex skal børstes et par gange i ugen – man skal blot være meget forsigtig, da pelsen er meget skrøbelig.