FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Firben til salg

Firben er en øgle, der lever i store dele af verden, og det er særligt udbredt i Asien, Europa og Afrika. Der findes mange forskellige arter, faktisk mere end 100 forskellige arter, der fordeler sig på lige præcis 37 slægter. Det er derfor også den mest almindelige øgle, vi har her i Europa. De er ekstremt gode til at tilpasse sig fra alt til skov og både områder til åbne sletter og et ørken-agtigt klima. Derudover er der firben, der lever i træerne og på klipperne, hvor de kan svæve fra den ene top til den anden på den mest elegante vis.

Læs mere i vores leksikon om racen Firben.

Køb firben

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Sådan kan du kende et firben

Da der findes flere forskellige arter af firben, så vil de ligeledes også være forskellige af udseende. Dog er der nogle fællestræk for alle disse dyr, der går under navnet firben. Der er tale om små til mellemstore øgler, hvoraf de fleste arter er omkring 9 til 10 cm fra snudens tip til der, hvor halen begynder. Før i tiden var det betydeligt større arter, der levede på jorden, der i dag er udryddet - endda også større end den store Gallothia der gerne bliver i omegn af 50 centimeter lang. Fælles for de firben, der lever i dag, er, at de alle har en forholdsvis lang og slank krop med en lang og let bevægelig hale. Her er der dog på kroppen meget varierende mønstre samt farver, der former det skæl, der omgiver deres krop. Endda er der ligeledes forskel på farver og mønstrene blandt hanner og hunner indenfor den samme art.


Det er muligt at finde firben i Danmark

I Danmark har vi også firben, men dog kun to forskellige arter af slagsen, som begge er højest fredet. Her er der tale om skovfirben og markfirben og du har måske allerede stødt på dem, når du har gået en stille tur i det fri? De er dog en hel del sky og gemmer sig lynhurtigt, så snart der kommer nogle gående, eller hvis der skulle flyve en fugl rundt foroven. Firben har meget få muligheder for at forsvare sig, og derfor er deres bedste overlevelsesevne at komme væk i en fart. Men de er i hvert fald derude, både på markerne og i skovene, og har hver deres tilpasset evne til at overleve i hver deres habitat.


Skovfirbenet er en ganske særlig en af sin slags

Vi er heldige at kunne byde velkommen til skovfirbenet i Danmark, for det er et ganske særligt firben, der grundet sine unikke evner også kaldes levendefødende firben. For det er nemlig lige præcis det, der er helt specielt ved skovfirbenet, at de i modsætning til mere eller mindre alle andre øgler, føder levende unger i stedet for at føde æg, der skal ligge for sig selv. Det kræver en hel del mere energi at skulle have sine unger i maven, indtil de vokser sig store og stærke nok til kunne se dagens lys, men det er det hele værd. For skovfirbenet har mange fjender og ved at føde levende unger, så er der en større mulighed for, at de faktisk også bliver voksne og generne sendes videre, end hvis de skulle ligge forladt i skovbunden i form af ubevægelige æg.


Det er muligt at have firben hjemme i terrariet

Det er slet ikke unormalt, at det er et firben, der sidder hjemme i terrariet. Dog er der her ikke tale om de rødlistede, truede og fredede arter af skovfirben og markfirben, som du kan finde i den danske natur, men i stedet nogle af de lidt mere eksotiske arter, der er født og opvokset i fangenskab. Når du ønsker at have et firben derhjemme, så er det vigtigt, at du sætter dig så meget som muligt ind i den enkelte art, for de har nemlig alle sammen forskellige behov i forhold til hvilke omgivelser, føde og betingelser, de skal have for at leve optimalt. Det er dog ikke et firben, du skal vælge, hvis du gerne vil have et dyr i familien, som du kan nusse og kæle omkring, for et firben vil egentlig bare gerne passe sig selv, og er det, man kalder et pryddyr, der kan være fascinerende at beskue i mange timer i løbet af dagen.


Skal du på jagt efter et firben til terrariet?

Hvis det er lige præcis et firben, du er faldet for og har et stort ønske om at skulle hjem i dit terrarie, så kan du se, om du ikke kan finde et fint eksemplar på dyreportal.dk. Her er det nemlig muligt at sætte alverdens kæle- og pryddyr til salg med en annonce, der er helt gratis. Du vil ikke kunne komme ud for, at der er nogle falske annoncer at se, eller dyr som sælges af personer, der ikke findes, for på dyreportal.dk bliver alle annoncer manuelt gennemgår og verificeret, inden de bliver synlige for dig.