FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Gekko til salg

Gekkoen er et utraditionelt kæledyr, som ikke er helt besværligt at passe, og som faktisk er ganske velegnet til dig, der holder af og kan pleje reptiler. Krybdyr kaldes også populært for reptiler efter deres latinske navn reptilia, som betyder at krybe. Krybdyr er mere et hobbydyr end et egentligt kæledyr, da de ikke er sociale på samme måde som de klassiske kæledyr, og man kan jo ikke på den måde kæle med dem. De er til gengæld ekstremt fascinerende væsener som man kan få mange timer til at gå med at betragte og studere. Der findes et utal af krybdyrarter, og der er virkelig i denne kategori mulighed for at få nogle helt unikke familiemedlemmer. Her på siden finder du alle de aktuelle salgsannoncer for Gekko.

Læs mere i vores leksikon om racen Gekko.

Køb gekko

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Mange vilde arter

Gekkoer er en gruppe af over 900 forskellige arter, men langt fra alle er mulige som kæledyr. De er spredt ud over hele verden, og det er derfor også meget vigtigt, at du undersøger din valgte gekkos behov, før du får den hjem. Når nogen får en gekko som kæledyr, er der som regel tale om en leopardgekko, som er nem at passe og ideel for begyndere. Leopardgekkoen kommer fra ørkenen og har behov for masser af sand og varme, men ikke alle gekkoer deler de behov. Andre gekkoer, der gerne ses som kæledyr, er bl.a. kronegekkoen, tokaygekkoen og daggekkoen.

 

Sociale dyr

Det er de færreste reptiler, der er sociale eller lever i flok, og selvom en gekko heller ikke ville danne en gruppe, har de behov for selskab. Du bør for eksempel aldrig have en leopardgekko alene. Selvom det kan være et problem med to hanner sammen, er to hunner eller to hunner og en han en fin løsning.


Men ligesom med mennesker har en gekko også brug for sin ro og fred. Når du har mere end én gekko i samme terrarie, skal de alle have mulighed for deres eget skjulested, hvor de kan få fred. Det kan være gennem huler, små, kunstige træstammer eller andre kreative løsninger.

Det gør sig desuden gældende for alle kæledyr, men særligt dem der lever på så begrænset plads som i et terrarium: Giv dem altid mulighed for at trække sig og have deres eget skjulested.

 

Fodring og pleje af din gekko

Leopardgekkoen er et eksempel på den gekko, der er nemmest at passe. Den skal fodres fire gange om ugen med smådyr og levende insekter, gerne så varieret som muligt. Det kan være alt fra melorme til sommerfugle og snegle. Gekkoer kan, ligesom andre krybdyr, ikke selv danne aktiv D3 vitamin, hvis de ikke er ude i direkte sol eller ultraviolet lys, som desuden ikke kan gennemtrænge glas. D3 sørger for, at knoglerne opbygges korrekt, og derfor er det vigtigt, at du tilsætter vitaminpulver til maden. Udover D3 skal A-vitamin tilsættes maden, der skal være så kalkrig og fosforfattig som overhovedet muligt.

Du bør rengøre terrariet dagligt, så afføring og døde dyr kommer ud og ikke rådner og skaber et dårligt miljø. Overbrus desuden let dit terrarie efter den daglige rengøring, så sten og overflader altid er lidt fugtige. Det er nemlig de færreste krybdyr, der vil drikke af vandskåle, men de sluger og slikker gerne dug af sten og planter.

 

Ikke helt så lille

En gekko kan se sød ud, men det er ikke alle arter, der er helt så små, som mange tror. En leopardgekko kan for eksempel blive op til 25 cm, og med mindst to i et terrarium kræves der derfor en god mængde plads. Dine gekkoer skal kunne bevæge sig ordentligt rundt, uden at kravle rundt på hinanden.


Gekkoer købes ofte som unger og kan blive op til 15 år, afhængig af arten, og derfor skal du regne med, at din gekko vil vokse. Hvis du sætter en han sammen med én eller flere hunner, skal du desuden være forberedt på æg og vide, hvad du skal se efter.

Gekkoer og børn


En gekko er ikke egnet som et kæledyr til børn og bør kun passes af voksne. Hvis der er børn i hjemmet, som forstår at respektere gekkoen og ikke åbne terrariet, kan de to godt leve sammen. Et terrarie bør aldrig stå på et børneværelse. Gekkoer lever ikke godt sammen med andre dyr og bør aldrig tages ud af terrariet, hvis husets yderligere kæledyr kan komme ind i lokalet.

 

Køb en gekko

En gekko er ikke et billigt kæledyr, og som du kan se længere oppe, bør du aldrig kun have én. Det er normalt, at en gekko fra en dyrehandler eller en ansvarlig avler koster over 1.000,- kroner, og som minimum bør du have to, samt diverse udstyr og terrarie. Det er en investering i et godt kæledyr, men du skal være forberedt på pasning, pleje og pris. Kig også på dyreportal.dk.