FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Kamæleon til salg

Du kender måske en kamæleon fra tegnefilm eller fra naturprogrammer, hvor dyret formår at skifte farve alt efter omgivelserne. Det er i hvert tilfælde en af de egenskaber, der særligt går igen, og det som folk kendetegner for en kamæleon. Det er dog ikke helt således, at en kamæleon skifter farve for at camouflere sig, men derimod en måde at kommunikere på med sine artfæller og eventuelt skabe en farve der giver gys og gru hos potentielle rovdyr, der kunne være interesseret i at få kamæleon til middag. Dog er kamæleonens evne til et farveskift også det, der har ført til begrebet om, at en person er kamæleon og skifter mening eller holdning i takt med omgivelserne, og det miljø de befinder sig i.

Læs mere i vores leksikon om racen Kamæleon.

Køb kamæleon

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvad er kamæleonen for en størrelse?

En kamæleon er en øgle der særligt er udbredt i Afrika og på Madagaskar og findes i flere størrelse, former og afskygninger, der hver især har tilpasset sig det habitat, de omgiver sig med. Det er et mærkværdigt dyr med utrolige tilpasningsevner, som eksempelvis øjne, der kan rotere 360 grader og en lang tunge, der kan klistre sig til lækkert bytte, i form af insekter, på lang afstand. Kamæleoner er nemlig insektædere og har en bevendt tunge, der kan strække sig op til to en halv gange dyrets egen længde. De lever i træerne, hvor der er rigeligt med føde, og er ekstremt dygtige til at klatre med deres todelte fødder, der nemt griber solidt fast om enhver gren. Her sidder de tålmodigt helt stille og venter på, at der skulle komme insekter forbi, og de anvender blandt andet deres fantastiske justerbare syn til at spotte, hvor de skal række tungen hen for at få noget at spise.


Kamæleonen er i træerne hele dens liv

En kamæleon kommer aldrig ned fra træerne i løbet af livet, medmindre der er for langt fra det ene træ til det andet, eller hvis der er et rovdyr på jagt efter dem i grenene. Kamæleoner er dog ekstremt dårlige til at bevæge sig på den lige jord, og det er en handling, der gå ret langsomt sammenlignet med deres hurtigere bevægelse på grenene. De er mestre til at klatre, og deroppe, hævet over jorden, har de alt hvad de skal bruge. Her er de også godt beskyttet overfor de fleste rovdyr, der kunne være interesseret at spise kamæleoner, og har rigeligt med føde i omgivelserne. Der er dog alligevel enkelte mere eller mindre mikroskopiske arter af kamæleoner, der kun lige for nyligt er blevet opdaget, der faktisk lever på jorden. De er betydeligt mindre end de trælevende arter og har ikke helt de samme egenskaber til at klatre med deres kun 0,2 til 3 centimeter lange krop.


Sådan skifter en kamæleon farve

Det er ikke ualmindeligt, at en kamæleon skifter farve, det er dog ikke, som folk mest af alt antager, for at camouflere sig og gå i et med omgivelserne. Det er dyrenes måde at kunne kommunikere med hinanden, som eksempelvis når der er kamphandlinger i luften, hvor en kamæleon vil skifte til gul, når adrenalinen pumper derudaf, eller når de lige præcis er klar til at parre sig og dermed skifter farve til rød, for at vise hannerne, at det er nu, de er velkomne. En kamæleon skifter farve på præcis samme måde, som det gør sig gældende for blæksprutter, ved at have flere lag af celler i huden, der kan trække sig sammen eller udvide sig og dermed give plads til en ny farve på overfladen.


En kamæleon anses for at være af guddommelig oprindelse

På Madagaskar har man en ganske særlig opfattelse af kamæleonerne, nemlig af de er en afart af en gud eller dæmon, der sørger for at der kommer store gener og ulykke for dem, der vover at forstyrre deres færd. Særligt hvis man dræber den med det formål at spise den, for så skulle man nemlig være forhekset resten af livet og bringe fare til alle, man kommer i nærheden af. Det betyder også, at de aldrig nogle sinde er blevet generet i deres eget habitat, hvorfor der i dag lever mere end halvdelen af verdens bestand af kamæleoner i den sidste del, der er tilbage, af den truede skov på Madagaskar.


Ønsker du at holde kamæleoner som kæledyr?

Er det lige præcis en kamæleon, du er faldet for, og som du ønsker at bringe med ind i hjemmet og familien, så skal du ikke regne med, at du får verdens bedste kæledyr. En kamæleon ønsker nemlig ikke at blive håndteret og forstyrret. Det gør dyrene ekstremt stresset og betyder, at de får nedsat deres velfærd og i værste fald bliver syge som følge af for meget omgang med mennesker. Dog er der nogle opdrættede kamæleoner, der kan håndteres en smule, så længe de har alle de øvrige forudsætninger for et godt øgleliv opfyldt.


Sørg for at dit terrarie er højt nok

Hvis du gerne vil have en kamæleon hjemme i dit terrarie, så behøver du ikke en masse gulvplads, som dit dyr kan spæne rundt på, for kamæleonen vil allerhelst befinde sig så højt oppe i træerne eller på grenene i dit terrarie som muligt. Derfor skal du hellere have højde på dit terrarie end bredde og faktisk er det sådan, at jo højere jo bedre. Dit terrarie skal være fyldt op med en masse, som kamæleonen kan klatre på, og du skal sørge for, at der er tilstrækkeligt med fugt, så ikke at kamæleonen skal ned for at drikke vand fra en vandskål, men får det hele serveret i grenene.


Du kan lede efter en ny kamæleon på dyreportal.dk

Hvis du går med tankerne om at skulle have en kamæleon derhjemme, så kan du eventuelt tage et kig på dyreportal.dk for at se, om der ikke skulle være en af slagsen, som opfylder din ønsker og behov. Her er det i hvert tilfælde muligt at sætte alverdens dyr til salg, kæledyr som øgler, og det er alt sammen ganske gratis. Du skal ikke være bekymret for falske profiler eller sælgere, der slet ikke findes i virkeligheden, for på dyreportal.dk bliver alle annoncerne tjekket grundigt, inden de bliver tilgængelige online.