FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Knæler til salg

En knæler er et insekt, hvoraf der findes omkring 1800 arter rundt omkring i verden. Det er ikke nogle, der kan findes i den frie natur i Danmark, men her vil du kunne opleve de nærmeste slægtninge kakerlakker, mere eller mindre hvor end du bevæger dig hen udendørs i sommerperioden, så længe du kigger godt efter. De findes i størrelse fra alt imellem 1 og 15 centimeter, og du kan kende dem ved, at de har et bredt og trekantet hoved, sammenlignet med resten af den lange krop, og har store øjne samt stærke bidende underkæber. Særligt kendes en knæler ligeledes også på deres knæbøjede forben, der eventuelt har fine små takker, som nærmest ligner spidse torne. Langt de fleste arter af knælere har vinger og kan flyve og endda to par af slagsen, men det er særligt for nogle hunner, at de er reduceret helt eller i hvert tilfælde ikke kan anvendes til at bære kroppen rundt i luften.

Læs mere i vores leksikon om racen Knæler.

Køb knæler

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En knæler er en dygtig jæger

En knæler er kødæder og en dygtig jæger, der mere eller mindre tager alt, hvad den kan spise, i forhold til størrelsen, der måtte komme forbi dens færd. Jagteknikken er ved hjælp af et bagholdsangreb, hvor den, når den er kommet tæt nok på sit bytte, lynhurtigt slår ud med de lange forben og bliver nedgjort i en fart. Det er som oftest andre insekter, der står for skud, når en knæler skal finde føde, men det ses fra tid til anden, at de største arter af knælere kan finde på at tage mindre øgler, små frøer og måske endda også fugleunger, der endnu ikke kan flyve fra den eminente dræber.


Knæleren gemmer sig i det høje græs

Knæleren gemmer sig gerne i det høje græs, både når den skal lede efter bytte, finde ro eller interagere med andre artsfæller. Der er nemlig en hel del, særligt fugle og øgler, der ville være glade for at få en knæler til middag. Derfor har knæleren også en farve, der gør, at den fint kan camouflere sig i det høje græs. Afhængigt af hvor de forskellige arter opholder sig, og hvordan omgivelserne ser ud, kan de variere i farven fra gullig og nærmest brun, til at have skønne, skarpe grønne farver.


Græshoppen er ikke beslægtet med en knæler

Til trods for at de to dyr minder en del del om hinanden, så er græshopper og knælere ikke lige så nært beslægtet, som det ses mellem andre lignende arter. Naturen er så underfundig at til trods for, at der ikke er noget genetisk tilfælles mellem to arter, så kan de alligevel komme til at ligne hinanden, ganske enkelt fordi det er smart. Naturen gør det, den er bedst til, og biologien udvikler sig i den retning, der er mest til nytte for det enkelte dyr. Det er af denne årsag, selvom arterne måske aldrig nogle siden har mødt hinanden, at de har fælles træk og egenskaber, som de kan anvende på lignende vis.


Det populære pryddyr kan du have hjemme i stuen

Det kræver ikke så forfærdeligt meget plads at have en knæler hjemme i dit eget terrarie i stuen. Dog skal du være sikker på, at du har tilegnet dig den rigtige mængde informationer omkring, hvordan man passer og plejer en knæler, for det er ikke altid lige nemt at have med dem at gøre. Dog er de trivelige, så snart at de har de helt rette betingelser, og på denne måde kan du nyde mange timers observation foran glasset i terrariet. Knæleren avler gerne godt i fangenskab, såfremt de har de rette betingelser, og det er et fantastisk projekt, hvor du kan se knælerens udvikling fra start til slut.


Hunnen kan finde på at gnaske lidt i sin partner

Når der er tale om knælere i fangenskab, så er det slet ikke unormalt, at hunnen vælger at spise sin mage efter endt parring, og det ser ud til, at hannen tillader dette helt frivilligt og uden kamp. Det er endnu ikke et fænomen, der er observeret i naturen, og man ved derfor ikke helt hvorfor, at det sker, så snart de små dyr er indendørs. I hvert tilfælde noget du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at have hanner og hunner gående sammen i et terrarie derhjemme, for det kan måske ende ud med, at det kun er hunnen, der sidder tilbage.


Er du også blevet smaskforelsket i de betagende knælere?

Hvis du er på udkig efter en knæler eller to, som du kan have hjemme i dit terrarie, så kan du måske finde dem på dyreportal.dk. Her er det muligt at sætte alverdens dyr til salg helt gratis, og måske er der lige netop også nogle, der vil sælge en knæler til dig? I hvert tilfælde, så kan du trygt kigge efter dit nye dyr, for her er sikkerheden i top. Alle annoncer bliver gennemgået, inden de bliver tilgængelige online, så ikke du støder ind i falske profiler eller sælgere, der slet ikke findes.