FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Leguan til salg

En leguan er en lidt usædvanlig øgle da langt de fleste af dem er planteædere. De lever omkring det tropiske klima og kan findes i Amerika, på Fiji, Madagaskar og Comorerne. Ligeledes kan de så også findes i terrarier rundt omkring i verden samt de zoologiske haver. Det er en halvstor øgle, eller kan i hvert tilfælde være det, for de kan blive op til 45 cm, selv hvis man trækker halens længde fra. Særligt halen er en smule speciel, da den kan afkastes hvis der skulle være et rovdyr der måtte få fat på den. Sådan kan leguanen løbe videre uden sin hale, der dog formår at vokse ud igen. Som regel er en leguan dagaktiv og gode svømmere, så der er behov for rigeligt med plads i et terrarie, hvis du ønsker at have et af de prægtige dyr derhjemme.

Læs mere i vores leksikon om racen Leguan.

Køb leguan

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Leguanerne kan tage båden til den øde ø

Leguaner lever på isolerede områder. De ser ikke umiddelbart ud til at sprede sig en hel del og lever de steder hvor der ikke er agamer til stede. Hvis der skulle blive trængt med pladsen, eller hvis der ikke lige er de helt oplagte betingelser, så kan de enten svømme til en øde ø en hel del kilometer fra kysten, men ellers er de set på flydende vegetation. Det ser ud til at leguaner har formået at læse vejret og nøje afregne hvornår de skal hoppe om bord på flydende planter eller andet i vandet, for at komme til den nærmest liggende ø. Derfor vil du også kunne se leguaner på øer, der aldrig har haft kontakt med fastlandet, netop fordi de selv er sejlet til deres nye hjem.


Den mest almindelige leguan at have i hjemmet

Den mest almindelige leguan der ses hjemme i terrarierne, er den grønne leguan. Det er en af de større arter, hvor den muskuløse krop, inklusiv den lange og slange hale, godt kan formå at blive op til to meter lang, såfremt den har de helt rette betingelser. Farverne varierer i de grønne nuancer, hvoraf den også har fået navnet fra. Her er det især de store og stærke hanner der er de mest farvestrålende, sammenlignet med hunnerne og de får først deres helt unikke mønster og farve, efter at de er blevet kønsmodne.


Skal du have flere leguaner til at gå sammen

Hvis du ønsker at have leguaner, grønne såvel som nogle af de andre mindre arter, så skal du huske på, at de som oftest ikke har det godt med at være sammen med andre. Det gælder for den sags skyld også mennesker. Leguaner er som alle andre krybdyr hobbydyr og ikke kæledyr, så du skal altså ikke forvente at de vil nusse og hygge en hel masse, men en smule håndtering kan de dog godt klare. At have flere leguaner gående sammen, ender som oftest ikke godt da det er meget territorielle dyr og særligt hannerne kommer straks op for at slås, hvis de får øje på hinanden. Hanner og hunner kan gå sammen i perioder, men helt kun når det er tid til parring, da det ellers vil være en stressende faktor.


Dit terrarie skal være stort og veludstyret

En leguan er et hobbydyr som har brug for en masse plads. De skal gerne kunne bevæge hele deres krop rundt i omgivelser, såvel også deres hale. Der skal yderligere være blads til grene de kan klatre på, solbadesten og gerne også vand eller et egentligt vandhul, som de kan boltre sig i når de har brug for dette. Det er altså en hel del krav der stilles til dig, der ønsker at have en leguan som dyr værende en del af familien og du skal tænke dig nøje om, inden du vælger at anskaffe dig et eksemplar, som du kan passe og pleje, med alt hvad den behøver.


Find din næste leguan på dyreportal.dk

Er du ude efter en leguan og ved ikke helt hvor du skal kigge hen? Dyreportal.dk er et sted hvor private kan sætte deres dyr til salg, helt kvit og frit. Måske er det også her at du vil kunne finde din leguan til dit store og veludstyrede terrarie? I hvert tilfælde kan du handle trygt, da alle annoncer nøje er gennemgået, så ikke du som besøgende kommer ud for falske profiler eller sælgere der slet ikke eksisterer i virkeligheden.