FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Skildpadde

En skildpadde er et kæledyr, der stiger gradvist i popularitet. Mange vælger den, fordi der er tale om et robust og stærkt krybdyr, og fordi færre oplever allergi overfor skildpadder end pelsdyr som hunde eller katte. Men selvom skildpadder er rigtig gode bud på ganske fine kæledyr, er det ikke et, der skal købes bare fordi. Ligesom alle andre levende dyr, kræver de en vis mængde viden og pleje, for at de kan blive passet ordentligt. Der findes mange racer af skildpadder, og deres pasning og miljø kan variere meget. Sørg for at få en god og dybdegående viden om skildpadder, inden du erhverver dig én.

Læs mere i vores leksikon om racen Skildpadde.

Køb skildpadde

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En skildpadde er ikke bare en skildpadde

Der findes mange forskellige arter af skildpadder, men nogle er mere populære end andre. De mest solgte skildpadder i Danmark er den græske landskildpadde, testudo hermani, den bredrandede landskildpadde, testud marginata, sporskildpadden, geochelone sulcata, og den fine leopardskildpadde, geochelone pardalis. Alle skildpadderne kræver et unikt miljø, men har det samme kostbehov, der primært består af proteinfattig og fiberrig mad. Landskildpadder er de mest populære arter, fordi de kræver mindre vand af svømme i, og derfor er nemmere at få et terrarie til. Sørg for at vide, om der er tale om en landskildpadde eller en sumpskildpadde.


Et gammelt væsen

Skildpadder er kendt for at blive meget gamle, men vidste du, at de har været omkring meget længere, end de fleste tror? Selv da dinosaurerne vandrede rundt på Jorden, var en skildpadde ikke et særsyn, men allerede én af planetens ældste beboere. Selvom nogle af dem var større, har de, ligesom hajer og krokodiller, ikke ændret sin grundform det store. I dag vil de fleste kunne genkende et fossil af en skildpadde.

I mange kulturer anses skildpadder som ligefrem hellige dyr, men mange arter er i dag truede på grund af ulovlig jagt eller forurening. Skildpadder er robuste, men ikke usårlige, og derfor er det også vigtigt at passe godt på dem, når du tager én eller flere ind som kæledyr.


Skildpaddens behov

Når du skal have en skildpadde, skal du læse op på den enkelte arts unikke behov. Nogle skildpadder har behov for meget græs og vegetation, de kan spise og gemme sig i, mens andre foretrækker masser af løs jord eller sand, de kan grave sig ned i. På samme måde kræver nogle meget mere vand end andre.


Det er vigtigt, at du ikke undervurderer din skildpaddes behov. Et ringe miljø kan forårsage stress eller mistrivsel, som i værste tilfælde kan koste den livet. Dyr kan være meget følsomme, også selvom de har en hård skal. Når du køber skildpadder fra dyrehandlen, skal du også være opmærksom på, at den ikke nødvendigvis er fuldvoksen. Sørg for et stort og rummeligt terrarium, så den kan vokse og udforske.


Skildpadder og børn

Skildpadder er ikke et nemt kæledyr, og de bør ikke overlades til børn alene. Modsat andre krybdyr er de mere robuste, men de skal passes af en voksen i familien. Flere og flere udvikler desuden allergi overfor deres skildpadder. Hvis skildpadden skal interagere med børn, er det vigtigt, du lærer børnene om dens grænser. Giv skildpadden et fristed, hvor den ikke må forstyrres. Det kan være en hule, den kan gemme sig i, eller et område i terrariet, hvor børnene forstår, de ikke må røre den.

Hvis du ofte oplever, at din skildpadde er aggressiv, gemmer sig eller søger hen til sit fristed, er det tegn på, at noget er galt. Spørg børnene, om de har behandlet den ordentlig, og se derefter på, hvordan du kan forbedre dens levevilkår.


Køb en skildpadde

Skildpadden er ét af de krybdyr, du ofte nemt kan købe ved en dyrehandler eller et plantecenter. Hvis der er børn involveret, så tag dem med, så I alle kan blive instruerede i korrekt pleje – bl.a. også om, hvordan man korrekt løfter en skildpadde, for at undgå skader og stress for det lille væsen.


Husk på, at du aldrig under nogen omstændigheder må sætte en skildpadde fri i naturen. Den er ikke tilpasset det danske klima og vil ikke overleve. Hvis du skal af med din skildpadde, kan du finde et nyt hjem eller give den til et dyrecenter.