FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Skorpion til salg

Skorpioner er leddyr, der faktisk er i familien med spindlere, præcis ligesom edderkopper, til trods for at de ikke helt ligner hinanden i udseende. Her sidder deres jagredskab i form af en giftkirtel dog ikke mod forenden, men i stedet på halens spids. Det er det der oftest er kendetegnet ved skorpioner, den lange og buede hale, med en syle skarp brod, der vender ind mod ryggen. Den kraftige hale anvender den når den skal have fat i et byttedyr, for den er nemlig udelukkende kødæder. Her sprøjtes giften ind i det dyr som skorpionen har fået kloen i og skal have til middag, hvorefter af der opstår en lammelse af nerverne og måltidet kan begynde.

Læs mere i vores leksikon om racen Skorpion.

Køb skorpion

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Skorpioner har ganske særlige sanser

En skorpion adskiller sig fra andre dyr, ved at have et sanseapparat der sjældent er set andre steder, hvis da overhovedet. Der sidder på skorpionens underside, små sanseorganer i form af noget der ligner små fjer eller store dun, som den anvender til at opfange kemiske signaler med, så snart de rører jorden. Yderligere har de små fimrehår på alle deres lemmer, som kan registrere vibrationer fra de dyr der måtte gå på jordens overflade i området. Det er ret genialt at have ekstra skarpe sanser, især når man ikke har veludviklede øjne, men i stedet blot et par primitive af slagsen, der ikke engang kan danne et billede for skorpionens nethinde.


Alle skorpioner er giftige

Du har måske allerede hørt rædsomme historier om skorpioner og deres gift, hvordan det har lammet store dyr og nedlagt mennesker. Det er da også rigtigt at alle skorpioner har gift der dannes via deres giftkirtler, men det er slet ikke alle der potentielt ville være farlige for mennesker eller andre større dyr, hvis de da kom i nærheden af disse. For en skorpion har omtrent den gift der skal til, for at kunne paralysere de byttedyr som den formår at æde, hverken mere eller mindre. Dette betyder i bund og grund, at jo mindre en skorpion er, jo mindre giftig er den også. Det er nemlig ikke en smal sag, at skulle producere kraftigt og dødbringende gift og så er der jo heller ingen grund til at overgøre produktionen.


En skorpion er selvlysende

I skorpionens skelet, altså det der sidder udenpå kroppen og beskytter de indre organer, er selvlysende. Ja, det er rigtigt nok. I det eksoskelet der sidder på skorpionens ydre, sidder der nogle ganske særlige proteiner som har den evne, at kunne reflektere UV lyd om natten. Dette betyder, at hvis du lyser på en skorpion med en UV-lygte, så bliver den helt hvis og selvlysende, selv hvis den i virkeligheden har et sort udseende. Man ved ikke helt om der er et formål med det selvlysende udseende, eller om det blot er sådan at proteinerne reagerer, helt uden grund, men nylig forskning tyder på, at en skorpion kan navigere ved hjælp af månens UV-belysning. Skal du have skorpioner hjemme i terrariet, så skal du da i hvert tilfælde helt sikkert afprøve det.


Skorpioner er fascinerende terrariedyr

Til trods for at en skorpion ikke er et kæledyr, så er det alligevel for mange et dyr der vækker stor fascination. Derfor er der også flere og flere der vælger at have dem gående derhjemme i terrariet, for at kunne nyde deres færden og studere deres spændende adfærd. Skorpioner kan overleve i selv de mest ekstreme forhold og derfor er det muligt at holde skorpioner i både tørre og fugtige miljøer, alt efter din præference, hver sin ting har nemlig sine fordele og ulemper.


Husk at skorpioner ikke er kæledyr

Skorpioner er alle sammen giftige og de er slet ikke kæledyr. Du kan altså ikke forvente at kunne håndtere din skorpion, selv om du har haft den i terrariet i længere tid. Hvis det er nødvendigt at skulle flytte skorpionen i dit terrarie, så skal det gøres uden kontakt. Det er altså udelukkende et pryddyr, som du kan have gående hvis du er interesseret i at kigge nærmere på de seje egenskaber og måske også deres helt unikke jagtteknikker, som fanger ethvert bytte du sætter ind til den på rekordtid.


Leder du efter en skorpion til terrariet?

Hvis du gerne vil finde en skorpion til dit terrarie, så kan du eventuelt søge om der ikke skulle være en eller flere til salg på dyreportal.dk Her er der i hvert tilfælde rig mulighed for at sætte alverdens dyr til salg, helt uden at det skal komme til at koste en krone. Når du handler på dyreportal.dk, så kan du gøre det sikkert for alle annoncer er tjekket inden de bliver tilgængelige online, så ikke der er nogle falske profiler, falske dyr eller mennesker der ikke findes i virkeligheden.