FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Snegl til salg

Når der er tale om snegle i fangenskab, så er der oftest tale om den Afrikanske kæmpesnegl. Det er et dyr der er ret let at have med at gøre i et terrarie, hvor de mere eller mindre passer sig selv, således at du kan bruge en masse tid på at studere og nyde selskabet. Så længe du sørger for at de har de helt rette omgiveler og miljø, samt at de får det foder de skal have, så vil de som oftest trives ved at bo hjemme hos dig. Hvis du har flere snegle gående sammen, så behøver du ikke at bekymre dig om køn, for de er nemlig begge dele og vil hurtigt kunne formere sig, så også du får den oplevelse med dig.

Læs mere i vores leksikon om racen Snegl.

Køb snegl

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

En snegl er hermafrodit

En hermafrodit betyder, at de der er tale om dyr der både kan være hanner og hunner. Dette er dog ikke helt ensbetydende med, at de kan befrugte sig selv og formere sig på egen hånd, her skal der stadig være to om agten. De er allerede kønsmodne når de er omkring 7-8 måneder, hvis altså de har fået det de skal i løbet af deres opvækst. Når sneglene skal til at parre sig, så foregår det først og fremmest ved, at der opstår en ganske unik parringsdans. Herefter parrer de sig og gerne med hinanden på samme tid. Når hele seancen er overstået, kan sneglenes sæd gemmet i flere måneder uden at få tabt.


Husk at fjerne sneglenes æg hvis ikke du vil have flere

Når sneglene har befrugtet deres æg, så vil de begynde at grave dem ned i det underlag der er i terrariet. Her kan de gemme en god håndfuld, men hvis alt går efter planen, så vil der blive gravet flere hundrede snegleæg ned under jorden og en stor del af disse bliver til levende snegle. Så mange kan du selvfølgelig ikke have gående i et enkelt terrarie, så hvis du vil undgå at der bliver alt for mange meget hurtigt, så skal du holde øje med hvornår der bliver gravet og fjerne dem hurtigst muligt. Ellers vil der i hvert tilfælde i løbet af 14 dage eller der omkring, komme en masse nye beboere til dit terrarie.


Sådan fodrer du dine kæmpesnegle

De fleste snegle er planteædere og det gælder også de Afrikanske kæmpesnegle. De spiser gerne en hel del grøntsager og frugter, som kan lægge i terrariet, hvoraf sneglene går og snasker af dem i løbet af dagen. Det siger sig selv, at jo flere snegle du gående sammen, jo mere mad skal de have, ellers vil de i værste falld komme op og toppes, eller at dem der er mest langsomme vil gå til. Derudover er det vigtigt at dine snegle har fri adgang til kalk, da deres skjold primært består af dette. Kalken kan du eventuelt tilføre i form af en sepiaskål, som der kan være fast inventar i indretningen.


Kan du blive gode venner med en snegl?

Nogle mener bestemt at de kan være gode venner med de snegle de har derhjemme og som de går og passer dag ud og dag ind. Dog er det nok nærmere således, at sneglene tilpasser sig sine omgivelser og ikke nødvendigvis har noget imod at blive håndteret, men jo som sådan ikke er kæledyr. Du skal altså ikke forvente at dine snegle i terrariet vil værdsætte at blive nysset og puslet omkring, men at de egentlig bare gerne vil være sig selv og spise i fred, præcis som det også gør sig gældende for andre terrariedyr og hobbydyr.


Vil du finde din nye snegl på dyreportal.dk?

Hvis du leder efter en snegl til dit terrarie, så kan du eventuelt taget kig på dyreportal.dk. Her er der i hvert tilfælde mulighed for at sælge alverdens dyr helt gratis. Alle kan være med, også dem der gerne vil sælge deres snegle til andre interesserede. Hvis du ikke lige har fået fjernet dine snegleæg i tide, så kan du selvfølgelig også sætte dine nye snegle til salg på dyreportal.dk, så andre kan få den samme glæde som dig, ved at have snegle i hjemmet.