FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Rottweiler

Rottweileren er en venlig og loyal, men også ofte en ret misforstået hund. Nogen synes, at den muskuløse hund med de kraftige kæber virker voldsom og skræmmende – og nogen har måske hørt skrækhistorier om voksne og børn som er blevet angrebet af en rottweiler. Men faktisk har rottweileren slet ikke gjort sig fortjent til dette ry. En rottweiler er, sit måske lidt skræmmende udseende til trods, en utroligt mild og venligtsindet hund, der er meget hengiven og loyal overfor sin familie. En rottweiler kan sagtens fungere som familiehund, også selv om der er små børn i huset. Rottweileren er dog særdeles beskyttende overfor sin familie. Det er her, du skal være særligt opmærksom på altid at føre din rottweiler i snor, da den kan opfatte andre hunde eller mennesker som trusler mod familien og derfor gå i forsvarsposition. Med den rette træning får du en lydhør og agtpågivende hund, som både er en kælen legebamse og en fremragende vagthund. Når I er hjemme er rottweileren herligt selskab for store og små. Og når I er ude, er den tunge hund hjemmets frygtløse beskytter.

Læs mere
Rottweiler

Karaktertræk for en Rottweiler

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

Rottweileren er både en venlig, mild og glad hund, der samtidigt har en frygtlød, selvsikker og meget aktiv side, og kan for den rette ejer altså være en dejlig, pålidelig og spændende hund. Rottweilerne er lærenemme og glade for udfordringer og samtidigt stærke og vedholdende. Så længe den ikke er i tvivl om, at det er dig, der bestemmer, så vil den være nem at træne og vil nyde at løse opgaver for sine mennesker. Du bør starte tidligt med træningen, da denne er med til at etablere din position som flokkens leder. Alle hunde sætter pris på, at kende deres plads i familien, da det sparer dem for usikkerhed og frustrationer. Da rottweileren er selvstændig af natur og kan være temmeligt stædig, kan det kræve såvel en del styrke og mental overlegenhed at håndtere en rottweiler hvis den har fået en fiks idé. Derfor er det ikke altid smart at lade mindre børn gå tur med hunden alene. Selv den blideste hund med det roligste temperament og den bedste træning kan blive agiteret eller overdrevet optaget af noget. Og med en hund så stærk som en rottweiler, kan det godt være svært for små hænder at holde fast på snoren.

 

Udseende

Målt over skulderen bliver en rottweiler mellem 56 og 69 cm høje. Vægten bør ligge mellem 41 og 50 kg afhængig af højde og køn. Rottweilerens krop er en kompakt, firskåren og muskuløs men samtidigt smidig og adræt. Pelsen er kort med underuld og altid sort med rødgule aftegninger over øjnene, omkring snuden, på benene og foran på brystet. Den har hængeører og et bredt hoved med en bred snude. Og når din Rottweiler åbner munden vil dens ansigt lyse op i noget der ligner et glad smil.

 

Historie

Rottweilerens navn henviser til byen Rottweil i nutidens Tyskland, men dens historie går meget langt tilbage. Det er alment kendt, at de romerske styrker brugte hunde flittigt til forskellige opgaver og de hunde, der arbejdede som kvægdrivere for romerne, siges at være forfaderen til den moderne rottweiler. Byen Rottweil opstod, da romerne slog sig ned her, da området var et stort kvæg- og studemarked med mange kvægveje der mødtes. Og herfra har rottweileren så fået lov til at udvikle sig til en dygtig kvægdriverhund. Da mennesket begyndte at bygge jernbaner og transportere kvæg på skinner i stedet for ved hjælp af hunde, mistede rottweileren sin funktion i samfundet, og blev derfor uinteressant for mange. Faktisk var den i slutningen af 1800-tallet tæt på at være uddød, men en lille gruppe af passionerede ildsjæle holdt liv i racen og i 1907 blev Deutscher Rottweiler-Klub grundlagt med henblik på at organisere og målrette avlsarbejdet. Den første rottweiler kom til Danmark i 1911, og var et køb af Københavns Politi. I mange år blev rottweileren brugt som tjenestehund, indtil man i nyere tid valgte at bruge labrador og schæferhunde i stedet. Rottweilerklubben Danmark blev grundlagt i 1944 og fik samme år en officiel anderkendelse af Dansk Kennel Klub.

 

Pleje og pasning

En rottweiler kræver ikke meget pelspleje, idet den mørke pels ikke er hverken lang eller strid. Den kan fælde meget i perioder, og her er det en god idé at børste lidt ekstra, så alle hårene ikke havner i møblerne. Rottweilere kan godt have en tendens til at lugte og i perioder hvor det er meget slemt, så kan det være nødvendigt med et grundigt bad. Ved samme lejlighed kan du få klippet hundens kløer, så disse ikke bliver til gene for hverken dig eller hunden. Det vigtigste du kan gøre med din rottweiler er at socialisere den tidligt og vedholdende, helst både omring børn, fremmede og andre dyr. Hvis du vænner den til at omverdenen ikke er farlig, så kan du forhindre at den lever et liv i alarmberedskab, hvor dens mod, mistro og forsvarsmekanisme ikke tager over.

 

Helbred og sundhed

Generelt er Rottweilere sunde og raske såvel mentalt som fysisk. Der er dog en række forhold du bør være opmærksom på i forhold til din hunds helbred. Som mange andre store hunde er Rottweileren i fare for at udvikle hofteledsdysplasi. Denne lidelse er både smertefuld og invaliderende for hunden og der er desværre ikke så meget man kan stille op. Hofteledsdysplasi øger risikoen for udvikling af slidgigt, og for at hunden ikke kan bruge sine bagben ordentligt. Det er en arvelig lidelse, som i de fleste tilfælde kan påvises gennem en genetisk screening. Det er selvfølgelig altid en god idé at tjekke hundens stambog for at se, om der tidligere har været arvelige sygdomme i familien. En rottweiler kræver en del motion for at holde muskulaturen ved lige og for at forbygge overvægt skal den aktiveres dagligt.

 

Vidste du, at…

·      Rigtig mange rottweilere hjalp brandfolk og øvrigt redningspersonale med at lede efter overlevende efter 9/11? Med sin eminente lugtesans og store vedholdenhed er rottweileren fremragende til netop denne type opgaver.

 

·      Rottweilere elsker at gå i vandet? De store hunde er faktisk glimrende svømmere – og de elsker at pjaske rundt i vandet med deres mennesker.

 

·      Rottweilerens ry som aggressiv angrebshund ofte stammer fra film? Her bliver den fredlige hund ofte afbildet som en aggressiv angrebshund som kun er ude på at slå folk ihjel – en helt og aldeles fejlagtig skildring af den rolige hund.

Rottweiler til salg

7400 Herning
Omplacering af vores dejlige hanhund Kenai
Køn
Race
Rottweiler
Alder
Alder
3 år
Salgsklar
Salgsklar d.
Nu
Pris: 7.000 kr.
4970 Rødby
Leder du efter din nye bedste ven?
Køn
Race
Rottweiler
Alder
Alder
10 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
14.07.2024
Pris: 8.000 kr.
2680 Solrød Strand
Rottweiler hvalpe
Køn
Race
Rottweiler
Alder
Alder
7 dage
Salgsklar
Salgsklar d.
19.07.2024
Pris: 9.500 kr.