FB
Er en allergivenlige hunde egentlig allergivenlige?

Er allergivenlige hunde egentlig allergivenlige?

Er allergivenlige hunde egentlig allergivenlige, som vi går rundt og tror? Det er det helt store spørgsmål, og vi vil i dette skriv forsøge at give dig et konkret svar, så du forhåbentligt kan blive klogere på allergivenlige hunde, og om de egentlig er så allergivenlige, som vi alle sammen tror de er.

 

Der er ingen tvivl om, at det er rigtig ærgerligt at have allergi overfor hunde - især hvis du så inderlige ønsker dig en hund. Det kan man jo godt forstå, at du gør - for hunde er simpelthen bare nogle fantastiske skabninger, og de bringer så meget glæde i ens liv! Hvis du er allergiker og gerne vil have en hund, så synes du nok, at det lyder helt fantastisk med en allergivenlig hund. Før du nu bliver alt for glad, for at høre, at det faktisk er en ting, så læs gerne med her: Det forholder sig nemlig sådan, at en allergivenlig hund ikke er en garanteret allergisikker hund, og det skal man altså være indforstået med, hvis man påtænker at anskaffe sig en allergivenlig hund.

 

Det med allergivenlige hunde skal nemlig ikke tages så bogstaveligt, da begrebet bliver defineret sådan, at det betyder en hund som er allergivenlig, ikke giver allergiske reaktioner så let, som andre hunde kan give, der ikke er såkaldte allergivenlige. Der findes desværre ingen hunde i denne her verden, der er helt uden risiko for at udløse en allergisk reaktion hos en hundeallergiker.

 

Spørgsmålet lyder så på: Måske er en såkaldt allergivenlig hund noget for dig, eller måske ikke er den ikke. Det kan være en vanskelig risiko at løbe, og det er vigtigt at tage alle aspekter op til overvejelse, når man have hund som allergiker.

 

Hvorfor kan hunde fremkalde allergi?

Spørgsmålet om hvordan hunde kan fremkalde allergi, er et rigtigt godt spørgsmål faktisk. Når allergikere kan reagere på hunde, så kan det skyldes allergener, og det kan blandt andet hænge sammen med, hvor meget hunden fælder. Det er hundens hår og skæl, som ligger overalt i hjemmet, der afgiver det allergifremkaldende materiale, som en hundeallergiker så reagerer på. Der kan derfor være noget om, at de hunde, der fælder mindst, er mere allergivenlige end andre hunde, som har en tendens til at fælde mere. Da der også sidder allergener i hud, spyt og urin på hunden, så er det jo ikke til helt at undgå. I det store hele kan man ikke undgå at en hund fælder, for alle hunde fælder - og sådan er det bare. Man kan desværre ikke lave om på det!

 

Når der bruges begrebet allergivenlige hunde, så er det i forbindelse med hunde, der ikke fælder nær så meget, og som ikke har så meget underuld, som andre hunde der ikke er allergivenlige.

 

Hvis du er allergiker og brændende ønsker dig en hund, er det en god idé at være opmærksom på, at der nogle hundetyper, der er mere risikable for dig at have end andre hundetyper. Hundetyper der mere risikable bør du fuldstændig afskrive, da det ikke bliver en rar fornøjelse for dig med sådan en hund. Risikable hunde kan være hunde der er meget aktive eller hanhunde. Til gengæld forholder det sig sådan at hundehårenes længde ikke nogen betydning i forhold til allergivenlighed, selvom mange fejlagtigt tror, at det er sådan det hænger sammen.

 

Allergivenlige hunde er hunde, som ikke fælder så meget. Vil du gerne undgå det, så kan det være en god idé at gå efter følgende racer:

Puddel
Papillon
Shih Tzu
Coton de Tulear
Chinese Crested
Lhasa Apso
West Highland White Terrier
Curly Coated Retriever
Bichon Havanais
Yorkshire Terrier
Bishon Frisé

 

Ovenstående hunderacer vil fælde mindre end de fleste andre hunde der findes, og mængden af allergener - som jo er dem man reagerer på som allergiker, vil derfor være reduceret i forhold til andre hunde, som har en tendens til at fælde mere. Anskaffer du dig en af disse hunde, så kan du alligevel ikke vide dig helt sikker på, at du ikke vil få nogen allergiske reaktioner, og derfor kan man altså ikke være helt igennem sikker, og derfor er det en god idé at gøre op med dig selv, hvor udpræget din allergi overfor hunde er, før du anskaffer dig en hund.

 

Der findes dog en hel del, du selv kan gøre for at holde mængden af allergener nede, hvis du alligevel beslutter dig for at få hund trods din allergi. Nogle af tingene du kan gøre er for eksempel: Du kan sørge for, at hunden ikke har adgang til hele dit hjem, altså at hunden kun har adgang til specifikke rum, så det begrænses hvor meget den fælder over det hele. Det er især en dårlig idé at have hunden i soveværelset, og dermed have hunden oppe i sengen, da det helt klart intet godt vil gøre for din allergi. Det vil helt klart nok bare forværre din tilstand, og i sidste ende kan det blive så slemt, at du bliver nødt til at gå af med hunden, hvilket ville være en skam.

Udover dette er det godt at have så få gulvtæpper som muligt i dit hjem. Der kan gemme sig meget slags skidt og allergener i form af pels og skæl i sådan et, og det er umuligt at få sådan et gulvtæppe helt rent - ligemeget hvor meget du gør rent og forsøger at støvsuge det. Ellers er det bare om at følge disse generelle råd: Gør rent så ofte det er en mulighed for dig. Gør grundigt rent - gerne en hovedrengøring et par gange om ugen. Luft ud dagligt - flere gang om dagen i mindst ti minutter. Vask alle tekstiler som: gardiner, kludetæpper, andre tæpper, betræk til sofa, puder og dyner regelmæssigt.

 

Selvom du sørger for at gøre meget grundigt rent, er det desværre ikke nok til, at du kan være sikker på, at alle allergener forsvinder. Desuden kan der nemt og hurtigt komme flere til. Er du alvorligt ramt af allergi i forhold til hunde, så vil grundig daglig rengøring ikke være nok til at holde symptomerne væk, og derfor skal du konsultere din læge, før du beslutter dig for at anskaffe dig en hund.

 

Se alle vores skønne hunde og hvalpe som er til salg her: Se vores udvalg

Udgivet: 11.09.2023