FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Shih tzu til salg

En shih tzu er en lille hunderace med oprindelse i Kina. Den er kendt for sit karakteristiske udseende med en lang, silkeblød pels og en flad snude. Shih tzu-hunden er kendt som en kærlig og selskabelig race, der er velegnet som familiehund. Den kræver regelmæssig pelspleje og motion, men er generelt venlig og glad af natur.

Læs mere i vores leksikon om racen Shih Tzu.

Køb shih tzu

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Bliv klogere på shih tzu via Dyreportal.dk

Hvis du leder efter et nyt, firbenet familiemedlem af den specifikke hunderace shih tzu, er du kommet til det rigtige sted – på siden her finder du shih tzu-hunde til salg ligesom du kan indhente mere viden omkring racen. Her på portalen kan du læse en komplet racebeskrivelse i bunden af siden, ligesom du også kan få klarlagt, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du anskaffer dig en shih tzu-hund eller hundehvalp som dit nye kæledyr.

Læs mere i vores leksikon om racen shih tzu.

Se vores annoncer med shih tzu-bomuldshunde og -hvalpe til salg 

Der er så godt som intet, der slår glæden ved at anskaffe sig et nyt kæledyr. Er du fast besluttet på, at det skal være en shih tzu, som kan fuldende din familie, er det bare at komme i gang med at afsøge markedet for shih tzu-bomuldshunde til salg. På Dyreportal.dk har vi samlet annoncer fra hele landet med shih tzu-hunde, der venter på at få nyt hjem. Scroll gennem udvalget her på siden og find frem til den nuttede, lille bomuldstot, som skal være din nye bedste ven.  

Værd at vide om shih tzu som hunderace

Shih tzu-hunden er lige siden sin oprindelse blevet avlet til at være et dyr, som skal være sammen med mennesker. Racen er en selskabshund helt ind til benet – den er meget social, glad og venlig og kommer godt ud af det med stort set alle mennesker, herunder børn, og andre dyr. Den elsker at sidde på skødet af sin ejer og blive nusset, hvorfor hunden egner sig godt som kæledyr til børnefamilien. Med dette sagt kan den også sagtens trives med en enkelt ejer. 

Oprindelse og historie

Shih tzu-hunden er en meget gammel hunderace, som menes at stamme fra Tibet, hvor den har eksisteret siden det 7. århundrede. Racen blev angiveligt udviklet af tibetanske munke, som holdt dem som tempelhunde. Teorien er, at munkene brugte hunden som vagthund – ikke til at beskytte dem, men til at give lyd og alarmere dem, hvis der kom fremmede. Derudover blev hunden også brugt som gave til kinesiske kejsere og det kinesiske hof. 

I Kina krydsede man shih tzu med pekingeser-racen, og det var formentlig sådan, den fik sin korte snude. Senere i historien, i 1930’erne, kom racen til Storbritannien, hvor den i 1934 blev anerkendt under navnet tibetan lejon, som betyder tibetansk løvehund. Navnet blev dog senere ændret til shih tzu.

Karakter og adfærd

Med en shih tzu får du en vagtsom og opmærksom hund. Qua shih tzu-hundens oprindelse, hvor den havde til formål at agere vagthund for munke, er det racens instinkt at være på vagt, og den skal derfor nok sørge for at gøre familien opmærksom, hvis der kommer fremmede, eller den hører mistænkelige lyde. Endelig er shih tzu’en en meget livlig, aktiv og legesyg race, som er meget udadvendt og gerne kontakter alle for at lege. Daglige gåture er derfor nødvendige for at holde hunden aktiv, ligesom det også er en god idé at stimulere hunden mentalt hver dag med leg eller øvelser. Racen er glad for at samarbejde og lære nye ting, og den kan derfor relativt let lære forskellige ting, hvis man er konsekvent og træner den fra hvalpestadie.

Udseende og kendetegn

En shih tzu er en lille hunderace med en utrolig lang og flot pels. Den har en opretstående næse, små, korte ben og en relativ lang krop i forhold til resten af hunden. Øjnene er store, runde og mørke, men med et venligt og varmt udtryk. Hundene ses i en lang række forskellige farver, men den mest almindelige er kombinationen af den gyldne/hvide. En shih tzu vejer typisk mellem 4 og 8 kg og er mellem 20 og 30 cm høj.

Pelspleje af shih tzu

Før man anskaffer sig en shih tzu, skal man være forberedt på, at det er en hund, som kræver meget pelspleje. Dette kan dog undgås, hvis man vælger at holde hundens pels kort året rundt. Gør man ikke det, skal man være indstillet på mange timers børstning hver uge. Hunden skal således børstes dagligt, for at sikre at pelsen ikke filtres sammen. Derudover skal håret på hovedet sættes i en top, så det ikke går ned over øjnene og generer hundens udsyn. Endelig skal man ofte gennemgå pelsen for fremmedlegemer, som meget let kan sætte sig fast i den lange pels.

Sundhed og sygdom

Nogle shih tzu-hunde er født med skæve eller sågar helt manglende tænder, fordi de har så lille en mund. Derudover kan racen være tilbøjelig til at udvikle parodontose, hvilket betyder, at den regelmæssigt skal til tandeftersyn hos dyrlægen og have renset tænderne. 

Den gennemsnitlige levetid for en shih tzu er 11 til 14 år.

Shih tzu til salg 

Går du med drømmen om at finde en sød lille hundehvalp, som kan berige din hverdag med masser af kærlighed, og har du besluttet dig for, at hunden skal være en shih tzu, er Dyreportal.dk stedet at søge. Tag et kig på vores mange annoncer med shih tzu til salg. Vil du gerne vide endnu mere om shih tzu-hundens karakteristika, kan du læse vores blogindlæg her.