På dyreportal.dk kan du købe din næste hund. Hvis du leder efter dit nye familiemedlem, er du kommet til det rigtige sted, på siden finder du hunde til salg. Har du brug for mere viden omkring din kommende hund kan du læse en komplet racebeskrivelse i bunden af siden og hvilket overvejelser du have før du anskaffer dig en hund eller hundehvalp som dit nye kæledyr.
Læs mere i vores leksikon om racen Shih Tzu.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En Shih tzu er en lille hunderace som, formentlig, oprindeligt stammer fra Tibet. Her blev racen udviklet af tibetanske munke, som brugte dem som tempelhunde.
Shih tzu’en er en meget gammel hunderace som menes at stamme fra Tibet, hvor den har eksisteret siden det 7. århundrede. Racen blev angiveligt udviklet af tibetanske munke, som holdt dem som tempelhunde. Teorien er, at munkene brugte hunden som vagthund – ikke til at beskytte dem dog, men til at give lyd og alarmere dem, hvis der kom fremmede. Derudover blev hunden også brugt som gave til kinesiske kejsere og det kinesiske hof. Racen kaldes også for den tibetanske puddel. I Kina krydsede man racen med pekingeseren, og det var formentlig sådan, den fik sin korte snude. Senere, i 1930’erne, kom racen til Storbritannien hvor den i 1934 blev anerkendt under navnet Tibetan Lejon, som betyder tibetansk løvehund. Navnet blev dog senere ændret til Shih tzu.
Shih tzu’en er lige siden sin oprindelse blevet avlet til at være en hund, som skal være sammen med mennesker. Racen er en selskabshund helt ind til benet. Racen er derfor meget social, glad og venlig og kommer godt ud af det med stort set alle mennesker samt børn og andre dyr. Den elsker at sidde på skødet af sin ejer og blive nusset. Hunden fungerer derfor rigtig godt som familiehund til børnefamilien, men kan også sagtens trives med en enkelt ejer. Shih tzu’en har dog også nogle af sine gamle instinkter som vagthund siddende i sig, og skal derfor nok sørge for at gøre familien opmærksom, hvis der kommer fremmede eller den hører mistænkelige lyde. Det er således en meget vagtsom og opmærksom hund. Endelig er Shih tzu’en en meget livlig, aktiv og legesyg race, som er meget udadvendt og gerne kontakter alle for at lege. Daglige gåture er derfor nødvendige for at holde hunden aktiveret, ligesom det også er en god idé at stimulere hunden mentalt hver dag med leg eller øvelser. Racen er glad for at samarbejde og lære, og kan relativt let lære forskellige ting hvis man er konsekvent og træner den fra den er hvalp.
En Shih tzu er en lille hunderace med en utrolig lang og flot pels. Den har en opretstående næse, små korte ben og en relativ lang krop i forhold til resten af hunden. Øjnene er store, runde og mørke men med et venligt og varmt udtryk. Hunden fås i en lang række forskellige farver, men den mest almindelig er den gyldne/hvide.
En Shih tzu vejer typisk mellem 4 og 8 kg og er mellem 20 og 30 cm høj.
Før man anskaffer sig en Shih tzu, skal man være forberedt på, at det er en hund, som kræver rigtig meget pelspleje. Dette kan dog undgås, hvis man vælger at holde hundens pels kort året rundt. Gør man ikke det, skal man være indstillet på mange timers børstning hver uge.
Hunden skal således børstes dagligt for at sikre at pelsen ikke filtre sammen. Derudover skal håret på hovedet sættes i en top, så det ikke går ned over øjnene. Endelig skal man ofte gennemgå pelsen for fremmedlegemer, som meget let kan sætte sig fast i den lange pels.
Nogle Shih tzu’er er født med skæve eller sågar helt manglende tænder, fordi de har så lille en mund, som de har. Derudover kan racen være tilbøjelig til at udvikle parodontose, hvilket betyder, at den regelmæssigt skal til tandeftersyn hos dyrlægen og have renset tænderne.
Den gennemsnitlige levetid for en Shih tzu er 11 til 14 år.
Går du med drømmen om at finde en sød lille hundehvalp som kan berige din hverdag med masser af kærlighed og har du besluttet dig for at hunden skal være en Shih-tzu, men søger lidt mere viden om hunderacen, kan du læse vores blogindlæg her.