FB
Golden Retriever - En ven for livet

Golden Retriever - en ven for livet

 

Golden Retrieveren er ikke den fødte vagthund, men ellers har racen vist alt, hvad der er dejligt ved en hund. Den er hengiven, god til mennesker og børn og nem at passe. Alle sammen gode grunde til, at den er verdens mest populære hunderace.

Hvilke særlige karakteristika gør sig gældende ved en Golden Retriever?

En Golden Retriever er en meget blid hund som elsker mennesker. Den er legesyg, behagelig og hengiven, og måske er det derfor, at den vil være din bedste ven for livet. 🐕

Her er en liste over nogle karaktertræk som gør sig gældende for lige netop denne race. Kun få hunde er så alsidige som en Golden Retriever.

- Stort opmærksomhedsbehov
- Rolig og god til børn og andre kæledyr
- Gør sjældent, så dur ikke som vagthund
- Dygtig til at apportere og har en god lugtesans
- Intelligent og hengiven
- Ivrig efter at behage, og henter gerne din sutsko eller andet. Den elsker en god omgang kasteleg, hvor der skal svømmes eller løbes
- Egner sig godt som service-hund for blinde og handicappede

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på ved en Golden Retriever?

- Motion

Du skal elske at gå en masse lange ture, hvis du vælger at anskaffe dig en Golden Retriever. For at hunden trives, kræves det, at den får en masse motion og får brændt en masse krudt af.

- Elsker at tygge i ting

Sko og puder er guf at tygge i for en Golden Retriever, så hvis den efterlades alene derhjemme er det klart noget, som du skal være opmærksom på.

- Fælder meget

En Golden Retriever fælder meget hele året rundt. Du kan derfor med fordel børste den minimum en gang om ugen og på samme tid fjerne sammenfiltret hår. 

 

Fysiske karaktertræk og egenskaber

En Golden Retriever er en stor hund som vejer meget, og du skal derfor være klar på at dele din sofa med din nye vovse.

- En tæve vejer typisk mellem 29-34 kilo
- En han vejer typisk mellem 29-34 kilo
- Livstid er typisk mellem 10-13 år
- Føder typisk mellem 6-10 hvalpe af gangen
- En voksen han er som regel mellem 56 og 61 cm lang, når den er oprejst og en tæve er mellem 51 og 56 cm lang
- Middel-højt aktivitetsniveau og en god svømmer

Der findes tre forskellige typer inden for Golden Retrievers. Der er den amerikanske, britiske og canadiske. Den canadiske vejer lidt mere og pelsen er lidt mørkere end de to andres. 

Racens oprindelse

- Golden Retrieveren blev fremavlet i det Skotske Højland i 1800-tallet til jagt pga dens gode lugtesans og bløde mund.
- Racen tilhører gruppen af apporterende hunde eller retrievere, som har et naturligt instinkt for at hente nedskudte fugle under jagt.

 

Leder du efter et nyt trygt hjem til din Golden Retriever?

Dyreportal.dk kan andet end at hjælpe dig med at finde et nyt sødt kæledyr. Vi kan nemlig også hjælpe dig med at finde et nyt hjem til dit kæledyr, hvis det er dét du ønsker. Du kan oprette en gratis annonce her, og så hjælper vi dig trygt igennem processen. 

Tryghed for dig og dit kæledyr

Vi har mange følelser forbundet med dyr, og det er vigtigt at tænke på dyrenes velbefindende også.  Vi har derfor gjort vores for at sikre de mest optimale betingelser for at både sælger og køber føler sig trygge. 

 Hos Dyreportal.dk arbejder vi altid på at hjælpe med at finde det helt rigtige match mellem kæledyret og dens nye ejer. Vi tager et lille beløb som kompensation for dette, og sikrer dermed, at useriøse henvendelser frasorteres. 

Derudover validerer vi både køber og sælger inden salget er gennemført. 

Hvad siger kunderne om os?

Hos Dyreportal.dk går vi meget op i om vores kunder er tilfredse, og derfor elsker vi, når du giver os anmeldelser og feedback. På Trustpilot har vi pt en score på 4,0 som vi er meget tilfreds med. Gå endelig ind og giv din mening her på Trustpilot, så vores service kan blive endnu bedre!

Udgivet: 02.10.2023