Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

 • Hunde Hunde
 • Katte Katte
 • Fugle Fugle
 • Akvariefisk Akvariefisk
 • Krybdyr Krybdyr
 • Gnavere Gnavere
 • Heste Heste
 • Andre Andre

Pris

Lokation

 • Hovedstaden
 • Sjælland
 • Syddanmark
 • Midtjylland
 • Nordjylland

Golden retriever til salg

Leder du efter en hund som er kærlig og tillidsfuld er golden retriever den perfekte familiehund. Her på siden finder du Danmarks bedste udvalg af hunde til salg, derfor sikre vi dig, at du finder hvad du søger hos os. Her på vores kategoriside kan du se alle salgsannoncer og eventuelle kuld til salg, indenfor racen.
Længere nede på siden kan du læse mere om hunderacen og dens karaktere træk, som giver dig den nødvendige viden om hunderacen.

Læs mere i vores leksikon om racen Golden Retriever.

Køb golden retriever

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

Baggrundsviden om racen

Golden retrieveren er en ideel familiehund. Med sit imødekommende og tillidsfulde temperament, er den generelt venlig over for mennesker og glad for familiens børn. Hunden er kontaktsøgende og søger selskab i sine omgivelser, og vil nyde kontakt og opmærksomhed fra hele sin familie. Racen kræver opdragelse, fysisk motion og mentalt stimulation i sin hverdag, men ikke mere end den gennemsnitlige hundeejer familie vil kunne overkomme. Der er generelt ikke store forskelle på temperament mellem hanner og tæver; begge køn fungerer i en familie, og er generelt venlige overfor og enes med andre hunde af begge køn. Ud over at være ideel som familie, bliver racen også brugt som arbejdshund, særligt i jagt. Golden retrieveren er avlet til jagt, hvor den har godt kontakt til sin fører, og egner sig særligt til at blive brugt i sådanne situationer. Golden retriever-racen blev fremavlet mellem England og Skotland sidst i 1800-tallet, formentlig ved krydsning mellem en gul labrador retriever, irsk setter og den nu uddøde tweed water spaniel. Særligt til jagt blev den populær, grundet dens nænsomme måde at apportere fuglene på. I dag benyttes racen stadigvæk til jagthund, og som arbejdshund ved fx politiarbejde, redning eller servicearbejde. Racen er især populær som familiehund. I nyere tider er opdrættet af denne race gået i to forskellige retninger, hvor nogle fokuserer på udseendet og lydighed af hundene, der typisk senere bruges til udstillinger, mens andre opdrætter arbejdshunde der især vægter jagtegenskaberne. Som kommende ejer af en golden retriever, er det vigtigt at samtale med avlerne om, hvilke egenskaber de avler op, og hvilken hund der vil passe ind i din familie.

Hanner 56-61 cm. Tæver 51-56 cm. 27-36 kg.Racens aktivitetsniveau

Golden retrieveren er i mange tilfælde en arbejdshund, der primært bliver brugt til jagt. Her er dens opgave at hente fugle der er blevet nedlagt, efter anvisning af føreren. Derfor er racen meget lydhør og opmærksom med nær kontakt til sin ejer. Racen udgør sig også godt som elsket familiehund, da den er rolig og nem opdrage og holde inden for fastlagte rammer.Pleje og pasning

Pelsen, der er glat eller let bølgende, har en underuld der er godt isolerende og vandafvisende og sørger for at holde hunden varm. Hunden har beskedent mere pels på brystet og på bagsiden af benene, og længere og fyldigere pels på halsens underside. Pelsen kræver ikke det store arbejde, men der er regelmæssigt behov for gennem børstning. Hunden fælder moderat, og vil fælde mere i nogle perioder. Regelmæssig børstning af pelsen vil afhjælpe fældningen.Håndtering af racen

Golden retrieveren har stort potentiale for at blive en fremragende lydighedshund. Med jævnligt træning med venlighed, belønning og konsekvens, er golden retrieveren en samarbejdsvillig hund, der er let at opdrage. De er generelt glade for de fleste former for træning. Et kendetegn ved racen er, at de er glade for at bære rundt med noget i munden, og dette kan nemt udnyttes i træningen. Desuden er de fleste af denne race også glade for vand.