Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

 • Hunde Hunde
 • Katte Katte
 • Fugle Fugle
 • Akvariefisk Akvariefisk
 • Krybdyr Krybdyr
 • Gnavere Gnavere
 • Heste Heste
 • Andre Andre

Pris

Lokation

 • Hovedstaden
 • Sjælland
 • Syddanmark
 • Midtjylland
 • Nordjylland

Find fugle til salg - kanariefugl

Her kan du se hele udvalget af fugle til salg i Danmark. Du finder alt fra kanariefugle til undulater. Uanset hvilken fugleart du søger, kan du finde den hos os. Vi har samlet et godt udvalg af fugle til salg.

Lige nedenfor finder du hele udvalget indenfor denne art, hvis du kigger længere nede, kan du læse hvad du skal vide, før du tager valget om at købe fugl som kæledyr..

Læs mere i vores leksikon om racen Kanariefugl.

Køb kanariefugl

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Kanariefugl

En kanariefugl er en spurvefugl inden for finkeslægten.

Kanariefuglen kan groft set deles op i to grupper: den vilde kanariefugl og den tamme, domesticerede kanariefugl, som ofte holdes som kæledyr. En kanariefugl er den mest almindelig fugl at holde som kæledyr.

 

Kanariefugle i det fri

Vilde kanariefugle lever bl.a. på Madeira, Azorerne samt på en lang række Kanariske øer. Her lever kanariefuglene som monogame par, dvs. at de er sammen med den samme mage hele livet. Både hannen og hunnen hjælper med at opfostre ungerne. Når kanariefugle holdes i bur, kan de dog godt være polygame, dvs. hvor hannen har flere hunner.

 

Kanariefugle som kæledyr

Kanariefugle har været holdt som kæledyr af mennesker i flere hundrede år. De første kanariefugle blev tæmmet af spanske munke helt tilbage i 1400-tallet. Senere, i 1600-tallet, blev kanariefuglen udbredt som kæledyr til de øvrige europæiske lande. I løbet af 1700 og 1800-tallet steg fuglens popularitet stødt, og der blev solgt tusindvis af kanariefugle i Europa til ganske høje priser. I dag er kanariefuglen fortsat den mest populære fugl at holde som kæledyr.

 

Kanariefugle i bur

Kanariefugle er sociale væsner og trives, ligesom de fleste andre fugleracer, bedst i flok. Man bør derfor som udgangspunkt altid anskaffe sig mindst to kanariefugle, så de kan holde hinanden ved selskab, når man ikke er hjemme. Anskaffer mig sig en han og en hun er der gode muligheder for at de vil yngle. Ønsker man ikke dette kan man i stedet anskaffe sig to hunner – de vil typisk leve i fred og fordragelighed sammen. To hanner derimod kan godt give problemer, da hannerne kan være ret territoriale. Hannerne vil opfatte hinanden som konkurrenter og det kan således føre til stridigheder og slåskampe. Det er vigtigt, at ens kanariefugle har tilstrækkeligt med plads. Jo større bur, jo bedre som udgangspunkt. Det mest optimale er at holde sine kanariefugle i en voliere, hvis man har mulighed for det. Har man ikke mulighed for at have sine kanariefugle i en voliere, anbefales det at man slipper fuglene ud i huset af og til, så de kan få lov at flyve frit rundt. Kanariefugle er nemlig dygtige flyvere, men har brug for løbende at få trænet og styrket vingerne, og det får de kun, hvis de får lov at flyve frit.

 


Foder til kanariefugle

Man kan købe frøblandinger specifikt til kanariefugle i de fleste dyreforretninger. Dette udgør et glimrende grundfoder. Herudover kan man supplere med frugt og grønt, fx æbler, gulerødder eller agurk. Helst økologisk. Endelig kan kanariefugle også fodres med fuglegræs, dvs. ukrudt fra haven, såsom mælkebøtteblade. Sørg dog for, at bladene ikke er sprøjtet med ukrudtsmiddel el.lign.

 


Tamme kanariefugle

Det er muligt at gøre sine kanariefugle tamme, men det kræver vedholdenhed og tålmodighed. Man kan med fordel starte med at lære sin kanariefugl at sidde på ens finger, evt. "lokke" den med lidt godbidder. Det er dog vigtigt ikke at fastholde eller "kramme" fuglen, da det bestemt ikke er noget, den bryder sig om.

 


Kanariefugles sundhed

Generelt er kanariefugle sunde og raske fugle, som sjældent døjer med helbredet. De kan dog, ligesom alle andre levende væsner, tilegne sig sygdomme eller andre dårligdomme i løbet af livet. Kanariefugle er relativt følsomme over for træk og kulde, og kan, hvis de udsættes for det, udvikle forskellige luftvejsinfektioner. Undgå også at stille fuglenes bur i direkte sollys, da dette kan give dem hedeslag. Kanariefugle som keder sig eller mangler aktivering kan desuden også ty til fjerplukning. Den gennemsnitlige levetid for en kanariefugl er 5 til 6 år, men der er dog også set eksempler på fugle, som er blevet helt op til 10-15 år gamle.