Se hele udvalget af fugle til salg i Danmark. Du finder alt fra papegøjer til kakaduer. Lige meget hvilken fugleart du søger, kan du finde den hos os. Vi har samlet et godt udvalg af fugle til salg.
Hvis du kigger nedenunder finder du hele udvalget indenfor denne art, hvis du kigger længere nede, kan du læse hvad du skal vide, før du tager valget om at købe fugl som kæledyr..
Læs mere i vores leksikon om racen Nymfeparakit.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
Nymfeparakitten er en papegøjeart, som er nært beslægtet med kakaduen, hvorfor den også er kendt også navnet nymfekakadu. Fuglen stammer oprindeligt fra Australien, men holdes som kæledyr i hele verden – heriblandt også i Danmark.
Nymfeparakitten minder udseendemæssige meget om kakaduen, som den også er i tæt familie med. De har begge de samme opretstående fjer på toppen af hovedet, som er meget karakteristiske for begge fuglearter. Nymfeparakitter er ca. 30 til 35 cm lange og vejer mellem 80 og 100 gram. De fås i forskellige farver, men har som oftest en grålig fjerdragt, mens hovedet og den karakteristiske ”top” er gullig. Hos hannerne er undersiden af halen sort, mens den hos hunnerne er gul. Det er derfor forholdsvis nemt at kende forskel på hanner og hunner.
Nymfeparakitter er meget velegnede som kæledyr, da de som udgangspunkt ikke er bange for mennesker og er meget lette at gøre tamme. Racen betegnes som en af de letteste fugleracer at holde som kæledyr, og er derfor meget velegnede til begyndere, som ikke har haft fugle før. Den eneste fugl, som er lige så nem at have med at gøre som en nymfeparakit, er formentlig undulaten. Nymfeparakitter er som sagt nemme at gøre tamme og træne. Hvis man dedikerer tiden til det, kan man få sine nymfeparakitter til at udføre forskellige små tricks og kunstner. Man kan også lære dem at efterligne bestemte melodier, men selvom nymfeparakitten er en papegøjeart, kan den sjældent lære at efterligne ord. En anden fordel ved nymfeparakitten som kæledyr er, at den ikke er særligt støjende, som mange andre fugle- og papegøjearter godt kan være. Hannerne er som udgangspunkt mere støjende end hunnerne.
Det mest optimale er at holde sine nymfeparakitter i en stuevoliere. Buret eller fuglenes voliere skal være stort nok til, at de kan flyve rundt og få styrket vingerne. Det er dog altid en rigtig god idé at lukke fuglene ud af og til, så de rigtig kan få spredt vingerne. Hvis man aldrig lukker sine nymfeparakitter ud af buret, er det ekstravigtigt de har et meget stort bur eller voliere, som de kan boltre sig i. Placér aldrig buret i direkte sollys eller et sted, hvor det er udsat for træk.
Selvom nymfeparakitter er nemme at gøre tamme og hurtigt vænner sig til mennesker, så har de også brug for selskab fra deres egne artsfæller. Som menneske vil du aldrig kunne give en nymfeparakit al den opmærksomhed den har brug for. Det anbefales derfor kraftigt, at man altid holder nymfeparakitter mindst parvis, men gerne flere, så de kan holde hinanden ved selskab, når du ikke er hjemme eller ikke har tid. Man kan dog godt starte med at holde en nymfeparakit for at gøre den tam, inden man anskaffer sig en ny, men den periode skal helst ikke være alt for lang. Ikke mere end 2 måneder.
Nymfeparakitter skal have frisk foder og vand hver dag. Som grundfoder kan man give nymfeparakitterne en parakit-blanding, som er en særlig blanding specifikt lavet til parakitter, som kan købes i de fleste dyreforretninger. Dertil kan man supplere med frugt og grønt, fx agurk, gulerod og salat, så længe dette blot er økologisk og ikke er sprøjtet. Man kan også bruge mælkebøtter eller fuglegræs fra haven.
Nymfeparakitter kan have tendens til at udvikle luftvejsinfektioner som fx bronkitis eller lungebetændelse. Det er derfor vigtigt, at buret har den rette placering. Se afsnittet ”Nymfeparakitter i bur eller voliere”. Fjerplukning kan være et tegn på mistrivsel, fx stres eller kedsomhed. Oplever man dette, bør man undersøge hvad årsagen er. Det kan være manglende aktivering eller dårlig burindretning.Den gennemsnitlige levealder for en nymfeparakit er 8 til 15 år.