FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Mus til salg

Mus er en ret lille gnaver sammenlignet med dens lignende fætre og kusiner som blandt andet rotten. Det er et dyr der er rigeligt af i den Danske natur og findes her i landet under flere forskellige arter, der hver især har deres fordele og særligt tilpassede egenskaber, der gavner dem lige præcis der hvor de er. Husmusen er en af de 700 arter af mus der findes og også den der kaldes ægte mus. Det er som oftest den du vil finde i byområderne, mens det er spidsmusen eller markmusen der er flest af i nærheden af naturrige omgivelser, som eksempelvis skov eller landbrug. Nogle arter i Danmark er mere sjældne end andre, men det skulle være mærkeligt, hvis ikke du på et eller andet tidspunkt i livet, har set en mus pile henover vejen, eller opdaget at katten har bragt en gave med hjem fra nattens jagt.

Læs mere i vores leksikon om racen Mus.

Køb mus

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Musen som kæledyr

Det er ikke kun ude i den frie danske natur at der findes en masse mus, det er også en art der er velegnet og meget populær som kæledyr i familier hvor der er både store og små. Det er egentlig den oprindelige ægte mus eller husmus som der er flest der har som kæledyr, men der er også flere andre arter der bliver mere og mere udbredt i fangenskab. Der er her tale om sociale dyr, der fra naturens side lever i flok. De egner sig derfor meget lidt til at være alene i hjemmet. Hvis ikke der er et ønske om at der skal mange mus til på kort tid, så er det nødvendigt ikke at have hanner og hunner gående sammen, da de vil yngle og derudover vil have tendens til at blive aggressiv i deres adfærd.


En mus er næsten kønsmoden fra start

En mus bliver født og er på få gram og har en lyserød overflade med manglende pels. Dog vokser de ekstremt hurtigt og i løbet af de første par måneder, så er de allerede parringsdygtig og kønsmodne, klar til at kreere endnu flere museunger. Det kan være en fornøjelse at få unger fra de mus man har i hjemmet, men det skal kunne styres, da de meget hurtigt bliver til rigtig mange og har tendens til at indgå i indavl. Når de er blevet drægtige går der 21 dage inden museungerne fødes. Her plukkes pelsen på forhånd og er redemateriale sammen med hvad musen ellers kan finde. Museungerne graves ned og kommer først rigtigt frem i dagens lys, når de har fået øjne og pels.


Mus har en kæmpe appetit

Mus er små dyr, der på daglig basis bruger en stor mængde energi. Derfor er de også altid forholdsvist sultne hele dagen lang og spiser mere eller mindre alt, hvad der bliver serveret. Når du har mus, er der en meget lille fare for at de bliver for tykke, men de kan meget hurtigt blive syge, hvis ikke de konstant har hovedet i foderskålen. Derfor skal der være tilstrækkeligt med foder mere eller mindre dagen lang, som eksempelvis kan bestå af nødder og bær, frugtgrene og grøntsager. Selv melorme er de fleste mus ret glade for og et rigt proteinholdigt supplement til det øvrige foder. Sørg for at der er hunde eller kattemad tilgængeligt, ellers særligt tilpasset musefoder, således at du sikrer den rette tildeling af vitaminer og mineraler, der holder dine mus sunde og stærke.


En mus er nem at gøre håndtam

En mus er social og til trods for at den fra naturens side har en hel del fjender, så er den forholdsvis nem at gøre håndtam og har som oftest ingen problemer med at blive håndteret. For en mus der håndteres rigtigt, så er der ikke den helt store forskel på, om der er kontakt med artsfæller, eller det er en menneskehånd der bliver nusset med. Hav derfor dine mus i hænder hver dag, hvis ikke de skal risikere at blive bange for dig og sørg for at du er nænsom med de små dyr i din håndtering, da de kan være lidt skrøbelige grundet deres størrelse.


Find din næste tamme mus på dyreportal.dk

Det er ikke svært at finde en tam mus til familien på dyreportal.dk Her er der oftest dagligt nye annoncer der bevidner om, hvor gode mus er til at formere sig under rette betingelser. En ung mus er derfor intet problem og med gratis brug og annoncering på dyreportal.dk så er det et oplagt sted at kigge hen, når du og familien er blevet enige om, at i skal have en mus eller to gående derhjemme i stuen eller på børneværelset.