FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Belgier - koldblod til salg

Når du nu er havnet her på siden side”, så er du nok på udkig efter en salgsklar hest eller pony. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er et fuldstændig fantastisk dyr og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. Her på Dyreportalen.dk kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan garanteret finde din nye hest her hos os.

Læs mere i vores leksikon om racen Belgier - Koldblod.

Køb belgier - koldblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Belgier koldblod til salg

Denne kæmpe hest er på trods af sin størrelse og muskuløse kropsbygning, en af de mest milde og nemme racer der findes i både danmark og udlandet. Belgieren, også kaldet Brabander eller Ardenner, menes at stamme direkte fra store vilde heste. Avlerne har igennem årene været meget kvalitetsbevidste i deres avl, for at få en race der er typefast.

 

I nyere tid blev hesten verdenskendt for sin styrke og sind og blev i høj grad eksporteret til hele verden. I dag avles den i flere lande og der ses en lille forskel i racens udseende, alt efter om den er avlet i europa eller i USA. Før i tiden var Brabander og Ardenner to forskellige varianter den kendte Belgier, men efterhånden som avlen blev styret i en bestemt retning, er der i dag ingen forskel og den anses derfor for at være en og samme hest.Hvordan ser en belgier koldblod ud?

Denne hest har en kraftfuld kropsbygning og er både høj og muskuløs. Den kan blive op til 170 cm høj og en stor hingst kan veje op til 900 kg. En hoppe vil oftest være lidt mindre og måle omkring 10 cm. mindre og veje op til 700 kg. En Belgier er kendetegnet ved, at have en forholdsvis lille hoved og små hove, i forhold til, at det er en såkaldt arbejdshest. Til gengæld er racen meget muskuløs og vil nogle steder på kroppen have noget der ligner flere lag af muskler.

 

Den mest sete farve for en Belgier er Brunskimmel med sorte ben, sort pandelok, man og hale - . Andre typiske farver er rød skimmel, gråskimmel, brun, gråbrun, blåskimmel, sort uden aftegn og rød. Denne races pels er oftest kraftig og tæt pels. Der vil nogle steder, så som ved hovene forekomme mere hårvækst og de kan få en fin lang pels der dækker hovene, dog ikke i så høj grad, som det ses hos andre arbejdsheste. Denne pels kaldes hovskæg og er til for, at beskytte ben, så det er vigtigt man ikke fjerner det, da det har en funktion.Hvad bruger og brugte man en Belgier til?

Man mener at denne race blev anvendt helt tilbage til Middelalderen, som krigshest til datidens riddere. I riddernes storhedstid, var der hårdt brug for robuste og stærke heste, da de tunge rustninger vejede godt til under kamp og krævede en vis styrke.

 

I dag bliver Koldblods Belgieren i nogle lande brugt som arbejdshest, men den fungere også godt som både ride- og kørehest. Dens styrke gør den velegnet til at trække store vogne og transportere både mennesker og materialer. Den anvendes ikke længere i landbruget, da det arbejde er overtaget af maskiner, men den anvendes flittigt som trækhest, når man som turist kan komme på rundtur i en vogn, eller til forskellige opvisninger med heste.

 

Racen er også velegnet som ridehest, da den har godt af at blive brugt. Samtidig har den et meget mildt sind, som gør den meget omgængelig, også for børn. Hesten har også en høj intelligens og vil derfor hurtigt lære at lystre og arbejde på den ønskede måde. Dens intelligens gør også at man skal være opmærksom på, hvordan man behandler den. Den vil være nemmere at arbejde med, hvis du går til den med respekt og venlighed, på samme måde, som den ville gøre det for dig.

 

Hvornår trivedes en Belgier bedst?

Da en Koldblods Belgier er avlet til at arbejde, vil det også være i den forbindelse den trivedes bedst. At arbejde som hest, kan være mange ting, men daglige rideture, store arealer til at løbe på og eventuelt mulighed for at trække tunge ting ting vil være helt perfekt for denne race. Samtidig vil det være godt med noget mental træning, for at stimulere hestens intelligens. Det kan for eksempel være at lære den tricks og ride en tur på forskellige underlag. Hestens tætte og kraftige pels, kan til tider godt have behov for noget stimuli, det kan hestens eksempelvis give ved et godt mudderbad. Racen elsker at boltre sig i jord og mudder, så giv den gerne mulighed for det. Den store stærke hest, kræver også en vis form for opdragelse. Heldigvis har den ofte et mildt og godmodigt sind og vil nemt kunne opdrages på, med en daglig indsats og masser af kærlighed.

 

Denne race er meget rubust på grund af sin muskulatur og kraftige pels, derfor vil den også kunne trivedes ude hele året. Du skal dog være opmærksom på, at den skal have mulighed for læ og adgang til et tørt sted og vand. Så med masser af kærlighed og rig mulighed for, at bruge sin krop og sine muskler, vil du have en skøn, mild og børnevenlig hest ved din side de næste 30 år, hvis du er heldig og god til at passe den.