FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cheval de Merens til salg

Den lille bjerghest Cheval de Merens er en special lille hest, der klarer sig ufatteligt godt i bjergene, hvor den oprindeligt er fra. Den er i løbet af årene blevet introduceret til konkurrencepladserne, hvor den fremkommer som en utroligt elegant lille hest – hvis ikke den går som pony.

Læs mere i vores leksikon om racen Cheval De Merens.

Køb cheval de merens

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

De fysiske standarder

En elegant race som Cheval de Merens kommer næppe igennem de nutidige standarder uden at blive forelagt lettere strenge krav. Siden 1948 har der været særlige fysiske standarder, som racen skal møde for at blive optaget i stambogen. Det inkluderer en stærk og kompakt krop med energiske bevægelser.


En fantastisk udholdenhed

Til trods for at mennesker gerne giver deres heste så komfortable forhold som overhovedet muligt, så er det ikke nødvendigt for en Cheval de Merens. Den har en fantastisk modstandsdygtighed overfor alt slagt vejr og føl er – stadig - ofte født direkte i sneen uden menneskelig hjælp.

Fakta og Racebeskrivelse

Type: Bjerghest

▪ Oprindelse: Frankrig

▪ Anvendelse: Ridehest og trækhest

▪ Eksteriørbeskrivelse: Hovedet er ofte udtryksfuldt med en lige eller meget let konkav profil. Panden er flad og bred, mens ørene er korte og veldefinerede. Øjnene er udtryksfulde og nærmest fremspringende, hvorfor de får et livligt udtryk. Under kinderne vokser der et karakteristisk skæg. Hovedet er fastgjort let ved halsudskæringen, der er efterfulgt af en mellemlang og bred hals. Skuldrene er lange og skråner let, mens brystet er åbent, fuldt og dybt. Ryggen er relativt bred og lang men godt understøttet. Hos den nyere og mere moderne Cheval de Merens er ryggen dog kortere. Pelsen på hesten er ofte både tyk og rug at røre ved, og manen er lang.

▪  Farve: Forekommer oftest sort.

▪ Størrelse: Den moderne Cheval de Merens måler ideelt 145 cm i stang til 155 cm i stang. Den ønskede størrelse er 145 cm i stang for hopper og 149 cm for hingste.


Temperament

Cheval de Merens har bjerghestens temperament. Den er rolig og fredfyldt, men udholden til at klare en anstrengende opgave. Den har en god karakter, og den er let at oplære i de discipliner, som man ønsker.

Hesten er stærk, og den kan godt have en stærk karakter. Det kan gøre den svær at håndtere, hvis ikke den oplæres ordentligt fra den er ung og bliver tilvendt at omgås mennesker fra en tidlig alder. Dog er racen typisk føjelig overfor dens rytter.


Racen Cheval de Merens i dag

Racen Cheval de Merens er endnu mest udbredt i dens traditionelle hjemland, men de kan efterhånden findes i samtlige regioner i Frankrig. De er stadig utrolige heste til at gå i bjergene og har både en forbløffende balance, smidighed og fodfæste uanset terrænet.


Der er ikke særligt mange heste af racen Cheval de Merens; dog er der i 2006 registreret 455 nye føl, 1051 hopper og 89 hingste af dem, der blev opført som aktive avlsdyr. Den beregnes ikke som truet, men der er ikke helt enighed om, hvorvidt den er det. Nogle mener, at den burde gøres til en bevaringsprioritet for at opretholde diversitet blandt franske hesteracer, men det er uvist.