FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Dansk Sports Pony til salg

Dette er en ride hest som er avlet til konkurrencer og stævner. De kommer typisk fra sports pony avlen som går meget op i at racen skal leve op til flere strenge krav. Derfor bliver hestene afprøvet og testet blandt andet ved at de kun udvælger de bedste heste som har vundet konkurrencer og fine priser til fremtidig avl. Dette gøres da man ønsker den bedst mulige hest, der har de rigtige egenskaber man søger hos en sports pony. Det er særligt en god balance man søger, samt at hesten er takt fast, kommer hurtigt rundt på benene uden at være for tung, elastisk kropsbygning som er smidig og elegant. Man kigger efter om hesten har et kraftig spring og afsæt. Dermed er det også vigtigt benene er bygget stærkt nok til at lave et ordentligt spring og lande igen uden problemer.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Dansk Sports Pony.

Køb dansk sports pony

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Kropsbygning og karakteristik

Den er typisk grå eller mørk i farven. Hesten bliver aldrig højere end 148 cm. Den har kraftige ben med store muskler i underkroppen. Hvilket er fremavlet under et ønske om hastighed og kondition som er nødvendigt til ride konkurrencer og stævner hvor man ønsker at være hurtigere end de andre deltagere. Hesten er stabil og har en god stand der sikrer den har god balance også ved høj hastighed og i offroad omgivelser. Hesten har en bred pande med små øre, hovedet sidder et stykke fra kroppen og den har en small hals som gør den let og ædelt kan gå og sprinte i oprejst position uden at slide på kroppen og risikere unødvendige skader. Det er mest optimalt hvis skuldrene er lange og skrå. Benene skal frit kunne bevæge sig rundt uden at gnide på underkroppen, ellers vil hesten have svært ved at løbe hurtigt og tage kraftige spring.


Historie og brug af ponyen

Den danske sports pony er igennem generationerne blevet mere populær, og er eftertragtede hos mange verden over. Det er sket i takt med at Islands og Norges heste racer, er blevet efterspurgt, rundt om i verden, og er blevet anerkendt, som gode racer der er fremavlet af professionelle, som har styr på deres ting. Dermed er den generaler interesse for pony ridning verden over blevet populært. Derfor blev den danske sports pony organisation stiftet i år 1976, som skulle frem avle heste, og prøve at tilfredsstille denne nye efterspørgsel. Formålet med denne nye organisation var at den danske sports pony skulle være en pålidelig race, der var anerkendt af mange som værende ensartet, og med samme genetik fra hest til hest. Dette skylles man gerne vil have resultatet altid er det samme, og alle heste er så perfekte som overhovedet muligt. Og hvis der er stor variation af avling af hesten bliver købere nervøse, og tager en stor risiko ved købet, da resultatet er svingende.

 

Fremavl af den danske sports pony

Igennem mange generationer er heste racen blevet forbedret, og mange forskellige racer af heste er blevet brugt til avl, for at få de bedste resultater og genetiker fremavlet. Af racer brugt kan nævnes Connemara pony, Arabisk pony, New forrest pony, og Welsh ponyen. Der bruges flere forskellige racer, da man ønsker specielle genetiker fra hver hest, og man prøver så vidt muligt at opnå de bedste egenskaber, alt udefra hvad hesten skal bruges til. I dette tilfælde er det konkurrencer og begivenheder, som stævner og løb.

 

Her finder du den danske sports pony

Hos dyreportal.dk har vi samlet et stort udvalg af heste til salg, på siden finder du et godt udvalg af alle racer. Vi tilbyder alle hestesælger at oprette en gratis salgsannonce det kan du gøre ved at klikke her.