FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Dansk Varmblod

Dansk varmblod er en anerkendt kategori af heste, som er kendt for sin smidighed og gode ridelighed. Disse heste er avlet med fokus på både temperament, sundhed og præstation, hvilket skaber et dyr, som er velegnet til både dressur, springning og military. Med deres elegante udseende og talentfulde natur er disse heste ideelle til ryttere på alle niveauer.

Læs mere i vores leksikon om racen Dansk Varmblod.

Køb dansk varmblod

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Se vores annoncer med dansk varmblod til salg 

Hvis du søger rundt blandt salgssannoncer for dansk varmblod her på Dyreportalen, så er det nok fordi, du enten er i overvejelsesfasen eller købsparat hvad angår en hesteinvestering. Uanset hvor du er i processen, er det enormt spændende. Hesten er et fuldstændig fantastisk dyr og uanset om den skal være en hygge-/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber den helt rigtige hest til netop dig. Her på portalen kan du finde aktuelle salgsannoncer på både dansk varmblod-heste og -ponyer, lige som du kan læse mere i vores leksikon om racen dansk varmblod.

En dansk varmblod er ikke en selvstændig race 

Mange tror det, men faktisk er dansk varmblod ikke en selvstændig race, men derimod en blanding af flere typer af varmblodsheste, der er avlet ud fra de bedste standarder blandt danske og europæiske rideheste. Navnet dansk varmblod stammer fra avlsforbundet af samme navn og er altså ikke en decideret hesterace, men en betegnelse, man ofte bruger for denne type hest. Avlsforbundet Dansk Varmblod, som blev stiftet i 1962 under navnet Dansk Sportsheste Avlsforbund, har i dag omkring 40.000 registrerede heste. Med det tal må man sige, at dansk varmblod er en meget udbredt hest i Danmark.

Qua ovenstående er der ikke så strenge stambogskrav til denne type hest, som man ser det blandt andre racer. Der er dog stadig bestemmelser til styrke og udseende, som skal opfyldes, for at man kan kategorisere en hest som en dansk varmblod.

Kåring og stambogsregistrering af dansk varmblod

Foreningen Dansk Varmblod står for kåring af din hest og det er herigennem den bliver ‘stambogsgodkendt’. En stambog er vigtig, hvis du ønsker at avle på din hest, da det fungerer som en form for kvalitetsstempel. Når en hest skal kåres, ser dommerne på udseende, gang og afstamning – alle faktorer, der kan være medvirkende til at den er enten god eller dårlig at avle på. Det er også igennem stambogen, at ejere af hopper søger efter gode hingste at avle på. Derfor er en god kåring essentiel. 

Hvad kendetegner en dansk varmblod?

En varmblodshest er en europæisk middelstørrelses hest, der er særligt avlet til sport. Hestene kan have meget forskelligartede udseender på baggrund af avl, men der er dog nogle krav til udseende. En flot dansk varmblods hest skal være muskuløs, storrammet og smidig, da hestens hovedformål er at være sportshest. 

Dansk varmblod-heste kan blive op til 170 cm høje og er ofte langbenede og med en smidig muskulatur. Denne type heste har et udtryksfuldt hoved og ansigt med store øjne, der forsyner hesten med et bredt synsfelt, som hjælper til bedre at kunne navigere. Hestens skuldre er lange og skrå, og manken er lang og tydeligt markeret. Dette gør, at hesten egner sig godt til at bære saddel, og man vil kunne sidde godt og stabilt på hesten. 

Generelt er de fleste varmblodsheste karakteriseret ved, at de har spinklere knogler og en tyndere pels end eksempelvis ponyer og arbejdsheste. Der ses stor variation farver på denne type hest – dog vil du oftest opleve dansk varmblod i farverne rød, brun, sort og skimmel.