FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Fjordhest til salg

Når du nu er havnet her på siden side”, så er du nok på udkig efter en ny bedste ven med en blød mule. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er et fuldstændig fantastisk dyr og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. Her på siden kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan med sikkerhed finde din nye pony her hos os.

Læs mere i vores leksikon om racen Fjordhest.

Køb fjordhest

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Fjordhest til salg

Fjordhesten kom for omkring 100 år tilbage til Danmark og skulle bruges som arbejdshest i de mindre danske landbrug. I 1941 blev den første stambog på denne race lavet, men her gik den under navnet “heste af Norsk Vesterlands race”. Hesten her har kaldes også for både Nordbagge og husmands hest, men hedder officielt Fjordhest her i Danmark. Fjordhesten kommer oprindeligt fra den Barske natur i Norges i Vestland og det er tydeligt at mærke, at denne race bære den vilde natur i sig. Det er en arbejdsom og livlig hest.Hvordan ser en Fjordhest ud og hvilket sind har den?

Fjordhesten findes i 5 forskellige farver, der er officielt anerkendt. Det er farverne gul, rød gul, grå, ulsblak eller gulblak. Får du en Fjordhest hvis pels er gul, grå eller ulsblak, vil den have sorte hår i sin pandelok, samt i halen og samtidig vil den have en mørk stribe ned af ryggen. Har du i stedet en rødgul Fjordhest, vil pandelok og manke også være rødgul.

 

De helt særlige aftegn i racens farver, er nogle man ønsker at bevare, da de skaber den helt unikke hest, der er let genkendelig. Den meget genkendelige tegn kan være “zebra striber” på benene, mørke striber på manken, kalder greb eller en lille mørk plet på kinden, som hedder Njålsmærke. Der er almindelig praksis at klippe hestens manke til, så den står fint ned af ryggen og man tydeligt kan se dens aftegninger. Hesten her kan blive op til 148 cm høj og veje omkring 500 kg, alt efter muskulatur. Altså en lille tung heste race.

 

Fjordhesten er en lærenem og udholdende hest, der gerne vil lege og være aktiv. Den kan have tendens til at ville drille og er ikke sådan at løbe om hjørner med. Når det så er sagt, er det en hest der egner sig til det meste. Den er robust og kan klare alt fra spring, dressur, og rideture i terræn. Samtidig er den yderst velegnet som kørehest, da den tidligere er brugt som trækhest i landbrug. Selvom denne race godt kan lide at drille, er den som udgangspunkt venlig og imødekommende over for alle. Derfor er det også en god familiehest, hvis man ønsker at alle skal have glæde af den. Fjordhesten kan det hele, den er lærenem, følsom og ikke mindst ekstremt stærk. Den er både klog, hurtig og fysisk i topform. Det skal den være, for fjordhesten har det med at udforske det område den befinder sig i, helt alene på eventyrer og på sine egne præmisser - oftest mod sin rytters vilje. Derfor kan det være en vanskelig hest at have med på tur.

 


Hvad bruger og brugte man en Fjordhest til

Oprindeligt var Fjordhesten en vild hest i de Norske fjelde, men den blev senere inddraget i landbruget. Det er også på den baggrund racen blev hentet til Danmark i sin tid. Den stærke og robuste hest, egner sig den dag i dag stadig godt til arbejde, men nu hvor landbruget er overtaget af maskiner, er det mest arbejde i form af leg og motion med deres ejere. En ridetur i skoven eller terræn vil den være velegnet til og også hvis der skal trækkes med vogne til dyrskue, på julemarkeder eller andet.

Fjordhesten er en af de få hesteracer, som stammer fra Norge. Den blev oprindeligt udviklet til at arbejde i det barske terræn og klatre op ad fjeldene. Fjordhesten har derfor et robust udseende med brede skuldre og en lang hals. Den er desuden meget intelligent og kan lære hurtigt. I dag anvendes fjordhesten især til riding, men den egner sig også godt til turridning og dressur. Fjordhesten har altid været brugt som arbejdshest og er god til at trække køer, flytte ting og gå langrend med turister. Den kan også sagtens anvendes til ridning - især i terræn - hvor dens rolighed og stabilitet virker beroligende på rytteren.Hvad kræver en Fjordhest og hvordan trives den bedst

Hesten her kræver ikke det helt store, når det kommer til faciliteter. Den er oprindeligt vant til at være ude i alt slags vejr og kan klare de fleste strabadser. Den robuste og ældgamle race har heller ikke så ofte behov for dyrlæge, da den ikke har mange kendte defekter. Hvis man ønsker at have en hest, de kan bruges til lidt af hvert og som med glæde vil lege med dig som ejer, så er denne race lige noget for dig. Den kan godt tåle at blive udfordret og vil med glæde tage på rideture i forskelligt terræn eller trække tunge ting.

 

Som med alle andre heste, skal man selvfølgelig være opmærksom på, at der er regler for hestehold her i Danmark. Det betyder blandt andet at hesten skal have mulighed for læ og for at være i tørvejr. Samtidig skal den have adgang til vand og fodres efter racens anvisning. Med masser af kærlig, opmærksomhed og natur, vil du have en Fjordhest der er i trivsel.