Når du nu er havnet her på siden side”, så er du nok på udkig efter en ny hest eller pony. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er et fuldstændig fantastisk dyr og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. På Dyreportal.dk kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan stensikkert finde din nye pony her hos os.
Læs mere i vores leksikon om racen Frieser.
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
Frieserhesten kommer for alvor til sin ret i middelalderen, hvor den bliver brugt som stridshest i krig. Den er velegnet til at bære tunge ting og mennesker over en længere strækning på grund af dens størrelse og kræfter. Den har et sind og temperament der egner sig godt som krigshest, så der får hesten for alvor sin storhedstid. Frieseren bliver udstyret med rustning og ridder, der er fuldt bevæbnet med sværd og spyd, men er på ingen måde hæmmet på slagmarken. Frieseren som racer, har sin oprindelse fra Flandern i Holland , hvor den blev anvendt af de vigtige herrer til at ride på rundtur med prægtig udsmykket rustning.
Frieserens udseende afspejler dens stolte historie: Den er robust og muskuløs, med et langt lyst manke og en smuk blå øjenfarve.
En Frieser er altid sort, det ligger dybt i dens gener. Der kan undtagelsesvis ses små aftegninger i hovedet, som kan accepteres, men hvis man ønsker at avle, og fører stambog, vil det ikke blive accepteret.
Denne race er en stor hest, Frieserhesten vejer typisk 500-550 kilo. Frieserens hals er lang og stærk, den lange manke danner et elegant kurvede udtryk i forhold til hestens brede skuldre. Frieseren er en koldblodshest, og dens temperaturregulering sker via blodcirkulationen. Dog vil nogle anse den for at være varmblods, da der i racen er blandet varmblodsracer i.
Frieserens stolte og flotte udseende menes at ligge i dens manke. Den danner ikke så let aftegninger på kinderne eller benene som andre racer kan have tendens til. Frieseren egner sig derfor godt til at avle et helt specifikt udseende. Frieserhesten er det man kalder en vægtbærer, når den flyver ud over grøfter eller kommer til at springe med al kraft fra hoved og ryg. Det er en helt unik oplevelse når man ridder derpå. Det er krævende for rytteren at ride en Frieser, men det er hele oplevelsen værd, hvis man er til lidt mere action fyldte rideture.
Frieserens temperament kan beskrives som roligt og venligt. Den vil typisk ikke reagere voldsomt på andre dyr eller mennesker, hvilket gør den nem at have med at gøre. Frieseren trives i et aktivt familieliv og elsker at blive brugt – især til ridning. En Frieser kan være meget rolig at have med at gøre samtidig med den altid har sin helt egen mening om det meste – Frieseren er en af de intelligenteste racer på universet!
Frieseren er nem at have med på tur, og elsker at gå i naturen. Frieseren er en hest som er svær at undvære, når først man har skaffet sig den.
Hesteracen Frieser stammer oprindeligt fra Holland, hvor den blev brugt til landbrug og transport – især af tømrerne, der fragtede deres trævirke rundt. Frieseren var populær blandt folkene for dens lette gang og rolige sind. I dag findes Friesere overalt i verden, men navnet ’Frisian.
Frieseren er en kraftig hest, men det betyder ikke at den er dum. Faktisk sidder der et pænt hoved og et intelligent sind oppe under Frieserens manke. Racen mangler ikke personlighed. Den kan være storartet i de situationer, hvor andres forventninger spiller ind; når alle ser op til denne ’ordentlige’ hest - Frieseren lever sig meget hurtig ind i den givne situation og tilpasser sig sit formål.
Frieseren kan være meget dygtig til at løse opgaver. F.eks er Frieserens naturlige kald det balancerende og styrkende arbejde, som fx udføres af heste på et koncerthus. Frieseren har været en del af de store Hollywood-produktioner, siden den første Frieserhest blev indført i USA allerede i 1844. Frieseren har været anvendt som arbejdshest i mange forskellige situationer gennem århundreder, men er for alvor kommet til Danmark de seneste 20-30 år, hvor den er blevet mere og mere populær. Dens store og muskuløse statur gjorde den oplagt som arbejdshest for eksempelvis landmænd.
Men Frieserne er også fantastiske at ride på. Faktisk kan det siges, at frieserens karakter¬træk gør dem perfekte hestepasning i al sin almindelighed. Frieseren har en uvurderlig evne til at lytte til sin rytter - hvilket igen betyder, at den naturligvis vil opføre sig svagest muligt over for dens ridende mennesker. Den frygter nemlig ingenting og tilpasser sig nemt rytter, miljø og situation. Denne robuste og frygtløse hest egner sig godt som ridehest på alle niveauer. Egenskaber der egner sig godt til slagmarken og i landbruget, har også vist sig at have sin fordel i underholdningsbranchen, hvor frygtløshed og robusthed er to egenskaber, der altid vil tiltrække sig opmærksomhed. Frieseren har en lang historie bag sig – et arvestykke fra oldtiden, som vi ikke må glemme.
Frieseren er en hest, der ikke kræver meget pasning og pleje. Det vigtigste er at sørge for, at den får tilstrækkelig motion og adgang til natur i en eller anden udstrækning. Frieserens temperament kan beskrives som roligt og venligt. Den vil typisk ikke reagere voldsomt på andre dyr eller mennesker, hvilket gør den nem at have med at gøre