FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Holstener til salg

Når du nu er havnet her på siden side”, så er du nok på udkig efter en salgsklar hest. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er et fuldstændig fantastisk dyr og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. Her på siden kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan sikkert finde din nye hest her hos os.

Læs mere i vores leksikon om racen Holstener.

Køb holstener

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Holstener til salg

Holstenernes historie stammer fra tyskland, nærmere betegnet holsten marsken, hvor holstenerne blev udskældt af kongen. I starten af 1400-tallet begyndte holstenerne at forsvinde og andre racer overtog pladsen som den populæreste hesterace i Tyskland. Racen er en af de ældste avlende racer i verden og findes allerede beskrevet i oldtidens skrifter. Den er oprindelig fra Tyskland, hvor dens navn stammer fra holsteiner området.Hvordan ser en Holstener ud?

Holsteneren er en forholdsvis stor og stærk hest, som bliver et sted mellem 155 og 170 cm høj. Traditionelt set er en ægte Holsteiner brun, men kun få hvis aftegninger, og helst ingen. Racen findes dog i flere rene farver, men de lever ikke op til den traditionelle DNA. Oprindeligt var hesten en træk og arbejdshest, men er senere avlet til, at blive anvendt som ridehest. Det giver den et mere atletisk udseende. Holstenerne er en af de ældste racer i verden, og man regner med, at de fik deres nuværende udseende for ca. 1000 år siden. Den oprindelige holsteiner var mørk med et hvidt blaze (plet) på panden, men i dag findes der mange forskellige farver blandt Holstenerne.

 

Udover sort og brun findes holsteinere i blå, grå og cremefarvet. Alle disse farver er lovlige til avl, da alle repræsenterer den oprindelige races farver. Holsteneren er en stærk og arbejdsom hest i godt format, der både egner sig til dressur samt spring og eventuelt endda skovtur, da den ikke har noget imod andre dyr i naturen. Den holstener man finder på de danske gårde er nok ikke den bedste eller hurtigste af racen, men denne Holsteiner passer glimrende som familiehest for begyndere - særligt hvis du gerne vil ride lidt uden alt for meget arbejde.Sind og anvendelse

Holstenerne er rolige heste, som gerne vil bruges. De trivedes bedst som hest til ridning end blot opstaldning og udstilling. Denne hesterace har ikke det store temperament og en Holstener betegnes derfor som et meget socialt og kærligt dyr, som elsker at være i gang. De har en stor arbejdsånd og elsker at arbejde for deres ryttere. Der findes ikke nogen bestemt Holstener Type, men racen er kendetegnet ved sit milde temperament og at de er en meget lærenem race. Denne hesterace kan bruges til alle former for ridning, uanset om det er dressur eller spring. I modsætning til mange andre racer, der bliver tungere med alderen, holder holstenerne god form hele livet igennem. Det skyldes især deres fine benbygning, som beskytter dem mod skader.

Holstenerne har altid været en race som  mange ejere er glade for, både på grund af deres utrolige udseende og deres gode egenskaber som heste generelt. I dag bliver Holsteneren mere og mere populær i udlandet, hvor den anvendes til store internationale stævner. Her har den vundet flere priser end nogen anden racer. Den er nem at ride og let at styre, hvilket gør, at hun passer godt til alle typer ryttere - fra begyndere til professionelle. Derfor kan man rolig sige, at Holsteneren er den ultimative race for mange.Pasning og pleje

Hesteracen Holstener kræver normalt ikke meget pasning eller pleje. Der er dog et par vigtige ting at være opmærksom på, når man anskaffer sig denne race. Det anbefales ikke at ride holsteinere på hårdt underlag eller i meget lang tid, da dyret kan blive træt og svag.Jo ældre hesten er, jo værre er det, men hvis du træner hesten til ridning, fra den er et lille føl, har du større chance for success fremadrettet. Holsteiner egner sig dog godt til dressurridning og spring, hvis man vælger at træne den op til det fra start.

 

Holstenerracen er en god stald hest, hvor den vil være meget tilpas. Hestene skal selvfølgelig, som det anbefales alle andre heste, også vænnes til at begå sig på de offentlige veje. En Holsteiner vil kunne lære dette i løbet af en uge, da de er ret smart individer. Man bør starte sin Holsteiner tidligt med både ride og vej øvelser, for at opnå den bedste hest på sigt. Hvis man ønsker at benytte sin holsteiner hest til ridning på vej eller almindelig daglig ridning, er det vigtigt at være opmærksom på, at de har fået sko på tidligt, så der ikke slides for meget på deres hove. Hvis holstener heste får sko tidligt, så er deres forudsætninger meget gode for at kunne bruges i mange år frem.

 

Træningen af hesten, skal helst starte så mildt som muligt, med meget lidt belastning, det giver en mere holdbar styrke i hestens ryg, så den undgår skader på sigt. Ud over dette anbefales det at holsteiner hesten får motion i form af fri ridning på græs, fordi den foretrækker et vildt liv fremfor kun at blive trænet med masser af dressurridning. Når man anskaffer sig en Holstener, eller en hvilken som helst hesterace, er det en god idé at finde ud af, hvilket foder den er vant til, da en hest godt kan have sart mave i forhold til skift af foder.