FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Islænder til salg

Når du nu er havnet her på siden side”, så er du nok på udkig efter en ny hest eller pony. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er et fuldstændig fantastisk dyr og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. Her på siden kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan sikkert finde din nye bedste ven her hos os.

Læs mere i vores leksikon om racen Islænder.

Køb islænder

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Islænder/Shetlænder

Islænder og shetlænder er to racer der oftest ses blandet, da det begge er gode ponyer. Islænderen er en Islandsk pony, der blev hentet på Island af nordmændene. Islænderne oprindelige land var vulkanøer og man har fundet fossiler fra racen på eksempelvis Grønland og Canada - altså et stort stykke vej! Shetlænderen er også en pony race der har lidt de samme egenskaber som islænderne. Den kommer fra det nordlige England og er oprindeligt et fritids dyr, men bliver i dag også brugt til avl og andre formål.Sindet hos blandingsracen islænder/shetlænder

Islændernes sind er roligt og deres temperament usnobbet. De elsker at traske rundt i skovene til fods, men kan sagtens laves til travlhed med lidt dressur/ridning under beltestedet. En Shetlænders sind er ligesom islændernes, roligt og afbalanceret. De er nemme at arbejde med, men kan godt komme i god fart på et øjeblik. Der er stor underholdningsværdi i denne skønne blandingsrace og man vil hurtigt knytte sig til den.Udseende hos Shetlænder/Islænder ponyen

Denne race er meget lille, kun cirka 100 cm høj, og er derfor velegnet til både børn og voksne. Islænder ponyen har et langt, mørkt mane og en kort hale. Pelsen er meget let at holde ren og skal normalt blot afskylles med lidt shampoo efter ridning/arbejde.

Racens farve kan variere fra sort over brun til palomino, men alle islændere/shetlandsponyer har et særligt udseende, som er karakteriseret ved at de er meget små og tætte i kropsbygningen. Islænder/Shetlandsponyen er en meget smuk og sjov race.

De fleste islændere/shetlandsponyer kan blive op til 120 cm høje, men det er oftest de små der bruges, da det er en rigtig børnehest. Islænder/Shetlænder ponyens historie går langt tilbage – den minder mest om den almindelige ponys historie.

Islænder/Shetlandsponyer er en af de få racer, hvor man finder alle farver. Den kan være sort, brun, grå eller hvid og med alle mulige striber og markeringer.Sind og anvendelse af ponyen

Islænder/Shetlandsponyen er en meget anvendelig hest, som kan bruges til alt fra rideundervisning til landbrugsarbejde, men bruges i dag mest som underholdning og kæledyr. Islænder/Shetlandsponyen egner sig især godt til de helt små ryttere, da den er nem at styre og ikke er så høj, at barnet bliver bange. Denne herlige ponyrace findes overalt i verden, men der er ingen tvivl om, at islænder/shetlandsponyer opfattes som en nordisk race.


Ponyen er meget underholdende og samtidig intelligent hvilket gør den sjov og nem at arbejde med, og dens historie gør den til et populært kæledyr. Islænder/Shetlandsponyen er en af de ældste racer i verden, og dens popularitet bliver ved med at stige. Det er ikke kun på grund af dens anvendelse, med også det meget underholdende udseende.

Islænder/shetlænder ponyer har altid været brugt som arbejdsdyr og er kendte for deres styrke og udholdenhed. Mange private, rideskoler og institutioner har denne lille pony med i deres hold.

Islænder/Shetlænderen er et fantastisk dyr til både unge og ældre. Den er et fantastisk hjælpe dyr, der kan aflaste ældre, med belastende løft.

Ponyen er stærk nok til at kunne fragte mennesker igennem en gåtur, mange timer uden problemer, da de som regel har et stabilt blodsukker og stærke ben. Gode islændere/shetlændere har altid en god naturlig gå-hvile-pause cyklus - hvilket betyder at der kommer naturlige ophold i turen, som også er til gæsternes fordel. Ponyen har et meget stort selvværd og da racen tidligt har været i kontakt med mennesker, skal de ikke 'arbejde sig op' fra dyb mistro eller utryghed overfor mennesker. Deres tillid ligger simpelthen i deres DNA.Pasning af Shetlænder/Islænder pony

Shetlændere kan sagtens passes hjemme på landet, men de trives også godt i byerne, hvor de ofte bliver anvendt som ride- eller arbejdsheste. De er nemme at have med at gøre og har et sind, der egner sig til alle former for folk. Det vigtigste ved pasningen af en islænder pony er, at de skal have mulighed for at løbe og bevæge sig frit. Denne pony er dog ikke vild med regnvejr, så undgå lange gåture eller leg i det våde vejr, den skal gerne kunne gå i læ.


Når det kommer til foder, skal man være opmærksom på, at ponyer er meget krævende. De har brug for et højt indhold af fibre og en lav mængde energi. Det bedste foder til Shetlændere/Islændere er græs og halm og ikke for mange snacks med for mange kulhydrater.

Shetlændere/Islændere er meget robuste og sunde ponyer, men de skal passes ordentligt. Det vil sige, at de skal have en fast daglig rutine og et sted, hvor de kan sove trygt om natten. Ponyerne har desværre ofte problemer med øjnene på grund af den tørre luft i Danmark. Derfor er det vigtigt, at man giver dem øjendråber mindst én gang om dagen.