FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Shetlandspony til salg

Shetlandsponyen er en meget robust og hårdfør lille hest, der har været vant til at udholde det barske klima på Shetlandsøerne. Den er meget stærk og den har i tidernes morgen været brugt til at pløje markerne med og til at fragte tørv. Den er derfor en hesterace, der oprindeligt har været en brugshest i landbruget og dette gør den til en meget udholdende hesterace. Ønsker du mere viden om denne hesterace anbefaler vi, at du ser nærmere på Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark, der er eksperter i netop denne hesterace. De afholder en kåring for hopper der er tre år en gang om året og de udgiver også en blad, der hedder Shetlænderen.

Læs mere i vores leksikon om racen Shetlandspony.

Køb shetlandspony

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Dette er værd at vide om en Shetlandspony

Shetlandsponyen med kælenavnet ”Shetter” er en lille, stærk og hårdfør hesterace med et roligt temperament, der kommer fra Shetlandsøerne Nordøst for Skotland. På grund af det barske klima på Shetlandsøerne, er Shetlandsponyen meget tykpelset om vinteren for at holde varmen, mens den smider denne vinterpels om sommeren og får den fineste korte og blanke pels. Den kan have alle farverne i paletten fra sort, brun, grå og hvid, mens plettet ikke godkendes indenfor racen. Det er en lille hesterace, der højst bliver en meter og 7 høj og derfor er den meget velegnet til børn og som lastdyr. Selvom den anses for at have et gemytligt temperament, kan denne hesterace også være en anelse fræk, mest fordi den også er et intelligent dyr med sin egen vilje. Racen findes over hele verden, men findes i især i stort antal i Nordamerika og i Storbritannien. Den er kendt for at leve længe, så den er ideel som kæledyr for mindre børn, der ønsker en dejlig ride – og kælehest.


Stærk kropsbygning 

En Shetlandspony måler op til en meter og syv centimeter, og dette stangmål bliver der holdt nøje øje med i både Danmark, Storbritannien og USA. Således må en Shetlandspony, når den er fyldt tre år, ikke måle mere end en meter og tre centimeter, mens den ikke må måle mere end en meter og syv centimeter, når den er fyldt fire år. Disse regler for mål findes også i USA og i Storbritannien, hvor det er 42 tommer i Storbritannien og mellem 46 og 30 tommer i USA. Dens kropsbygning er i øvrigt det, man ville kalde for firskåren, og den har stærke, korte ben. Dens hoved er lille, hvor øjnene sidder med stor afstand og ørerne altid er livlige og opmærksomme. Dens hals er kort og muskuløs og ligeledes er ryggen kort. Dens livvidde, der hvor man spænder gjorden, er lang og den har en tyk hale og man. Den ser enormt sød ud i sin dobbeltlagede vinterpels, der er tyk og vamset og som har en vigtig funktion i forhold til, at regn, sne og slud preller af på pelsen, mens den er mere elegant om sommeren, hvor den har tabt vinterpelsen og fået en fin, kort og blank pels.


En hesterace der findes i hele verden

Shetlandsponyen finder man i hele verden og således også i Danmark. Den findes især i stort antal i Nordamerika og i Storbritannien. 


Shetlandsponyens fantastiske egenskaber

Shetlandsponyen er kendt for at være rolig og nem at omgås og er den perfekte børnepony. Den er også kendt for at være intelligent og en smule egenrådig, hvilket gør, at den også skal håndteres med lidt håndfasthed. Den er stærk, lever længe og robust, hvilket gør den ideel at have gående udenfor hele året rundt, fordi den er vant til det barske klima på Shetlandsøerne.


Hesteracens oprindelse

Shetlandsponyen kommer fra Shetlandsøerne mens deres helt oprindelige oprindelse ikke vides. De begyndte at blive brugt som trækdyr i minerne i midten af 1900.tallet, da det blev forbudt at bruge børnearbejde til dette hårde arbejde. Her blev Shetlandsponyerne fragtet ind til fastlandet for at udføre arbejdet med at bære kul i minerne.