FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Shire til salg

Hvis du surfer rundt blandt købsannoncer for heste her på Dyreportal.dk side”, så er du nok på udkig efter en ny bedste ven med en blød mule. Og vi kan godt forstå dig! Hesten er jo bare helt fantastisk og uanset om den skal være ren hygge/selskabshest, eller den skal bruges til seriøs konkurrenceridning, så er det vigtigt at du køber det helt rigtige dyr til netop dig. Her på portalen kan du finde aktuelle salgsannoncer på både heste og ponyer, og du kan sikkert finde din nye pony her hos os.

Læs mere i vores leksikon om racen Shire.

Køb shire

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Shire: En dejlig hesterace

En Shire eller Shire hest er en koldblodsrace blev opdrættet i The Shires England. Deres historie går flere hundrede år tilbage, da landmændene først begyndte at bruge dem til arbejdsformål omkring 1500 e.Kr. Racen blev udviklet i løbet af flere århundreder.Udseendet på en Shire hest

En Shire hest er angiveligt verdens tungeste hesterace med sine 180 cm som minimum og min 800 kg. tunge krop. De er kendt for deres kæmpestørrelse. De er høje og tunge og har en lang manke og hale. De har strittende hår på benene og store hove. Shireheste varierer i farve, men de fleste er sorte eller brune.Shire hesten kan være bay, sort eller brun. De har alle en karakteristisk hvid blesse og fire hvide sokker på deres ben, hvilket gør dem lette at identificere i marken blandt andre heste. Farvevariationen stammer fra selektiv avl, men den oprindelige farve, som er sort, er stadig dominerende. Shire-hestens udseende er meget karakteristisk på grund af deres store størrelse og lange manke/hale. Shire-hesten har et stort hoved med en tyk muskuløs hals og et dybt og bredt bryst. Hesten er flot og majestætisk at se på og en shire hest udseende beskrives ofte som værende "massiv". De er den højeste hesterace og kan veje op til et ton. Shireheste har en tyk, muskuløs bygning og lange maner og haler. De er også meget populære som udstillingsdyr på grund af deres imponerende størrelse og skønhed.Sådan er dens sind

En shirehest er kendt for at have det mest føjelige temperament. Den er også meget fornuftig og ved, hvornår dens rytter har brug for hjælp, hvilket gør den til et ideelt ride- eller køre dyr, fordi den er stærk nok til at trække store tunge ting, men stadig blid at arbejde med. Disse heste er føjelige, fornuftige og intelligente. De har et roligt temperament og er gode familie heste. I dag nyder mange mennesker at ride på de blide giganter på grund af deres bløde gangart er de meget behagelige at ride på.


Hvis du er på udkig efter en stor, blid hest, der har en lang historie, så er shirehesten måske den rette race for dig. Selv om de engang blev avlet for deres arbejdsevner, holdes Shire-heste nu ofte som kæledyr eller som udstillings heste, mest på grund af det gode sind og det flotte udseende.Det bruger man en Shire til

Deres rolige temperament gør det muligt at bruge dem til redningsarbejde under naturkatastrofer som f.eks. jordskælv, hvor andre dyr måske går for meget i panik under stressede forhold. Det betyder, at Shire-hestene har været til stede under forskellige større katastrofer gennem tiden, herunder Første og Anden Verdenskrig, angrebene på New York City den 11. september 2001, orkanen Katrina i 2005 osv. De har endda reddet liv ved at trække folk ud af brændende bygninger!

De blev oprindeligt avlet til hårdt arbejde på gårde og kan derfor også trække meget tunge ting. De første shires blev bragt til England fra Holland i det 11. århundrede. De blev brugt af velhavende mennesker til at trække deres vogne rundt i byen. Shire-heste bruges stadig i dag, men ikke så ofte som tidligere. Nogle mennesker bruger dem som man bruger almindelige ride heste, men de bruges også i stor stil som terapiheste, fordi de er så blide og beroligende.


Så alt i alt er racen et massivt, men føjeligt dyr, der har været brugt i århundreder på mange forskellige måder. Næste gang du er i England, skal du sørge for at besøge et af de fantastiske væsner mens de er på arbejde, det er en stor oplevelse at se dem i aktion.

Landmændene ønskede, at de skulle være store, fordi det betød, at de kunne trække tungere genstande end andre heste, så de kunne vinde præmier ved landbrugsudstillinger. Da traktorerne kom frem, ønskede landmændene stadig stærke arbejdsheste, men ikke i samme grad, hvilket førte til krydsning med lettere racer som f.eks. walisiske ponyer. Resultatet blev den moderne Shire-hest, som stadig bruges til udstillingsformål og til travløb i dag. Nogle mennesker bruger dem også som rideheste, men de er mere populære som terapidyr på grund af deres blide natur. De har et roligt temperament, men kan ikke bevæge sig særlig hurtigt på grund af deres vægt.


Selv om Shire-racer har en tendens til at være blide af natur, er der en vis risiko forbundet med disse typer dyr på grund af deres vægt - de kan potentielt skade nogen, hvis de bliver forskrækket eller skræmt af en uventet lyd under arbejdet på en gård. I nogle lande hvor udviklingen i landbruget ikke er som i de vestlige lande, kan man stadig se Shire heste og andre former for arbejdsheste, hjælpe til med den daglige drift. Da hesten heller ikke er sart i forhold til klima og terræn, er den meget anvendelig i de fleste lande i verden.