FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Afghansk mynde til salg

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige racer til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde dit nye familiemedlem her. Se alle salgsannoncer for Afghansk mynde herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Afghansk Mynde.

Køb afghansk mynde

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

 

Køb afghansk mynde hund her

En afghansk mynde er måske en af de smukkeste hunderacer, der findes i verden. Samtidig er racen også yderst krævende både med hensyn til pelspleje og forståelse for dens særlige karakter, som racen i den grad besidder. En afghansk mynde er kendt for at være yderst selvstændig, hvilket også betyder at den kan opføre sig som om den er totalt uafhængig af dens ejer. Racen behøver i den grad en forstående og tålmodig opdragelse fra hvalp for helt at tilpasse sig livet som selskabshund i en familie, da det ikke ligger til dens natur.


I Afghanistan, hvor racen oprindeligt stammer fra fandtes der to slags jagtmynder: en korthåret fra slettelandet og en mere langhåret type som stammede fra bjergene, hvor den fyldige pels skulle beskytte mod kulden, som rasede der. Begge typer af racen er meget gamle, men blev først kendt i Vesten omkring år 1900, da britiske officerer tog dem med hjem til England. Her udkonkurrerede bjerghunden hurtigt slettehunden, og pelsen blev yderligere udviklet gennem 50 års selektiv avl, for at fremme den prægtige pels som racen har.


En del bruger mynderne som konkurrencehunde, hvor de deltager i væddeløb. Der er især stadig udbredt i Afghanistan. Hunden bliver omkring 60-75 cm alt afhængig af køn. Vægten ligger på omkring 23-27 kg.

 

 

Racens aktivitetsniveau

En afghansk mynde er oprindelig skabt til at jage i ørkenen; enten alene eller i grupper. Racen arbejder lynhurtigt ved hjælp af synet, vender på en tallerken og dræber effektivt, og især hundens slanke krop gør at den er super hurtig. Det er derfor også yderst vigtigt at vide, at man ikke skal kunne forvente at kunne slippe hunden løs på steder med mange mennesker, andre dyr og trafik.

 

En afghansk mynde har et stort behov for at blive holdt i gang, da det ligger i dens instinkt at løbe hurtigt og langt. Det er derfor vigtigt at hunden har mulighed for at få afløb for disse ting, og derved få brugt al dens energi, som hunden måtte have. Dette kan være et problem på grund af den stærke jagtlyst, og derfor er det en klar fordel, hvis man er en erfaren hundeejer, som virkelig ved noget om racen, og gider bruge tid på at sætte sig ind i hundens behov. Racen sætter dog stor pris på selskab og menneskelig kontakt, men den er ikke kendt for at være specielt kontaktsøgende.

 

 

Pleje og pasning

Det er vidst ingen hemmelighed, at mynden har lækker og ikke mindst overdådig pels, som virkelig kræver et godt stykke arbejde. Hunden skal helst friseres igennem dagligt for ikke at ende som filtrede totter, som ellers kan være til stor gene for hunden, hvis pelsen ikke bliver plejet meget ofte. Hunden skal  også vaskes en gang om ugen og trimmes forsigtigt over ryggen. Det er vigtigt, at hunden fra tidligste mulige alder vænnes til den omfattende pelspleje, som hunden altså kræver. Der følger altså virkelig noget af en forpligtelse med i form af pelspleje, når man beslutter sig for at anskaffe sig en afghansk mynde.

 

 

Håndtering af racen

En afghansk mynde er ikke den typiske familiehund, og den har fuldstændig sine egne meninger, og kan dermed være svær at tæmme. Det er dog ikke umuligt, hvis man er tålmodig og konsekvent overfor hunden.