FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Akita til salg

Herinde kan du både fine Akita hvalp men også voksen hunde som søger nye hjem. På siden har vi både private sælgere men også opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Du kan kigge herunder og se alle vores salgsannoncer. I bunden af siden kan du læse mere information om racen.

Læs mere i vores leksikon om racen Akita.

Køb akita

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 


Køb din aktia hund her

En akita er en stor, kraftig og ofte lidt egensindig hund, der kræver en erfaren og konsekvent ejer, som er i stand til at håndtere den selvstændige og krævende race, som hunden er. Racen stammer oprindeligt fra Japan. De japanske hunde var oprindelig små eller mellemstore. De største hunde blev i provinsen Akita i det nordlige Japan brugt til bjørnejagt og som trækhund, og hunden er også opkaldt efter selvsamme provins. Hunden er yderst pålidelig over for sin familie og sammen med familiens børn, men den er tilbøjelig til at udfordre andre hunde, og det er derfor vigtigt at man ved, hvad det er for en type hund, som man har med at gøre.

 

En akitas jagtinstinkt er så veludviklet, at man bør være varsom med at slippe den løs, medmindre man har fuld kontrol over situationen, og kan forudsige dens adfærdsmønster. Hunden er selvstændig, selvbevidst og søger konstant nye udfordringer, og det skal man være indforstået med, hvis man ønsker at anskaffe sig en akita. Hunden kan blive op til 70 cm høj, og vejer alt fra 35-50 kg. Racen er oftest rød fawn eller brindlet med hvidlige schatteringer eller ensfarvet hvid.

 

 

 

Racens aktivitetsniveau

En akita er en stærk hund, som behøver en hel del motion og beskæftigelse, for at kunne kontrollere dens adfærd og tendenser. Opgaver, hvor den skal bruge sin næse, er på én gang mentalt stimulerende og beroligende for hunden, og vil helt klart stimulere hunden på en positiv måde, som vil kunne afspejle sig i hundens adfærdsmønster til daglig. Ydermere har en akita brug for nær social kontakt, og racen er kendt for at være en meget social hund, som rigtig godt kan lide menneskelig kontakt.

 

 

 

Pleje og pasning

En akita har ca. 3 cm lang dækpels, som er glat, hård og står lige ud fra kroppen. Underulden er tyk, blød og meget tæt. Pelsplejen består i hyppige og grundige gennembørstninger, så pelsen bevarer sine isolerende egenskaber, og fældningen holdes inden for rimelige grænser. I det store hele kræver en akita ikke det store, når det kommer til pelspleje, hvis man bare sørger for at praktisere ovenstående regelmæssigt.

 

  

Håndtering af racen

Akitaen er opmærksom, har en hurtig opfattelsesevne og er meget lærenem. Dog skal man være opmærksom på at en akita hurtigt keder sig nemt, så opdragelsen kræver variation, stor opfindsomhed og godt lederskab, hvis interessen skal holdes fanget. Racen kræver en ejer med en hel del hunde erfaring, og som har mulighed for at præge hunden allerede fra den er hvalp, for at påvirke dens sind i en positiv retning.

 

Dens store værdighed kan få den til at virke noget sky og tilbageholdende, men det er ikke på grund af angst, den er tværtimod meget modig og en pålidelig vagthund, og så skal det helt klart også nævnes at en akita er en yderst dygtig svømmer, og nyder en god svømmetur i ny og næ. Hunden er både fysisk stærk og viljestærk, så det er vigtigt at opdrage hunden korrekt og socialisere den fra en tidlig alder. Træningen af hunden kan kræve lidt mere tid end normalt, da racen kan udvise stædighed og viljefasthed, men hvis man bare passer træningen, så har man altså en helt fantastisk hund.