FB
Tilbage til alle racer

Leksikon: Akita

Akita racen findes i tre varianter, den Japanske, den Amerikanske og Akita Inu, som også er Japansk. Akitaen bliver i Japan anset som landets nationalhund og den er meget elsket og æret i landet. Racen er opkaldt efter det område i Japan, hvor man mener den havde sin oprindelse.

Læs mere
Akita

Karaktertræk for en Akita

Daglig motion
Daglig motion
Pelspleje
Pelspleje
Førstegangsejer
Førstegangsejer
Fælder
Fælder
Gøer hunden
Gøer hunden
Børnevenlig
Børnevenlig
Lydighed
Lydighed
Vagthund
Vagthund

Køb eller sælg denne race

Køb denne race Sæt denne race til salg

Egenskaber

En Akita er en meget klog og lærenem hund og kan derfor trænes til mange forskelige formål. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at den skal opdrages på helt fra man får den, da den ellers kan være meget egenrådig og stædig. På den måde kan det være svært at rette op på ting, den ikke har lært fra lille. Akitaen er en meget dominerende race, så den er ikke af natur så venlig overfor andre hunde, det kan den dog lære. Racen er meget modig og pålidelig, men over for andre kan den virke sky. Det er dog ikke tilfældet, den har bare sin egen måde at se mennesker an på. De karakteristika en Akita har fra spidshunde generne gør, at den er meget beskyttende overfor sin familie og vil gerne beskytte og holde styr på dem. Fordi racen er så stærk både mentalt og fysisk er det vigtigt med intens træning fra start, især social træning er vigtig.


Udseende

En Akita er en meget smuk og symmetrisk hund, med tydelige aftegninger. Dens snude er spids og halen krøller sammen på ryggen, hvilket også er kendetegnet ved andre spidshunderacer. Ørerne er trekantede og stritter og øjnene er oftest mandelformet og lidt skæve. Den findes i farver fra helt sort og over i rødlig og helt hvid. Det er den røde der er mest populær og dermed også den der er mest set. Akitaen har en kraftig pels der gør, at den kan tåle forskellige vejrforhold. Racen her er stor af en spidshund at være og den kan blive op til 65 cm. høj og veje op til 55 kg. Hunnerne er dog oftest mindre.


Historie

Racens er en af verdens ældste dokumenterede racer og der er fundet spor helt tilbage til stenalderen. Der er fundet både knoglerester, statuetter og billeder fra den tid, der indikere at racen eksisterede allerede dengang. Racen er Japansk og blev i sin tid brugt som jagthund. Da der i en periode var mange krige, blev racen også anvendt som vagthund til at bruge mens krigene stod på. Der er også gamle fund, der indikere at Akitaen blev anvendt til hundekampe, men i slutningen af 1600 tallet, blev alle hunde fredet, da lederen dengang blev født i hundens år.

Racen Akita Inu, var i det 17 århundrede ulovlig at have som kæledyr, hvis man var en helt almindelig borger. Racen var nemlig forbeholdt det finere selskab og der var en masse regler forbundet med, at have en Akita Inu. Da Akita inu er en hund med mange kræfter, blev den anvendt til både at jage bjørne og trække slæder. Samtidig havde den også i perioder funktion som barnepige, når mødrene var i marken og arbejde.

I dag er det en almindelig familiehund, men bruges også af som støtte hund og i politi og forsvar.


Pleje og pasning

En Akita har et tyk pels, som kræver daglig børstning. Dog er andet ikke krævet, så den er nem at holde, hvis man fra start har lært den at blive børstet, som en daglig rutine. Der er perioder hvor hunden vil fælde mere end andre og her er det en god idé at være ekstra opmærksom på at få hunden børstet. I de perioder kan et bad også hjælpe med at løsne hårene. Dog kræver racen generelt ikke bad, da den er meget renlig i sig selv.

 

Udover pelspleje kræver hunden en del motion og træning. Det er til dels på grund af dens stærke krop, men også på grund af dens intelligent. Akitaen vil hurtigt komme til at kede sig, hvis den ikke trænes og får opgaver, eller hvis den er for meget alene. Det kan skabe adfærdsproblemer, som man helst vil undgå med så stor en hund. Hunden er en meget social hund, og har brug for nærvær og kontakt til sin familie.

 

Helbred og sundhed

Akitaen er en meget robust og stærk hund, som sjældent har registrerede arvelige sygdomme. Det er på trods af en stigende popularitet, hvor man har set andre racer blive indavlet og få arvelige sygdomme. Det kan hænge sammen med, at racen er så gammel og ren, at den ikke har ændret sig siden dens oprindelse. Skulle der opstå sygdomme, vil det som regel være hudlidelser eller allergi. Derudover kan racen slides for meget på og de kan som gamle få gigtsygdomme. Men med rette pleje er det sjældent det sker.


3 Fun fact om Akita

Den voksne hund fra A dogs tale er en Akita

A dogs Tale er baseret på en rigtig historie om en hund af samme race.

De foretrækker kulde over varme

Størrelse:
Han: 64-70 - Hun: 58-64

Akita til salg

8740 Brædstrup
Der kom 6 skønne hvalpe! AKITA INU
Køn
Race
Akita
Alder
Alder
2 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
01.11.2023
Pris: 15.000 kr.
8740 Brædstrup
Der er kommet skønne babyer!
Køn
Race
Akita
Alder
Alder
2 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
10.11.2023
Pris: 15.000 kr.
6430 Nordborg
Japansk akita
Køn
Race
Akita
Alder
Alder
8 mdr.
Salgsklar
Salgsklar d.
10.06.2024
Pris: 4.000 kr.