FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Alaskan malamute til salg

Er din familie klar til at byde en ny pelsklædt ven velkommen? Hos Dyreportal.dk har vi et imponerende udvalg af Alaskan Malamute-hvalpe til salg i Danmark. Her er du næsten garanteret at finde den perfekte makker. Vi forbinder ikke kun potentielle ejere med private sælgere, men også med erfarne opdrættere, der sælger deres kuld gennem vores platform. Uanset om du søger den legende energi fra en lille hvalp eller ønsker at give et kærligt hjem til en ældre hund, kan du finde det hele lige her. Udforsk vores aktuelle salgsannoncer for Alaskan Malamute nedenfor og start rejsen mod et nyt kapitel med din kommende firbenede familiemedlem.

 

Læs mere i vores leksikon om racen Alaskan Malamute.

Køb alaskan malamute

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

 

Køb alaskan malamute i dag

En alaskan malamute er en stærk og selvstændig arbejdshund. Hunden er generelt venlig over for børn, voksne og fremmede, uden at den dog viser overvældende begejstring for mennesker. Den er mindre tolerant i forhold til andre hunde, og det skal man helt klart være opmærksom på. Det er sjældent, at huden den selv starter slagsmål, men den går heller ikke af vejen for dem, hvis der bliver lagt op til det. Racen kræver en erfaren og aktiv ejer. En alaskan malamute besidder en ekstrem udholdenhed, og bevæger sig gerne langt omkring på lange distancer. Racen kan være svær at holde under kontrol, hvis den får lov til at gå løs, så derfor skal man vide hvad man har med at gøre, når man anskaffer sig en alaskan malamute. Det er ikke en enmandshund, men en hengiven ledsager for dens ejer, der kan beskæftige den og udfylde lederrollen, for ellers kan du altså risikere at hunden tager fuldstændig over.

 

Mahlemut-stammen som var et inuit folk på Alaskas vestkyst - havde mere brug for stærke end for hurtige hunde, når de som nomader konstant var på vandring fra det ene sted til det andet med alle deres ejendele. Alaskan malamute fik navn efter dem og blev senere ofte brugt, når polarekspeditioner skulle have transporteret deres tunge grej fra sted til sted. Den anvendes stadig som trækhund den dag i dag, og racen har også vundet tilhængere blandt dyrkere af slædehundesporten. Som familiehund kan den være krævende at have med at gøre, men den er dog ikke umulig at benytte som familiehund. Racen bliver op til 64 cm, med en vægt på maks 39 kg. Racen kan have forskellige farver som en lys grå til sort, fra nuancer af zobel til rød med lyse aftegninger eller helt hvid.

 

  

Racens aktivitetsniveau

En alaskan malamute er den største og tungeste af slædehundene, og den har i den grad brug for meget motion og beskæftigelse med opgaver, som den finder meningsfyldte, og som kan holde den beskæftiget. Man skal have forståelse for, at den er trækhund, og har et helt særligt sind, som er meget specielt.

 

 

Pleje og pasning

Den tykke, grove dækpels som en alaskan malamute har varierer i længden. Underulden er tæt med en 2-5 cm. tykkelse og føles fedtet. Pelsen er meget varm, så racen er udsat for at få hedeslag i stærk sol, og derfor egner den sig godt til de koldere egne. Hunden skal børstes jævnligt, men den fælder alligevel i store mængder, hvis den opholder sig meget indendørs, selvom den får børstet pelsen ofte.

 

 

Håndtering af racen

Det er et stort arbejde at opdrage og træne en så naturpræget hund, som en alaskan malamute er. Begynd tidligt - det er nok det bedste råd til dig, som ønsker en alaskan malamute. Vær venlig og konsekvent, og respekter samtidig malamutens selvstændighed og læg hovedvægten på øvelser, der skaber tillid, kontakt og fastlægger lederskabet, så hunden ved at det er dig, som bestemmer i jeres relation til hinanden.