FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Australsk cattle dog til salg

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Her på dyreportalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores salgsannoncer indenfor denne Australsk cattle dog.

Læs mere i vores leksikon om racen Australsk Cattle Dog.

Køb australsk cattle dog

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

 

Køb hunderacen australsk cattle dog på dyreportal.dk

Hyrdeinstinkt og mod er det som gør en australsk cattle dog til en fantastisk kvægvogter. Som familiehund er den vagtsom og selvstændig, noget reserveret i forhold til fremmede, men den er altid trofast over for sine ejere, og er derfor også velegnet som vagthund. Racen er i den grad også velegnet som konkurrencehund for den erfarne ejer, som fokuserer på hundesport, og som har lyst til at prøve kræfter med en anden af de udprægede brugshunde. Får den australske cattle dog ikke mulighed for at arbejde med det, som den er bestemt til, må den i stedet tilbydes andre meningsfyldte opgaver, for at hunden ikke opfører hensigtsmæssigt. Racen kræver masser af fysisk motion og mental stimulering, for at kunne præge den bedst muligt den vej igennem.

 

Englænderne som var dem, der koloniserede Australien, medbragte også deres hyrdehunde, men disse tålte ikke varmen og tørken inde i landet. Der var mangel på arbejdskraft, og man var helt afhængig af hundene til at holde styr på de tusindvis af stykker halv-vildt kvæg i de åbne vidder uden indhegninger. Midt i 1800-tallet begyndte en målrettet avl, hvor man krydsede korthårede blue merle collier med vildhunde kaldt dingoer. Senere blev også andre racer, såsom dalmatiner og australsk kelpie, krydset med denne race. En australsk cattle dog bliver omkring 51 cm og kan veje op til 25 kg.Racens aktivitetsniveau

Ude er den australske cattle dog yderst aktiv og arbejdsglad med nær kontakt til ejeren. Hunden er derimod lidt roligere inde, men absolut ikke egnet som sofahund, da den skal stimuleres og aktiveres. Hunden har alle instinkter i behold til det udfordrende arbejde, som den er skabt til, og som den fortsat udfører i mange lande, og derfor skal man være en erfaren hundeejer, hvis man ønsker at anskaffe sig en australsk cattle dog.

 


Pleje og pasning

Racen har en tæt tilliggende pels med ca. 3-4 cm lange, glatte og grove dækhår og tæt, kort underuld. Kort pels på hoved og ben, og lidt længere på halsen. Pelsen beskytter godt i al slags vejr, og derfor er racen også hårdfør. Den daglige pelspleje er meget overkommelig og indskrænker sig til en jævnlig gennem børstning, og derfor er det meget ligetil og til at overskue at passe og pleje racen.

Håndtering af racen med sit reserverede væsen kræver en australsk cattle dog tidlig socialisering til både mennesker og andre hunde, for at få det bedste ud af racen. Hunden er positiv over for indlæring, ualmindelig arbejdsglad og husker godt, og derfor er racen en meget kvik hund. Beløn endelig hunden rigeligt og undgå hårdhed. Samarbejdet skal bygge på tillid og gensidig respekt.