FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Bearded collie til salg

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

På siden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Bearded collie.

Læs mere i vores leksikon om racen Bearded Collie.

Køb bearded collie

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Læs om hunderacen bearded collie og køb hunden her

Racen er kendt for at være aktiv og venlig af væsen, og en robust og livlig selskabshund for en familie, der ønsker en hund, som nyder et aktivt liv. Hunden er omgængelig over for fremmede, kontaktsøgende og opmærksom med en hel del selvsikkerhed, men den er ikke vagtsom eller beskyttende, som man kender det fra andre racer. Racen kan have tendens til at være noget gøende, men dette kan minimeres med rette træning fra den er hvalp. Hunden kræver konstant mental og fysisk aktivitet, og det er vigtigt at være indforstået med dette, hvis man påtænker sig at skaffe en hund af racen. Med en venlig, men konsekvent opdragelse undgår man mange unoder, som ellers kan opstå, hvis man ikke opdrager hunden konsekvent fra den er hvalp. Tidlig indlæring af soignering letter den senere ret omfattende pelspleje, som denne hund kræver.

 

Det fortælles, at polske søfolk engang i 1500-tallet byttede sig til skotske får for nogle af deres hjemlands hyrdehunde. Ligheden med polski owczarek nizinny er da også tydelig, men den franske briard eller den hollandske schapendoes kan lige så vel have været indblandet. Bearded collie drev mere får fra bjergene ned i dalen, end den vogtede dem, og racen var tæt på at uddø, da den blev arbejdsløs. En entusiastisk indsats fra 1944 og fremefter retablerede den - nu som selskabshund. Racen kan blive op til 56 cm med en vægt på op til 27 kg.Racens aktivitetsniveau

Som ung-hund er racen energisk og arbejdsivrig, og kan sjældent hold sig selv i ro længere tid ad gangen. Den voksne hund er mere rolig og tilpasser sig efter familiens aktivitetsniveau, men livet igennem behøver den en hel del motion og beskæftigelse, og derfor får man altså en hund i denne race, som elsker raske lange gåture. Det gode ved racen er at den holder sig gerne i relativ nærhed af sine mennesker, og stikker altså ikke af. Racen er derfor meget lydhør overfor sine ejere, hvilket er et klart plus.

 


Pleje og pasning

Den overdådige pels som racen besidder er arbejdskrævende, og det skal der bestemt ikke lægges skjul på. Hunden skal fra hvalp lære at blive børstet igennem, så processen ikke udvikler sig til en magtkamp senere hen i hundens liv, da den skal børstes igennem dagligt hele livet igennem. Daglig soignering og en grundig gennembørstning en gang om ugen kommer fældningen i forkøbet og forhindrer, at pelsen filtrer, og det kan være noget nær umuligt at rede pelsen ud igen, hvis den først filtrer sig sammen. Man skal altså være indstillet på at investere en del tid i pleje af pelsen på hunden.

 


Håndtering af racen

En bearded collie værdsætter nye oplevelser og bør trænes venligt, men også meget konsekvent, for at forhindre unoder, som ellers kan opstå. Variation, et rask tempo og rigelige belønninger er vejen frem til de gode resultater hos racen. Racen kan være noget følsom over for pludselige lyde, men den handler som regel aldrig på det - andet end at gå.