FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Berner sennenhund til salg

Leder du efter en stor bamset hund? Berner sennen er en venlig og godmodige race, den har en flot tyk trefarvet pels som er hvid, brun og sort. Hunden er verdens mest populære gårdhund og fungere perfekt som familiehund. På siden har vi hvalpe og hunde til salg som enten er fra private eller professionelle opdrætter, når du har fundet en annonce, kan du klikke ind for at læse mere specifik om de enkelte hunde.

Hvis du føler at du mangler mere information om racen, kan du kigge længere nede på siden, vi har lavet en racebeskrivelse som gør dig klogere på hunden.

Læs mere i vores leksikon om racen Berner Sennen.

Køb berner sennen

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Køb berner sennenhund her

En berner sennenhund er en meget godmodig hund og den er helt igennem hengiven over for alle mennesker og andre hunde, som den kender. Racen er også tålmodig og overbærende i forhold til børn, og derfor er racen også den perfekte familiehund, som ønsker en hund af en større race. Racen er  altså venlig over for fremmede mennesker og andre dyr, og den kan stort set altid med andre hunde. Racen beskrives bedst som en udadvendt og omgængelig selskabshund, som kan falde til i de fleste familier. Racen kan være noget vagtsom, men det viser sig sjældent som noget dårligt, men den vil altid bestræbe sig på at beskytte sin familie. En berner sennenhund er glad for at opholde sig udendørs så meget som muligt, men den er ikke nogen hundegårdshund, som har det bedst med at passe sig selv, da den samtidig behøver tæt kontakt med sin familie. Hunden kan spændes for en legevogn, som den helt klart vil nyde i fulde drag.

 

 

Alle berner sennenhundene er oprindeligt arbejdshunde, som vogtede gården om vinteren og kvægene på gården om sommeren, og det er også deraf dens navn kommer. Desuden trak de mælkekærrerne på stier, hvor det ikke var muligt at komme frem med hest og vogn. I de afsides liggende alpedale udviklede der sig i løbet af århundreder lokale varianter. Den langhårede sennenhund var særlig talrig i egnen omkring Bern. Den har været renavlet siden begyndelsen af 1900-tallet, og den er nu en populær familiehund i det meste af verden. Racen kan blive op til 70 cm med en vægt på 44 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

En berner sennenhund er som ung-hund fuld af aktivitet og kræver en del beskæftigelse, men et par gode og raske gåture om dagen skulle kunne gøre det. Racen er dog ikke specielt glad for løb, så en lang og frisk gåtur hver dag uanset vejret dækker normalt dens behov for motion, når den er ung. Som voksen indpasser hunden sig efter familiens aktivitetsniveau, og den affinder sig helt automatisk med niveauet af motion, som den måtte få.

 


Pleje og pasning

Pelsen på hunden er lang og glat - eller let bølget med tæt og kraftig underuld. Men den tætte og kraftige underuld gør sig gældende ved begge pelsstrukturer. Racen fælder noget især i overgangsperioder, som til vinter og sommer, og behøver derfor en grundig omgang med børste og kam en gang om ugen, for at holde pelsen i skak. Et bad en gang imellem vil fremhæve pelsens smukke farver og holde den blød og glansfuld, men det kan være noget af et arbejde at tørre dens pels igen.

 


Håndtering af racen

Berner sennenhund er generelt en yderst lærenem hund, og den er villig til at samarbejde, så opdragelsen volder sjældent problemer og kræver ikke speciel erfaring, og derfor er Berner sennen også en rigtig god begynderhund. Med venlig konsekvens og mange belønninger opnår man hurtigt resultater, og kommer dermed langt med racen. Træn varieret i korte sekvenser, og så vil du have en ven i Berner sennen, som vil følge dig i tykt og tyndt.Køb din Berner sennen hvalp på dyreportal.dk

Her på portalen kan du dine alle hunderacer fra hele Danmark som sælges. Køb din hvalp eller hund i dag.