FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din bichon frisé her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på Dyreportal.dk kan du finde mange forskellige racer til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde dit nye familiemedlem her. Se alle salgsannoncer for Bichon Frisé herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Bichon Frisé.

Køb bichon frisé

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En bichon frise er en race, som er livlig og glad for at lege. Racen er yderst hengiven og venlig overfor alle i familien, men den er også venlig over for fremmede mennesker, som den ikke kender og andre hunde. Racen beskrives godt som en kvik, lille selskabshund både i den aktive familie og hos ældre med en mere stilfærdig hverdag. Det kan affinde sig med begge dele, eller en situation lige i midten. En bichon frise er selvbevidst og charmerende race, med en veludviklet evne til at sno sin ejer omkring sin pote grundet dens søde og charmerende udseende og adfærd. En bichon frise elsker raske daglige gåture, men er ikke specielt motionskrævende, som andre racer kan være. Racen værdsætter i stor stil nye indtryk og på at løse mentalt stimulerende opgaver i samarbejde med sine mennesker.

 

Eftersigende er de små hvide hunde fra landene rundt om Middelhavet oprindelig dværgformer af de tidlige apporterende jagthunde, som også danner basis for nutidens pudler. Bichon frisé kan føres tilbage til de kanariske øer i 1400-tallet, og den blev en overgang kaldt tenerifehund. Interessen for den aftog i slutningen af 1800-tallet, og den blev næsten glemt, indtil den i mellemkrigsårene blev "genopdaget" af belgiske og franske opdrættere. I dag er den en populær selskabshund verden over. Racen bliver op til 30 cm med en max. vægt på 5 kg, og racen er derfor en lille hund.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen bichon frise er mere robust, end den umiddelbart ser ud til, da den er lille og spinkel af udseende. Racen har altid været holdt som selskabshund, og den har det absolut bedst i selskab med sine mennesker, som den knytter sig ekstremt meget til. Hunden er lydhør og bevæger sig sjældent langt væk fra sin ejer, og den er til at kalde til sig igen.

 

Pleje og pasning

Racens pels er fin og silkeagtig, men med meget løse og lette proptrækkerkrøller. Den er den eneste bichonvariant med underuld. Pelsen skal hver dag børstes omhyggeligt igennem, og den skal vaskes ofte for at undgå pelser filtrer sammen, som kan være smertefuldt for hunden. Hoved og poter klippes i facon, og dette skal helst gøres hos en professionel, hvis man ikke selv har erfaring med frisering af racen. Tænderne på racen skal jævnligt renses for tandsten for at undgå den får problemer med dens tænder senere hen i livet. Det er også vigtigt at man fodrer hunden korrekt for at undgå overvægt, som kan føre til gener i dens knæ og led.

 


Håndtering af racen

En bichon frise er opmærksom og lærevillig, så opdragelsen volder sjældent problemer, og racen kan stortset håndteres af alle, som bare har en smule kendskab til at have hund. Det er vigtigt at være venlig, konsekvent og opfindsom med belønningerne, når man træner med hunden. Væn tidligt hunden til at blive puslet om, så den omfattende pelspleje bliver til glæde for begge parter, og ikke kommer til at volde det store besvær i fremtiden.