FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Blodhund

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Her på portalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hundehvalpe som er til salg indenfor denne Blodhund.

Læs mere i vores leksikon om racen Blodhund.

Køb blodhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen er generelt mild, venlig og omgængelig over for alle mennesker og alle slags dyr og kan derfor også være en god familiehund og en god selskabshund, der forstår sig på dens lidt særlige karakter. Racen er dog ikke nogen nem familiehund, og det skal man være opmærksom på. Racen er meget stor og behøver plads omkring sig, så den kan udfolde sig. Racen kræver en del pleje, og man skal også være indforstået med at den savler hel del mere end hvad andre hunde gør. Racen besidder et bedrøvet udtryk og dens holdning kan godt skjule lidt, at det faktisk er en hund med stort behov for social nærhed, aktivitet og især for opgaver, hvor den skal bruge sin formidable lugtesans, som racen faktisk har.

 

I middelalderen opdrættede man sporhunde bl.a. på et kloster i Ardennerne, opkaldt efter jægernes skytshelgen Sankt Hubertus. Nogle af disse hunde fulgte med normannerne til England i år 1066. Her fik de navnet bloodhounds for at markere, at de var "af rent blod" (altså racerene). Blodhunden er stadig højt værdsat til fx at eftersøge forsvundne mennesker. Den er beviseligt i stand til at følge et ugegammelt spor over en afstand af mere end 200 km og skelne mellem mange forskellige slags fært. Racen bliver op til 70 cm og med en vægt på 54 kg, og racen er altså en stor hund.

 


Racens aktivitetsniveau

Selvom racen er tung, er den udholdende og bestemt ikke klodset, som man ellers kan blive snydt til at tro grundet dens udseende. Det er nemlig sådan at, når hunden følger et spor, bevæger den sig sindigt og tilbagelægger gerne store afstande. Den har ingen forståelse for, at biler er farlige, så den bør kun slippes løs på sikre områder, hvor den ikke kan komme slemt til skade, eller forårsage ulykker. Med denne racen er det altså meget vigtigt at man ved, hvad det er man laver, og racen er bestemt ikke en førstegangs-hund, da den altså kræver en del opdragelse, så det er godt med nogen erfaring, hvis man påtænker at anskaffe racen

 

Pleje og pasning

Racens korte og glatte pels behøver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind, klud eller en gummibørste. I fældetiden skal den dog børstes hver dag, men det er ikke noget større arbejde at tørre hunden hver dag. Dog skal de løse øjenrander, hovedets hudfolder og de lange ører på racen holdes rene for at undgå infektioner, som kan være stil store gene for hunden. For lange negle generer også den tunge hund, så de skal også klippes regelmæssigt.

 


Håndtering af racen

Racen er selvstændig, som næsten tangerer til at være ret så egensindig, så hunden bør socialiseres tidligt og hele dens liv igennem, skal den have tæt kontakt til mennesker. Beløn meget gerne samarbejde, og træn varieret, venligt og konsekvent. Undgå hårdhed, som hunden kan reagere meget negativt på, og hunden vil dermed miste respekten for sin ejer.