FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din bolognese her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på Dyreportal.dk kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hundehvalp her. Se alle salgsannoncer for Bolognese herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Bolognese.

Køb bolognese

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen er kendt for generelt er være en venlig og hengiven lille hund, der er meget glad for menneskeligt selskab, er det den mest reserverede af de fire bichon-varianter, som der findes. Når den indgår i en familie er den kærlig over for voksne og børn, men den vil gerne se fremmede lidt an, inden den helt overgiver sig, men det er jo kun positivt. Racen har i høj grad brug for et godt socialt liv med tæt kontakt til familien, som den bor med. Dog sætter racen også stor pris på at bevæge sig frit og på beskæftigelse, som stimulerer den mentalt. I det store hele er hunden meget omgængelig, og racen er en god begynder-hund, hvis man aldrig har haft hund før i sit liv.

 

Racen har samme oprindelse som malteseren. Den blev beskrevet af Aristoteles 300 år før vor tidsregning og var udbredt allerede i romertiden. De små hunde var værdsatte gaver i de fornemste kredse i 1400- og 1500-tallet. Den italienske storkøbmand Cosimo de Medici bragte otte hunde til Bruxelles som gaver til lige så mange belgiske adelsmænd, og kong Philip II af Spanien modtog to hunde fra hertugen af Este med kommentaren: ”Den mest kongelige gave man kan give en hersker”. Racen har navn efter byen Bologna, hvor den oprindeligt stammer fra. Racen kan blive op til 28 cm med en vægt på 4 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen sætter pris på en god gå-tur med familien, og den elsker især hvis den også kan få lov til at snuse rundt og samle nye duftindtryk, som også kan være med til at stimulere den. Racen er egentlig meget selvstændig og egenrådig, men den holder altid god kontakt med ejeren, og den bevæger sig sjældent langt væk på eget initiativ. Racen er derfor nem at kalde til sig igen, og den lystrer meget fint.

 


Pleje og pasning

Denne race behøver ret så meget pelspleje, og det skal man være indforstået med, når man anskaffer sig denne race. Racen er altså meget tidskrævende, når det kommer til pelspleje, selvom man kan få professionelle til at hjælpe sig ad med det meste af plejen. Den hvide og bomuldsagtige pels beskytter godt i varmt vejr, men pelsen beskytter altså mindre godt i fugtigt vejr. Racen pels er lang fra hoved til hale, fra ryg til poter, men blød og lokket. Den kræver flittig børstning, som altså helst er hver dag, og gerne også en jævnlig vask. Tilløb til tandsten skal fjernes for at undgå infektion og problemer med tænderne hos hunden senere hen i dens liv.

 


Håndtering af racen

Man vil gøre sig klogt i at praktisere tidlig socialisering med børn og voksne, for så mindsker man tendensen til reservationen, som racen ellers besidder. Beløn endelig med kontakt, ros og leg, og begræns godbidderne, da en lille hund på den størrelse hurtigt bliver mæt, og dermed kan have en tendens til overvægtig, som ikke er særligt hensigtsmæssig for en hund i den størrelse. Pelsplejen skal indlæres tidligt, så processen bliver en hyggestund, og ikke ender med at blive en kamp hver gang.