Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

 • Hunde Hunde
 • Katte Katte
 • Fugle Fugle
 • Akvariefisk Akvariefisk
 • Krybdyr Krybdyr
 • Gnavere Gnavere
 • Heste Heste
 • Andre Andre

Pris

Lokation

 • Hovedstaden
 • Sjælland
 • Syddanmark
 • Midtjylland
 • Nordjylland

Malteser til salg

Der er gode grunde til, at hunden er menneskets bedste ven. Den lille hvide malteser hund er et skønt og kærligt væsen, som bringer glæde og gode stunder til en hver familie. Hos dyreportal.dk finder du både lille og store hunde til salg men leder du efter en miniature hunderace, er malteseren en god mulighed.

Har du brug for yderlig viden omkring hunden inden du tager en beslutning om du skal have hund, kan du kigge længere nede på siden og læse mere om racen.

Læs mere i vores leksikon om racen Malteser.

Køb malteser

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Malteser

En Malteser er en lille hunderace, som stammer fra Malta, og er i Vesten den ældste af alle miniaturehunde. Man har således fundet hunden afbildet helt tilbage fra 900-tallet f.Kr. Inden for de seneste år har hundens popularitet været i markant fremgang over hele verden - heriblandt også i Danmark.

 


Udseende og kendetegn

Malteseren er en meget lille hund med en lang hvid pels som har et elfenbensfarvet skær. De er typisk mellem og 25 cm høje og vejer 3 til 4 kg. Hannerne er en smule større end hunnerne.Baggrundsviden om racen

Racen anses som sagt at stamme fra Malta, som er en sydeuropæisk østat i Middelhavet, ca. 90 km syd for Sicilien i Italien. Racen har eksisteret i mere end 28 århundreder og blev dengang anset som en yderst fornem hunderace, som kun de allerfineste folk havde råd til. Der går således historier om, at racen dengang blev solgt for svimlende beløb. Et eksempel herpå er en Malteser som i 1500-tallet blev solgt for 13.400 kr., hvilket dengang var et voldsomt højt beløb. Mange store berømte forfattere, videnskabsfolk og kunstnere har gennem historien enten selv haft Maltesere eller beskrevet dem i deres værker. De gamle grækere opførte sågar deciderede gravkamre til deres maltesere, og man har også fundet maltesere i egyptiske gravsteder, hvilket kan være et tegn på, at man dengang tilbad racen. Racen er desuden afbildet på mange malerier og kirker fra renæssancen i Frankrig, Spanien og Italien, hvorfor man må antage at racen allerede dengang var ganske udbredt. Den første Malteser blev set i USA på en hundeudstilling i Westminsters som er en by i staten Colorado. Her blev Malteseren omtalt som en “maltesisk løvehund”. Senere, i 1888, blev hunden optaget og officielt anerkendt i The American Kennel Club.

 


Racens aktivitetsniveau

Man mener, at Malteserens forfædre blev brugt til at bekæmpe rotter og andre skadedyr i havnebyerne rundt om i verden samt på skibenes lastrum. Derfor har Malteseren stadig en god portion jagtlyst tilbage i sig fra dengang. Maltseren er dog sidenhen blevet avlet og opdrætter mere som en selskabshund end som en arbejdshund, hvilket også er det, der kendetegner den bedst i dag. Malteseren er generelt en glad, nem, kærlig og hengiven hund, som kan tilpasse sig til de fleste omgivelser og livsstile. Det er en rolig og intelligent hund, som knytter sig meget til sin ejer. Grundet Malterserens historie som en selskabshund, er det en hund, som gerne vil have tæt kontakt med sine ejer, som den gerne følger overalt.

 

Trods sin størrelse og historie som selskabshund, er det faktisk også en ganske livlig hund, som kan være meget energisk og legesyg. Den kan også nemt lære tricks og kunstner, hvis man som ejer afsætter tiden til at lære den det. Malteseren egner sig godt som familiehund, men kan dog godt have tendens til at blive en smule irriteret hvis børn er meget højlydte og voldsomme omkring den. Det er derfor vigtigt at lære sine børn, hvordan de adfærdsmæssigt skal opføre sig overfor hunden. Racen har ikke et stort behov for meget lange gåture eller aktivering, og egner sig også fint til at blive holdt i lejlighed. Man skal blot være opmærksom på, at Malteseren er en meget årvågen race, som godt kan bjæffe lidt, hvis der skulle komme ukendte lyde.Pleje og pasning

Grundet sin lange, fine pels er Malteseren en race, som kræver en del pelspleje. Den skal således børstes hver dag og gerne i bad regelmæssigt også, for at forebygge sammenfiltring af pelsen. Man kan med fordel købe hundefoder til sin Malteser, som er specialudviklet til netop denne race. Malteseren kan nemlig godt være en lidt kræsen hund, men det er vigtigt at den får alle de næringsstoffer, som den har brug for, for at holde sig sund og rask.