FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Malteser-hund

En malteser-hund er en lille hunderace, der oprindeligt stammer fra Middelhavsområdet. Den er kendt for sin lange, bløde pels og venlige temperament. Malteseren er en trofast og kærlig følgesvend, der elsker at blive forkælet. Hunderacen er også kendt for at være intelligent og lærenem, hvilket gør den velegnet til at lære kunster og tricks.

Læs mere i vores leksikon om racen Malteser.

Køb malteser

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Se annoncer for malteser-hunde og bliv klogere på racen på Dyreportal.dk

Overvejer du en ny bedste ven i form af en hund, og skal denne være en malteser? Når først du har stiftet bekendtskab med malteser-hunden, vil du formentlig allerede have tabt dit hjerte til racen. Den lille hvide malteser-hund er et skønt og kærligt væsen, som bringer glæde og gode stunder til enhver familie. 

Påbegynd din familieforøgelse her på siden. Hos Dyreportal.dk finder du både små og store malteser-hunde til salg, som venter på at møde deres kommende ejer. 

Har du brug for yderligere viden omkring malteser-hunden, inden du tager en beslutning om, hvorvidt du skal have hund, kan du læse mere om racen nederst på siden. Du kan også finde endnu mere information om malteser i vores leksikon

Baggrundsviden om malteseren

Som tidligere beskrevet er en malteser en lille hunderace, som stammer fra Malta. I den vestlige del af verden har malteseren status som den ældste af alle miniaturehunde, idet der er fundet afbildninger af hunden, som dateres til 900-tallet f.v.t. Inden for de seneste år har hundens popularitet været i markant fremgang over hele verden – heriblandt også i Danmark.

Historisk set er racen kendt for at være en yderst fornem hunderace, som kun de allerfineste folk havde råd til. Der går således historier om, at racen flere århundreder tilbage i tiden blev solgt for svimlende beløb. Mange store berømte forfattere, videnskabsfolk og kunstnere har gennem historien enten selv haft maltesere eller beskrevet dem i deres værker. De gamle grækere opførte sågar deciderede gravkamre til deres maltesere, og man har også fundet maltesere i egyptiske gravsteder, hvilket kan være et tegn på, at man dengang tilbad racen. Racen er desuden afbildet på mange malerier og kirker fra renæssancen i Frankrig, Spanien og Italien, hvorfor man må antage, at racen allerede dengang var ganske udbredt.

Det skal du vide, når du vælger en malteser som kæledyr

Hvis du er på udkig efter en malteser som dit kommende kæledyr, så ved du formentlig allerede, at malteseren er en meget lille hund med en lang, hvid pels, som har et elfenbensfarvet skær. Hunde af denne specifikke race bliver typisk mellem 20 og 25 cm høje og vejer mellem 2 og 4 kg. Som for mange andre racer gælder det også for malteser-hunden, at hannerne er en smule større end hunnerne.
 

Fra nyttig arbejdshund til trofast selskabshund 

Man mener, at malteserens forfædre blev brugt til at bekæmpe rotter og andre skadedyr i havnebyerne rundt om i verden samt på skibenes lastrum. Derfor har malteseren en god portion jagtlyst tilbage i sig fra dengang. Malteseren er dog sidenhen blevet avlet og opdrættet mere som en selskabshund end som en arbejdshund. Hunderacen er kendetegnet ved at være en glad, nem, kærlig og hengiven hund, som kan tilpasse sig til de fleste omgivelser og livsstile, hvilket også er en af grundene til malteserens popularitet som kæledyr. 

Aktivitetsniveau, adfærd og behov 

Malteseren er en rolig og intelligent hund, som knytter sig meget til sin ejer. Grundet racens historie som en selskabshund, er det en hund, der gerne vil have tæt kontakt med sin ejer – anskaffer du dig en malteser, skal du derfor være indforstået med at få en ny følgesvend, da malteseren er allermest tilpas, hvis den kan få lov til at følge dig, hvorend du går.  

Trods sin størrelse og historie som selskabshund, er det faktisk også en ganske livlig hund, som kan være meget energisk og legesyg. Den kan også nemt lære tricks og kunstner, hvis man som ejer afsætter tid hertil. Malteseren egner sig godt som familiehund, men kan dog have tendens til at blive en smule irriteret, hvis børn er meget højlydte og voldsomme omkring den. Det er derfor vigtigt at lære sine børn, hvordan de skal opføre sig over for hunden. Racen har ikke et stort behov for meget lange gåture eller aktivering og egner sig også fint til at blive holdt i lejlighed. Man skal blot være opmærksom på, at malteseren er en meget årvågen race, som godt kan bjæffe lidt, hvis den skulle høre ukendte lyde.

Pleje og pasning

Grundet sin lange, fine pels er malteseren en race, som kræver en del pelspleje. Den bør således blive børstet hver dag og gerne komme i bad regelmæssigt for at forebygge sammenfiltring af pelsen. 

Man kan med fordel købe hundefoder til sin malteser, som er specialudviklet til netop denne race. Det hedder sig nemlig, at malteseren kan være en lidt kræsen hund, hvorfor det er ekstra vigtigt at sørge for en kost med alle de næringsstoffer, som den har brug for, for at holde sig sund og rask.

Malteser og minimalteser til salg på Dyreportal.dk

Leder du efter en lille hunderace, er malteseren en god mulighed. Den hengivne og intelligente selskabshund er nemlig ikke særlig stor og findes sågar også i endnu mindre størrelse, også kaldet minimalteser. Hvad enten du leder efter en større eller mindre malteser, han eller hun, så kan du med stor sandsynlighed finde den her på siden. På Dyreportal.dk har vi samlet en oversigt over alle maltesere og minimaltesere til salg i Danmark.