FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Bomuldshund til salg

Find din nye bedste dyreven på Dyreportal.dk. Her på siden finder du et stort udvalg af coton de tulear, også kaldet bomuldshund, til salg. Uanset om du leder efter en omplaceringshund eller coton de tulear-hvalpe, kan du finde det her på portalen.

Læs mere i vores leksikon om racen Bomuldshund.

Køb bomuldshund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Historien om bomuldshunden

En coton de tulear er en aktiv, social og skøn race, der oprindeligt stammer fra Afrika – faktisk nærmere bestemt øen Madagaskar. Det siges, at netop coton de tulearen ankom til Madagascar for flere hundrede år siden, da et skib strandede ud for øen Réunion. Dette udviklede sig efterhånden til en større stamme af vilde hunde. Rundt om havnebyen Tuléar blev de vilde hunde indfanget og brugt som gårdhunde og i nogle tilfælde som jagthunde. 

Omkring 1950 kom enkelte coton de tulear-hunde til Frankrig, og i 1970 blev bomuldshunden anerkendt som en race. Coton de tulear er i dag en populær selskabshund over hele verden.

Værd at vide, når du søger en coton de tulear til salg

Racen coton de tulear kaldes også ofte bomuldshund på grund af den bløde hvide, bomuldsagtige pels. En coton de tulear-hund bliver omkring 25-30 cm med en vægt på ca. 3,5-6 kg.

Som race er bomuldshunden meget socialt anlagt, og den er samtidig også enormt udadvendt. Den har et ret velafbalanceret væsen, som man ikke kan andet end at holde af, og er samtidig en tillidsfuld hund, der altid går godt i spænd med mennesker og andre hunde. Coton de tulearen er en selskabshund uden lige og en udpræget familiehund, som knytter sig til sin familie – den elsker at være i familiens selskab, hvilket også er med til at gøre racen særdeles populær.

En allergivenlig hunderace

En coton de tulear er særligt allergivenlig, da den ikke har underuld. Netop derfor er racen meget populær blandt allergikere, og måske er det også derfor, du leder efter en bomuldshund til salg. Mange allergikere reagerer på selve pelsen hos en hund, og en bomuldshund har ikke pels, men hår, hvilket gør, at mange mennesker med allergi kan tåle racen.

Husk aktivitetsniveauet, hvis du søger en bomuldshundehvalp

Racen er især meget glad for at bevæge sig og nyder at komme steder hen, hvor der er mulighed for at løbe frit rundt. Bomuldshunden er nysgerrig som væsen, og det afspejler sig også i aktivitetsniveauet – den sætter pris på at få lov til at snuse rundt og vil også meget gerne lege med andre hunde. Derfor vil du også se, at især coton de tulear-hvalpe er særdeles livlige og legesyge.

Coton de tulearen har en fortid som både vagthund, hyrdehund og jagthund, så den behøver regelmæssig motion og mentalt stimulerende beskæftigelse – det er simpelthen et dybtliggende behov, som racen har med sig fra naturens side. Derudover skal en bomuldshund gerne aktiveres med nær menneskelig kontakt, da muligheden for at dyrke det sociale aspekt er en stor del af racens væsen. Er du på udkig efter en coton de tulear til salg, skal du derfor huske, at den ikke er egnet til at være for meget alene.

Pleje og pasning af en coton de tulear

Som nævnt tidligere er pelsen årsagen til racens navn, og som du måske allerede ved, betyder “coton” bomuld på fransk – deraf navnet coton de tulear. Pelsen er blød og bomuldsagtig og aldrig hård eller strid; den er tæt og fyldig og kan være let bølget. Den bløde pels kommer dog også med krav til pleje: For at holde pelsen lækker bør du børste en bomuldshund jævnligt, gerne en gang om dagen.

Håndtering og opdragelse af coton de tulear-hvalpe

I opdragelsen af en coton de tulear bør der indgå motivation, konsekvens, variation og belønning. Det er dog vigtigt at holde igen med godbidderne, så racen ikke bliver overvægtig. Overvægt vil nemt kunne belaste hundens små led og knæ grundet dens lille størrelse.

Det er derfor en god idé i stedet at belønne hunden med positiv kontakt i form af eksempelvis ros og forskellige lege – det vil hunden reagere mindst lige så godt på, som fik den en godbid. En bomuldshundehvalp bør lære dette fra begyndelsen, så det ikke bliver en vane at få for mange godbidder.

På Dyreportal.dk finder du en bomuldshund, der søger nyt hjem

Er du fast besluttet på, at du skal købe en coton de tulear som dit nye familiemedlem, så er du landet det rette sted hos os. På Dyreportal.dk har vi samlet en oversigt over alle bomuldshunde til salg i Danmark.

Mangler du mere viden om racen, inden du træffer en endelig beslutning, kan du altid kigge i vores hundeleksikon – her kan du finde masser af viden om hunderacen. Læs mere i vores leksikon om racen coton de tulear.