FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Border collie til salg

Går du med overvejelserne om at købe en ny familiehund. Denne race er kendt som hyrdehunden som faktisk blev avlet til at vogte får, den mellemstor hund stammer fra grænselandet mellem England og Skotland. En Border Collie er intelligente og har et stort hjerte for dine medmennesker. På siden finder du et stort udvalg af hunde købes, sælges eller bortgives gratis, derfor sikre vi dig som forbruger at, du finder det du søger her. Vil du gerne læse mere om hunderacen, kan du kigge længere nede på siden hvor du kan læse alt der er værd at vide, inden du køber hund.

Læs mere i vores leksikon om racen Border Collie.

Køb border collie

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Border collien er oprindeligt en hyrdehund, og racen er en højt specialiseret hyrdehund, som kan flytte store mængder af får, så let som ingenting. Det er ikke en race for den uerfarne hundeejer, da man ikke skal tage fejl af, at racen nu engang er en hyrdehund. Er man konsekvent og i stand til at opfylde hundens behov for aktivitet, så er border collien også en glad hund, som trives fint som medlem af en aktiv familie, hvor der hele tiden sker noget, og skulle ville det også være et plus hvis familien besidder en eller anden form for lyst til hundesport. En Border collie kræver plads at bevæge sig på og en hel del fysiske og mentale udfordringer, for at mindske tendenser til unoder, som kan ske, hvis en hund som Border Collien ender med at kede sig grundet mangel på aktiviteter i dens hverdag. Border Collien ville elske at bo på et landsted, eller på et sted med en hel del plads, så den rigtigt kan udfolde sig.

 

Border collien har været brugt på grænsen mellem England og Skotland i århundreder, og den er nu verdens mest anvendte fårehund. Den "nedstirrer" fårene, så de føler sig lidt nervøse og flytter sig derhen, hvor hunden vil have dem. Instinktet kan border collien finde på at bruge også på biler, cyklister, kondiløbere, børn, der leger, blade, der blæser i vinden, og alt andet, der bevæger sig. Ejeren bør fra starten konsekvent sætte en stopper for det. Border collien er meget værdsat som sports- og konkurrencehund. Racen kan blive op til 53 cm med en vægt på 22 kg, og racen er derfor en rimelig stor hund.

 


Racens aktivitetsniveau

Border collien er en virkelig livlig hund, som samtidig er aktiv og stærk og kræver meget motion og hjerneaktivitet for at udvikle sig til en udadvendt, glad og mentalt velfungerende hund, som vil trives godt i en familie. Det er dog vigtigt at nævne at racen er samarbejdsvillig, opmærksom, lydhør og holder sig forholdsvis nær sin ejer.

 


Pleje og pasning

Racens pels kan være af varierende længde alt afhængig af hunden. Generelt for alle hunde af racen er at pelsen er nærmest silkeagtig med blød underuld. Pelsplejen er overkommelig, og kræver ikke det helt store arbejde i form af pasning og pleje. Alt efter længden er det klaret med en grundig ugentlig eller månedlig gennembørstning, så pelsplejen er altså til at overskue, og derfor er hunden den oplagte race for den travle familie, som ikke har uanede mængder af tid til pleje af pelsen hos hunden. Dog skal man vide, at ved den langhårede variant af hunden kan hårene under poterne og på haserne skulle klippes regelmæssigt for ikke at samle for meget snavs, som kan sætte sig fast, og være til irritation for hunden.

 


Håndtering af racen

Border collien er meget hurtig til at lære, og det gælder altså både det ønskede og det uønskede. Det er en god idé at belønne den ønsket adfærd, men undgå gerne stressende boldlege. Vær altid konsekvent, men venlig. Omhyggelig og tidlig socialisering gør hunden omgængelig blandt mennesker og andre hunde.