FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din borzoi her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. Her på siden kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Borzoi herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Borzoi.

Køb borzoi

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Den russiske mynde, også kaldt for Russian Hunting Sighthound, er en venlig og hengiven hund over for familien. På russisk betyder borzoi "Hund, hurtig som vinden". Den er generelt tillidsfuld i forhold til fremmede mennesker, og den er meget glad for selskab af andre større hunde af samme type. Racen kan tilpasse sig livet som selskabshund i en familie, der er forberedt på og forstår at tilfredsstille dens udprægede jagtlyst og trang til at løbe, men hvis man kan finde ud af dette, så kan man altså få en rigtig god hund ud af den russiske mynde. Den behøver temmelig meget motion med mulighed for at løbe frit (helst på et indhegnet område). Den er selskabelig og har brug for et liv med oplevelser og masser af kontakt med familien.

 

Gennem mindst tusind år har racen været en del af Ruslands nationale kultur og historie. Den blev oprindelig skabt til forfølgelsesjagt på ulve. To hunde ledsaget af ryttere løb ulven op, bed sig fast i nakken og kastede den til jorden. Den blev opdrættet ved zarens hof og på de vidtstrakte godser, og i 1700-tallet kunne man drage på jagt med hundredvis af disse hunde. Racen kom til Vesteuropa i slutningen af 1800-tallet og overlevede derigennem oktober-revolutionen. Den er nu selskabshund. Racen kan blive op til 85 cm med en vægt på 48 kg. Borzoi'en er en stor hund, og den er slank, meget muskuløs og kendes især på de harmoniske og elegante bevægelser samt den meget smukke silkeagtige bølgede pels, der varierer i farverne fra hvid/beige over rød til brun eller grå/sort, og som findes enten i rene farver eller i kombination af farverne ofte med hvidt.

 


Racens aktivitetsniveau

I hverdagen er racen meget stille og harmonisk, men synet af et byttedyr tænder jagtlysten, og det er vigtigt man gør sig overvejelser om dette, før man anskaffer sig denne race. Racen kan se langt, reaktionen er voldsom, og den er lynhurtigt langt væk uden tanke på egen sikkerhed, hvilket kan være problematisk, og man bør ikke slippe hunden løs på steder som ikke er indhegnet, da den er umulig at kalde til sig, hvis den har fået synet af et eventuelt bytte. Små hunde og katte i løb kan nemlig også udløse jagtinstinktet hos hunden.

 

 

Pleje og pasning

Racens pels er silkeagtig, blød og glansfuld, bølget eller med lette krøller. Den behøver hyppig gennembørstning og frisering, men ellers er pelsen ikke særlig arbejdskrævende. Et jævnligt bad holder pelsen smidig og frisker op på farverne.

 


Håndtering af racen

Racen er positiv over for indlæring og lettere at opdrage end mange andre mynder, som en Afghansk mynde der kan være ret så egenrådige. Begynd meget gerne træningen tidligt og vær venlig og konsekvent på en og samme gang, så tillidsforholdet bevares og udbygges. Træn varieret i korte, tempofyldte sekvenser med hovedvægt på indkald.