FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Breton

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

På siden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Breton.

Læs mere i vores leksikon om racen Breton.

Køb breton

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En Breton er en race som er yderst glad for fugle og vildt, men udover dette er den også utrolig glad for mennesker. Bliver race behov tilgodeset til dens fordel, tilpasser den sig ethvert miljø, og racen er derfor en dejlig nem race, som alle vil elske. Racen er generelt blid, omgængelig og mentalt i balance, men den er også meget energisk, og det skal man altså være indstillet på, hvis man ønsker sig denne her race. Den er en god familiehund hos aktive mennesker og velegnet til mange former for hundesport, så det ville være oplagt med en Breton, hvis man er til den slags. Racen er den mindste af de stående hønsehunde, som er en ægte jagthund med stort behov for motion og beskæftigelse, uden at det dog er for uoverskueligt. Den skal have rig mulighed for at bevæge sig frit, apportere og have nær kontakt med sine medmennesker, men hvis man formår at opfylde disse behov, så har man altså en ven for livet.

 

Racen er formentlig en af de ældste racer af spanieltypen. En romer beretter allerede omkring år 150 f.v.t. om bretonernes slanke hunde med den fine lugtesans, og de ældste afbildninger er fra 1600-tallet. Racens seneste udvikling fandt sted i Pontou i det centrale Bretagne midt i 1800-tallet, og den er nu Frankrigs mest populære stående jagthund. I 1930'erne blev en del hunde eksporteret til USA, hvor racen i dag er den mest udbredte stående jagthund. Hvalpene fødes ofte stumphalede. Racen bliver op til 52 cm med en vægt på lige omkring 15 kg, racen er derfor en mellemstørrelse hund.

 

Racens aktivitetsniveau

Man skal ikke tage fejl af at racen er en alsidig jagthund, men den er bestemt egnet til al slags terræn. Dens jagtegenskaber spænder fra sikkert sporsøg over vedholdende stand til perfekt apportering, og den kan derfor bruges i enhver disciplin. Racen arbejder altid selvstændigt, men den er samtidig lydhør for anvisninger og holder god kontakt med dens fører hele jagten igennem.

 

Pleje og pasning

Racens pels er fin i strukturen, men ikke silkeagtig og helt blød. Pelsen på racen er fladt tilliggende eller let bølget, men aldrig krøllet, som pelsen hos andre racer kan være. Pelsen beskytter ret så godt, og hunden er ikke kuldskær. Pelsplejen er ikke det store arbejde, og en jævnlig gennembørstning er tilstrækkelig til at fjerne snavs og løse hår. En breton er altså en race, som kræver minimal pleje.

 


Håndtering af racen

Racen er tidligt udviklet og elsker at træne og lære nye ting, hvilket skaber gode forudsætninger for hunden. Racen er som regel altid opmærksom og positiv over for indlæring, og opdragelsen volder sjældent de store problemer. Racen er følsom over for hård behandling, så vær ekstra venlig og beløn hurtigt og varieret, men hvis du formår at overholde dette, så har du en ven for livet.