FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din broholmer her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Broholmer herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Broholmer.

Køb broholmer

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Broholmeren er en skøn og dejlig hund, som er ligeså godmodig som sin størrelse, overfor de mennesker den har kær. Racen beskrives allerbedst med ordene: rolig, godmodig og omgængelig. Racen er meget vagtsom og kan optræde med stor selvsikkerhed. Som regel er den venlig - også over for fremmede mennesker, men hvis den føler der er fare på færde, så er det en anden sag. Racen er en tålmodig og børneglad familiehund, som gerne tilpasser sig til det miljø den nu skal leve i. Det er dog vigtigt at vide at racen skal socialiseres tidligt og have en fornuftig opdragelse på grund af racens størrelse, da racen er ekstremt stærk, og det er vigtigt at have kontrol over hunden, så den ikke løber om hjørner med en.

 

Racen behøver et godt og rigt socialt liv i tæt kontakt med familien, og den går faktisk også rigtig godt i spænd med andre hunde - især hvis de bliver opfostret sammen. Den store, tunge hund skal motioneres moderat som ung, og den har ikke godt af at gå op og ned ad mange trapper, før den er udvokset, og derfor skal vild leg også minimeres før den er udvokset, da dens led og krop simpelthen ikke har godt af det.

Racen er en dansk nationalrace, kendt som type siden middelalderen, hvor den bl.a. deltog i jagt på vildsvin. Senere blev den mest brugt som vagthund på slotte og større gårde. Sidst i 1800-tallet blev racen renavlet af grev Sehested til Broholm, hvorfra den har sit navn. Efter anden verdenskrig uddøde den næsten, men midt i 1970'erne begyndte interesserede hundefolk i samarbejde med Dansk Kennel Klub at genopbygge racen på basis af nogle få eksemplarer og ved hjælp af andre lignende racer. Racen er en meget stor hund med en højde på op til 75 cm, og kan veje helt op til 70 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Racen er robust og hårdfør, og racen er meget glad for at være ude i al slags vejr - gerne på store arealer, hvor de kan løbe frit rundt. Den bevæger sig gerne, men oftest i et lidt sindigt tempo. Den er nært knyttet til sit område og strejfer ikke unødigt omkring, selvom den godt kan være en anelse egenrådig. Racen reagerer godt på anvisninger og holder forholdsvis tæt kontakt til sin ejer, men det skal trænes fra den er hvalp af, da det er vigtigt at lære den, at den ikke bare kan gå sine egne veje.

 


Pleje og pasning

Pelsen på racen er kort og tilliggende med kraftig underuld. Den fælder noget forår og efterår, og den bør derfor jævnligt børstes igennem.

 


Håndtering af racen

For at få det bedst mulige ud af racen, er det vigtigt med et fastlagt lederskab grundet hundens størrelse. Det er bestemt ikke på grund af temperamentet, da racen er meget mild af sind, men racens størrelse kan være ret så overvældende, hvis den først ved, at den kan løbe om hjørner med sin primære person. Racen er dog samarbejdsvillig og kan lære alt, når metoden bygger på lyst, venlighed og tillid.