FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Ca de Bou

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hunde som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

Her på hjemmesiden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Ca de Bou.

Læs mere i vores leksikon om racen Ca De Bou.

Køb ca de bou

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Ca de Bou

En Ca de Bou er en hunderace af typen bulldogs, som oprindeligt stammer fra den spanske ø Mallorca i Det Baleariske Hav.

 

Historie og oprindelse

En Ca de Bou er en meget gammel hunderace, som opstod på Mallorca mellem år 1270 og 1570 e.Kr. Racen blev formentlig udviklet i perioden med catalansk indflydelse på øen og man antager af dens forfædre var de store mastiff-hunde, der dengang blev brugt på øen til at kontrollere og beskytte kvæg.

 

Man mener, at racen dengang blev fremavlet specifikt til hundekampe og andre blodige underholdningsformer, som var meget populære og udbredt i tiden mellem det 13. og 16. århundrede. Da briterne besatte Mallorca i det 18. århundrede, var hundekampe stadig en veletableret underholdningsform på øen, og her blev Ca de Bou foretrukket til formålet af de lokale. De mente, at hunden egnede sig særligt godt til hundekampe grundet dens vildskab og mod.

 

Hundekampe blev dog, heldigvis, forbudt i 20. det århundrede, hvilket førte til, at Ca de Bou var tæt på at uddø, da racen stort set kun var blevet brugt til det formål så længe den havde eksisteret. Racen blev dog reddet i sidste øjeblik af entusiastiske hundeopdrættere fra det spanske fastland, som begyndte at udstille hunden, i håb om at give den et nyt ry, end bare en hund, som var blevet brugt til hundekampe.

 

Det lykkedes til sidst for de spanske opdrættere at få racen anerkendt af Real Sociedad Canina de España, som er Spaniens største kennelklub, som har været medlem af den store internationale kennelklub, FCI, siden 1912. Racen går i dag under flere navne. Ca de Bou er racens catalanske navn, mens man andre steder i Spanien kalder den for Perro de Presa Mallorquin. Endelig kaldes racen også for Mallorcansk Bulldog eller Mallorcansk Mastiff. Racen er sjælden i Danmark.

 

Udseende og kendetegn

En Ca de Bou er en mellemstor hund med en yderst muskuløs fysik. Den er typisk mellem 52 og 58 cm høj og vejer mellem 35 og 38 kg. Pelsen er kort, ru og grov og enten sort, tigerstribet eller lysebrun.

 

Øjnene er store og ovalformede og typisk mørke. Øjnene må ikke være lyse eller gule. Ørerne er små og med forholdsvis stor afstand til hinanden. Racen har et massivt hoved og en meget bred og stærk kæbe. Det ses tydeligt at racen oprindeligt er avlet til kamp mod andre hunde og dyr. Halsen er ligeledes tyk og kraftig.

 

Mentalitet og adfærd

Ved hjælp af selektiv avl har dygtige hundeopdrættere og avlere gennem tiden været i stand til at blødgøre Ca de Bou's sind og temperament, så den ikke længere er den bidske, hårde og aggressive kamphund, som den oprindeligt var da den blev fremavlet på Mallorca i det 13. århundrede.

 

Hunden er i dag en kærlig og hengiven hund, som egner sig fint som familiehund. Hundens fortid sidder dog stadig i den, hvorfor den ikke egner sig til den uerfarne hundeejer. Den skal have en kærlig men konsekvent opdragelse og socialiseres tidligt med andre hunde.

En velopdragen og velsocialiseret Ca de Bou er rolig, trofast og godmodig. Til trods for den selektive avl, som har gjort racen mere rolig og familievenlig, er en Ca de Bou dog stadig en uovertruffen vagt- og beskyttelseshund, som trofast og modigt vil forsvare sin familie mod enhver trussel.

 

Sundhed og sygdom

En Ca de Bou er ikke en race som er kendt for at have alvorlige arvelige eller genetiske sygdomme. Generelt er der tale om en sund og rask hund. Som andre store hunderacer af typen bulldogs, kan det dog være fornuftigt løbende at få undersøgt hunden for hjertekarsygdomme, mavesår eller problemer med leddene, da det er sygdomme, disse typer hunde ofte rammes af.