FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cairn Terrier

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

Her på hjemmesiden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Cairn Terrier.

Læs mere i vores leksikon om racen Cairn Terrier.

Køb cairn terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen cairn terrier er en tålmodig racen, som egner sig godt som familie hund, da den altid er god og venlig overfor familiens børn. Racen er trods dens lille størrelse også en modig beskytter af de mennesker den har kært, og der hus som den har hjemme i. Over for fremmede er den nysgerrig og venligt imødekommende, og den har et generelt åbent sind, hvor den dog godt kan have en lille tendens til at skulle se folk lidt an, men den er som regen hengiven. En cairn terrier er selvbevidst i forhold til andre hunde, men udfordrer sjældent, med mindre den provokeres, og derfor er den meget omgængelig. Racen kan beskrives kort og godt som; En kvik, behagelig og meget tilpasningsdygtig selskabshund, som vil godt gå i spænd med familiens øvrige medlemmer.

 

En cairn terrier er glad for at bevæge sig, men ikke udpræget motionskrævende, og derfor vil racen være oplagt for familien som ikke er helt vildt aktive, men stadig sætter pris på en god gåtur i ny og næ. Racen indretter sig gerne efter familien og deres aktivitetsniveau, og det gør racen meget alsidig. Racen sætter pris på mange nye oplevelser og en nær social kontakt med sine mennesker, og den vil altid give sine medmennesker ubetinget kærlighed. Urtypen for alle de skotske terriere har kun forandret sig lidt i århundredernes løb. Den stammer oprindelig fra det nordvestlige Skotland og øerne ud for kysten, hvor den blev brugt til jagt på småvildt og ræv, som søgte skjul i rullestensskrænterne (cairns på keltisk). Cairn terrieren blev anerkendt i 1910, men helt op i 1920'erne krydsede man den med den hvide west highland white terrier. I dag er cairn terrier den almindeligste af terrierne og en af de mest populære selskabshunde i mange lande. Racen er en lille hund med en størrelse på 31 cm og en vægt på 8 kg som det maksimale.

 

Racens aktivitetsniveau

En cairn terriers jagtlyst er dæmpet noget gennem avlen, men den er stadig tilstede, og jagtlysten ligger stadig gemt i den, og det skal man ikke tage fejl af. En cairn terrier er selvstændig, nysgerrig og opfindsom, så selvom den normalt er lydhør og holder god kontakt, kan den være svær at kalde ind, hvis noget mere spændende lokker, og derfor skal man træne dette fra den er hvalp af.

 

Pleje og pasning

Den pjuskede, dobbelte pels er kraftig og strid med kort, blød og tilliggende underuld. Den beskytter godt mod vejr og vind, og den er nem at passe i hverdagen, og pelsen kræver altså ikke den helt store pasning. En grundig ugentlig gennembørstning og trimning tre til fire gange om året, kan gøre det, og formår man at overholde dette undgår man næsten al fældning, som ellers kan forekomme.

 

Håndtering af racen

En cairn terrier lærer hurtigt og er ofte lettere at opdrage end mange andre terriere, men også denne race kræver konsekvens, hvis den ikke skal overtage føringen i familien.