FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din cane corso italiano her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på portalen kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye bedste ven her. Se alle salgsannoncer for Cane Corso Italiano herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Cane Corso Italiano.

Køb cane corso italiano

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Cane Corso Italiano

En Cane Corso Italiano, eller Italiensk Mastiff som den også kaldes, er en stor hunderace af typen molosser, som oprindeligt stammer fra Italien. Racen bliver også kaldt for Cane da Macellaio.

Racen stammer fra den uddøde race, Canis Pugnax, som var en hund der under Romerriget blev brugt som krigshund.

 


Oprindelse og historie

Cane Corso Italiano er en meget gammel hunderace. Den ses bl.a. afbilledet på over 3000 år gamle sarkofager og malerier fra middelalderen. Racen har overlevet på den italiensk Middelhavsø, Sicilien, lige siden. Den udgave af racen, vi ser i dag, er dog en genskabelse af den oprindelige.

 

Racen blev i middelalderen og under Romerriget brugt til flere forskellige formål. Den blev bl.a. brugt til at drive kvæg til slagtning samt beskytte kvæget mod ulve. Den blev også brugt som vagthund på gårdene og til jagt af bl.a. vildsvin. Endelig blev den brugt til hundekampe som underholdning for pøblen samt som krigshund.

 

I dag bruges hunden som politihund i det sydlige Italien samt visse dele af Sydamerika. Den bliver også brugt som vagthund af private og som almindelig familiehund. Racen er i familien med den italienske Mastino napoletano. Den blev anerkendt som en officiel race i 1996 af den internationale hundeorganisation FCI (Fédération Cynologique Internationale).

 


Udseende og kendetegn

En Cane Corso Italiano er en meget stor og muskuløs hund, som vejer mellem 40 og 50 kg. Hannerne er mellem 64 og 68 cm høje mens hunnerne er mellem 60 og 64 cm høje.

 

Næsen er sort med store åbne næsebor. Kæben er ligeledes stor og kraftig med et let underbid. Ørerne er mellemstore, trekantede og hængende. Øjnene er ligeledes mellemstore og ovale og en smule udestående. Pelsen er kort og tæt og fås i flere forskellige farver, bl.a. grå, rød og lysebrun. I modsætning til dens slægtning, Mastino napoletano, har en Cane Corso Italiano ikke løs hud.

 

Mentalitet og adfærd

En Cane Corso Italiano er en hund, som besidder et stærkt vogteinstinkt og vil som udgangspunkt vogte og beskytte det, den betegner som sit område, mod alle uvedkommende. Den er derudover yderst loyal og trofast over for sin familie, som den ligeledes vil beskytte ufortrødent. Racen kan derfor være ret skeptisk overfor fremmede, og tolererer også sjældent andre hunde på sit territorie. Det er derfor uhyre vigtigt, at man socialiserer hunden fra den er hvalp med både andre mennesker og dyr.

 

På grund af racens vogtende og beskyttende væsen, er det langt fra en hund, som egner sig til alle. Det anbefales at kun erfarne hundeejere anskaffer sig en Cane Corso Italiano. En velopdragen og velsocialiseret Cane Corso Italiano, med en ejer, som forstår racen, er til gengæld en fantastisk familiehund, som er både børnevenlig og kærlig.

 

De fleste mastiff-racer er relativt inaktive og kræver ikke særligt meget motion. Det forholder sig dog en smule anderledes med Cane Corso Italiano, som er væsentlig mere energisk og bevægelig end de øvrige mastiffer. Den kræver derfor en del fysisk aktivering i form af gåture, leg og opgaver.

 

Pleje

Da en Cane Corso Italiano kun har en kort og glat pels med begrænset underuld, er det ikke en race, som kræver særligt meget pelspleje. Racen skal heller ikke bades ret ofte. Max to gange om året, hvor der anvendes en hundeshampoo.

 

To gange om året skifter hunden dog pels, hvor den fælder ganske meget. Her kan det være en fordel, at børste pelsen mere regelmæssigt, for at undgå hundehår i hele huset samt for at fjerne de døde hår. Klip gerne hundens negle ca. en gang om måneden eller efter behov.

 

Endelig bør hundens tænder og tandkød efterses og plejes. Enten via tandbørstning og/eller via godbidder som er specielt designet til hundes tandhygiejne.