FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cavalier king charles spaniel til salg

Leder du efter salgsklar cavalierhvalpe? Her på dyreportal.dk har vi samlet en liste med både hvalpe men også voksen hunde til salg indenfor hunderacen. Længere nede på siden, kan du se du alle salgsannoncer fra både private sælger men også danske opdrætter. Det er vigtigt du sætter dig ind i hundens behov, derfor har vi skrevet en racebeskrivelse i bunden af siden, som du kan læse inden du køber hund.

Læs mere i vores leksikon om racen Cavalier King Charles Spaniel.

Køb cavalier king charles spaniel

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En Cavalier king charles spaniel er en sød lille hund, som er venlig og imødekommende over for voksne, børn, fremmede og andre hunde - i den grad andre artsfæller også. Racen er en behagelig og ukompliceret selskabshund, som knytter sig til hele familien. Racen Cavalier king charles spaniel er velegnet også hos lidt ældre mennesker, som stadig er lever en rimelig aktiv livsstil, da racen i den grad sætter pris på friske gåture. Cavalier king charles spaniel skal have et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt for at kunne trives optimalt. Racen har også brug for en del motion og mentalt stimulerende beskæftigelse, som kan udfordre dens intellekt. Racen er meget glad for at lege og bruge sin snude.

 

Små dværgspaniels som racen, har været kendt i mere end tusind år. De blev især forbundet med den engelske kong Charles II i slutningen af 1600-tallet og med slægten Marlborough på Blenheim Castle hundrede år senere. Gennem 1800-tallet blev en kortnæset variant stadig mere populær under navnet king charles spaniel, og den langnæsede gik næsten i glemmebogen. Indtil en amerikaner i 1920'er udsatte pengepræmier til de bedste hunde af den gamle type. De fik så føjet ordet cavalier til race-navnet. Racen er en lille hund, som ikke bliver meget større end 33 cm med en vægt på 8 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

En cavalier king charles spaniel er aktiv udendørs, og elsker at bevæge sig. Racen er meget glad for at få nye positive oplevelser, som kan stimulere hunden mentalt. Den har bevaret noget af de større spaniels vildtinteresse. Hjemme er den rolig og afslappet, og kan godt lide at være i nærheden af dens primære personer. Den er kontaktsøgende og tilpasser sig generelt familiens aktivitetsniveau, og alle i familien vil nemt komme til at elske racen.

 


Pleje og pasning

Racens pels er lang, silkeagtig og glat - men den kan i nogle tilfælde også være let bølget. Racens pel kræver jævnligt en grundig gennembørstning, og de fyldige behæng på bryst, ben, ører og hale skal helst friseres dagligt, for ikke at filtre og danne knuder. Det er en god idé at vænne hunden til at blive puslet om tidligt, så det bliver en hyggestund for begge parter, og ikke en kompliceret affære hver gang.

 


Håndtering af racen

Cavalier king charles spanielen sætter stor pris på ejerens, eller dens primære personers opmærksomhed og samarbejder gerne, når indsatsen belønnes hurtigt og varieret med en godbid eller to. Hold igen med godbidderne for at undgå overvægt, da den hurtigt kan få overbelastet sine knæ ved overvægt.