FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Chihuahua-hvalp

En chihuahua-hvalp er en lille og meget livlig hund, som uden tvivl vil bringe masser af glæde ind i ethvert hjem. Med sit karakteristiske petite udseende og kærlige natur er den en fantastisk følgesvend for enhver, der søger en lille, nuttet og energisk hvalp.

Læs mere i vores leksikon om racen Chihuahua.

Køb chihuahua

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Voksne chihuahuaer og chihuahua-hvalpe sælges 

Hos Dyrportal.dk finder du et stort udvalg af chihuahua-hvalpe til salg. Leder du efter en mindre hund som en chihuahua, kan du finde et stort udvalg af salgsannoncer på siden her, hvad end du søger en ældre chihuahua-hund eller en sød lille chihuahua-hvalp.

Hvis du gerne vil vide mere om chihuahua-racen, før du beslutter dig for at købe en hund, kan du se en racebeskrivelse herunder. Du kan også læse mere i vores leksikon om chihuahua-racen.

Det kendetegner en chihuahua-hund 

Du ved det formentlig allerede, når vi fortæller, at en chihuahua er den mindste hunderace i verden. Den bliver mellem 15-25 cm høj og idealvægten ligger mellem 1,5 og 3 kg, så racen er altså meget lille. 

Trods titlen som den mindste hunderace er den helt uvidende om sin meget lille størrelse – en chihuahuas adfærd vidner nemlig om, at den selv har en opfattelse af at være meget større, end den er. Ja, måske endda blandt verdens største hunde, hvis den selv skulle sige det. Racen kan beskrives enkelt og godt: En chihuahua er en lille hund med et stort ego, hvor alt drejer sig om den. Racen er selvbevidst, nysgerrig og den kan til tider være en anelse hidsig. 

En chihuahua har rigeligt med plads i selv den mindste bolig og er en kærlig og underholdende selskabshund – af disse grunde er racen populær hos mange, som bor alene og som ønsker sig en lille ven i form af en hund. 

Racen er kendetegnet ved at være meget spinkel og kan virke lettere skrøbelig, hvorfor den er mindre egnet i en familie med små børn. En chihuahua er en aktiv lille hund, som opnår stor glædesfølelse af alt fra daglige spadsereture til leg – den indretter sig helt efter ejerens aktivitetsniveau og kan trives ved alle niveauer af aktivitet. 

Vigtigt er det at vide, at en chihuahua har brug for nær kontakt med sine mennesker, og den elsker opmærksomhed. 

Historie og oprindelse 

Chihuahuaen har fået sit navn efter den største provins i Mexico (Chihuahua). Man mener, at hunde i denne provins tidligere levede vildt, og at de under den toltekiske civilisation blev indfanget og tæmmet. Afbildninger af en dværghund, der kaldtes Techichi og levede i Tula, blev brugt som dekoration på byens arkitektur. Disse statuer ligner meget vore dages chihuahua. 

Der findes mange legender om racens oprindelse. Det eneste, man ved med sikkerhed, er, at den omkring 1895 blev opdaget af amerikanske turister og blev bragt til USA og videre ud over hele verden. 

Racens adfærd

En chihuahua samarbejder meget gerne tæt med sin ejer om at løse opgaver, men den er også nysgerrig og selvstændig af natur og kan være ret egenrådig trods sin størrelse. 

Racen kan være noget kuldskær og bevæger sig ikke af egen fri vilje udenfor i koldt og fugtigt vejr. Hvis man ønsker at gå tur med hunden i kolde temperaturer, kan det være en god idé at give den en varm jakke eller trøje på. I selskab med andre hunde vil en chihuahua gerne markere sig som den, der bestemmer, hvilket kan skabe en farlig situation i det forkerte selskab, grundet dens lille størrelse, som den ikke selv er bevidst om.

Pleje og pasning

Chihuahuaen findes i to pelsvarianter: en langhåret og en korthåret udgave. Den korthårede er den oprindelige race, som vi kender den, mens den langhårede er opstået ved krydsning med dværgspaniels. Begge pelstyper behøver kun jævnlig gennembørstning, og det er ikke specielt tidskrævende at holde pelsen i skak.

Håndtering af racen

En chihuahua er kvik og opmærksom, og den kan lære alt, hvad man ønsker at lære den. Det er dog vigtigt at være varsom med at slippe den lille hund løs sammen med større artsfæller, som kan risikere at forveksle den med et jagtbytte grundet dens lille størrelse. Den skal, som alle andre hunde, opdrages og motioneres, men den kræver ikke særlig meget motion. Når hunden er hvalp, er det vigtigt at forhindre den i at hoppe op og ned af sofaer og høje steder, da det kan skade hundens led.

Find en chihuahua-hvalp til salg på Dyreportal.dk 

Leder du efter en lillebitte hunderace, er chihuahuaen en oplagt mulighed – og hvorfor ikke vælge den som hvalp, så du får den mindste hund overhovedet?

Hvad enten du leder efter en voksen chihuahua eller en chihuahua-hvalp til salg, han eller hun, sort, hvid, brun eller et mix, så kan du med stor sandsynlighed finde den her på siden. På Dyreportal.dk har vi samlet en oversigt over alle chihuahuaer som sælges i Danmark.