FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Dandie Dinmont Terrier

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hunde som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

Her på hjemmesiden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Dandie Dinmont Terrier.

Læs mere i vores leksikon om racen Dandie Dinmont Terrier.

Køb dandie dinmont terrier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En Dandie Dinmont-terrier er en lille hunderace fra terrier-familien, som er yderst bedårende. Racen har et meget karakteristisk udseende, som består af en meget lang krop med korte ben, og en slags knold af hår på toppen hovedet. Dandie Dinmont-terrier er navngivet efter Dandie Dinmont, som var en jovial landmand i Sir Walter Scott's roman Guy Mannering, som ejede mange terriere, og derfor fik racen navnet. En Dandie Dinmont-terrier er en hengiven hund, som altid er glad og egner sig godt som familiehund. En Dandie Dinmont-terrier beskrives bedst som selvstændig, yderst intelligent, beslutsom og vedholdende. Racen er også kendetegnet ved at være følsom og en anelse sensitiv.

 

Som race er den altså særpræget af udseende, da den er lang og kortbenet, men kraftig bygget. De fleste har nok en mening om at racen har en sjov statur, som er sjælendt set, men Dandiens øjne er helt specielle, da øjnene har en varm, mørk nøddebrun farve. Trods racen gode egenskaber og kvaliteter, kan den virke noget arrogant, men den har altid en evne til at gøre sig bemærket. Racen elsker børn, og derfor er den også den oplagte familiehund. Den holder af leg, men det elsker også at blive nusset, og den vil meget gerne putte med sin ejer. Racen kan sagtens bo og omgås med såvel andre hunde som katte, og derfor er racen også meget ukompliceret at have med at gøre. Racen er nem at have med alle vegne, og har som regel ingen problemer med at køre i bil - den nyder faktisk bare at kunne være sammen med dens familie.

 

Racen er formentlig opstået i det nordlige England i 1700-tallet ved krydsning mellem flere forskellige terrier-varianter, bl.a. bedlington terrier. En sigøjnerfamilie ved navn Allan opdrættede den under navnet mustard and pepper terrier. I 1814 udgav Sir Walter Scott romanen ”Guy Mannering”, hvori en person ved navn Dandie Dinmont havde en sådan hund. Romanen blev populær og dermed også hunden, som så skiftede navn. Den bruges ikke mere til jagt, men holdes udelukkende som selskabshund. Racen bliver omkring 20-28 cm med en vægt på omkring 10 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er en smidig og alsidig hund, som også kan være livlig og hurtig. Den oprindelige jagthund er stadig en glimrende rottejæger og musejæger, men uden mange andre terriers udprægede dræberinstinkt, hvilket gør racen lidt anderledes end andre terrierer. Racen holder altid god kontakt til sin ejer og retter sig som regel fint efter anvisninger, og den er ikke helt vildt egenrådig som andre hunde på den størrelse kan være.Pleje og pasning

Pelsen er meget karakteristisk for racen. Pelsen er faktisk ikke ru, selvom pelsen kan føles strid. Den flyder ikke jævnt ned langs ryggen, men danner en slags pensler, hvor dæk-pelsen bryder gennem underulden. Pelsen skal børstes og friseres ofte, og trimmes mindst to til tre gange om året.Håndtering af racen

Det kræver altid tålmodighed at opdrage en terrier, der på en gang har en hurtig opfattelsesevne og en stor selvstændighed - men denne race adskiller sig markant fra andre terrier, da den ikke er helt vildt selvstændig. Indlæringen skal dog ske med konsekvens og venlighed. hvor man benytter sig af variation og skiftende belønninger. Dandie Dinmont-terrieren er nem at opdrage, og kræver ikke vildt meget træning. Racen er rolig i hjemmet, og den har som regel aldrig problemer med at være alene hjemme.