FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Dansk Spids

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunde som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

På dyreportalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Dansk Spids.

Læs mere i vores leksikon om racen Dansk Spids.

Køb dansk spids

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen er en meget yndig hund, med et ret så fint udseende, som man ikke kan andet end at holde af. Udover dens gode udseende er racen også venlig, tolerant og omgængelig over for mennesker og andre dyr. Men racen har dog ry for at være en anelse vagtsom og noget gøende, hvis der træder ubudne gæster over matriklen. I familie-henseende er racen meget kærlig og hengiven overfor dens familiemedlemmer, og racen er en altid veloplagt legekammerat for børnene, som altid tager sig godt af de mindreårige i familien. Når det kommer til fremmede mennesker kan den være en smule reserveret, og det skal man tage højde for, hvis man ønsker sig en hund af denne race. I det store hele så fungerer hunden rigtig godt som selskabshund, og den trives godt med denne rolle.

Racen trives bedst med et godt socialt liv i nær kontakt med mennesker som den holder af, og som kender hunden godt. Til trods for dette besidder racen en ret så god egenskab, som er at den er meget nem at lære at være alene, og den har det altså helt fint med at være alene hjemme, og derfor får man sjældent problemer med det. Racen sætter dog stor pris på motion og beskæftigelse, men racen er ikke vildt krævende - men den vil helt klart have det bedst i en aktiv familie, som bor i et hus med en rimelig have, hvor den kan løbe frit i en indhegning.

Racen har formentlig eksisteret her i landet i utallige år. Den har levet et meget anonymt og ubemærket liv under navne som samojedespids, ulvespids og grønlænderspids. Den levede for det meste på gårde i Jylland som børnenes hund og i byerne hos jævne borgere og erhvervsdrivende. I 1988 tog Dansk Kennel Klub initiativ til at samle og mønstre så mange eksemplarer af racen som muligt. Det førte til en foreløbig registrering og en standard baseret på de hunde, der blev godkendt til avl. Racen er dog ikke internationalt anerkendt endnu.

Racen bliver som regel mellem 43-49 med en vægt på op til 18 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen har helt frem til i dag fungeret som en kombination af gårdhund og selskabshund, og den er også god i den rolle. Dens jagtlyst er meget behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd, men holder sig oftest i nærheden af sit område og sine mennesker, men man skal dog ikke tage fejl af at den har et jagtinstinkt i sig, og derfor skal man træne den nøje så den ikke lige pludseligt løber fra en. Den har dog et rimeligt højt aktivitetsniveau, hvor den vil sætte pris på nogle raske gåture i løbet af dagen, hvor den kan få afløb for al dens energi.Pleje og pasning

Racens pels glansfuld og middellang, og pelsen har en blød og tyk underuld, og den beskytter derfor godt i al slags vejr som hunden udsættes for. Pelsen skal børstes og friseres grundigt igennem en gang om ugen for at begrænse fældningen til overgangs-perioderne forår og efterår. Da pelsen er hvid og cremefarvet, kan et bad i ny og næ gøre underværker for hunden og dens pels.Håndtering af racen

Racen er ret så ukompliceret, og den kræver ikke helt vildt meget. Opdragelsen forårsager sjældent problemer, hvis den påbegyndes tidligt og gennemføres med venlig konsekvens og en gensidig respekt mellem hund og ejer. Hunden er intelligent og glad for at løse opgaver, så med en varieret og tempofyldt træning er den velegnet til mange former for hundesport som for eksempel agility.